به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، اين روبات كه يك ابزار نيمه خودكار است و با استفاده از فناوري GPS و يك نرمافزار هدايت ميشود، به مجموعهاي از حسگرها، دوربينهاي حرارتي و باكيفيت، اسكنرهاي ليزري و ابزارهاي نظارت بر وضعيت آب و هوا مجهز است. اين روبات با استفاده از ابزارهاي پيشرفته خود اطلاعات مورد نياز براي نگهداري از محصولات از جمله قطر بذر، ارتفاع گياه، اندازه برگها و همچنين شرايط آب و هوايي مانند دما، ميزان رطوبت و تركيبات شيميايي خاك را گردآوري ميكند.
اين اطلاعات درون كامپيوتر دروني روبات ذخيره شده و نسخهاي از آن براي نرمافزار نصب شده روي كامپيوتر شخصي كشاورز ارسال ميشود. سپس با استفاده از اين اطلاعات يك مدل سهبعدي از هر گياه ساخته مي شود تا وضعيت رشد و نمو آن پيشبيني شده و حجم محصول نهايي آن گياه و مزرعه محاسبه شود.
عملكرد اين روبات در فرآيند پرورش گياه سورگوم كه در توليد سوخت زيستي كاربرد دارد، آزمايش شده و مورد تاييد محققان قرار گرفته است. سورگوم گياهي از خانواده غلات است كه شباهت زيادي به ارزن و ذرت دارد و در ايران به آن ذرت خوشهاي گفته ميشود.
محققان معتقدند اين روبات براي كنترل فرآيند كشت و زرع ساير گياهان بلند ساقه از جمله گندم و ذرت نيز كاربرد دارد.
قرار است نمونه تجاري اين روبات تا سال 2021 ميلادي با قيمت 5000 دلار به بازار عرضه شود.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشار: گلشن
تهران - ايرنا - محققان دانشگاه ايلينويز آمريكا روباتي ساختهاند كه قادر است ويژگيهاي فيزيكي گياهان را بررسي كرده و وضعيت سلامت محصولات كشاورزي را ارزيابي كند.