طالب حيدري روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از ابتداي سال زراعي جاري تا كنون 234 ميليمتر بارندگي در استان ثبت شده كه اين مقدار در مقايسه با 436 ميليمتر سال گذشته 46 درصد كاهش پيدا كرده است.
وي اضافه كرد: ميزان بارش هاي امسال در مقايسه با 299 ميليمتر ميانگين بلند مدت استان، در حدود 21 درصد كاهش پيدا كرده است.
وي با اشاره به اينكه تنها تا 15 ارديبهشت اميد به بارش باران در استان وجود دارد افزود: پيش بيني ها نشان مي دهند كه در اين مدت باقي مانده نيز تنها سهم بارش هاي اين فصل تامين شود.
وي اضافه كرد: اين كاهش ميزان بارش كه از ابتداي پاييز به دليل تاخير در بارش هاي پاييزي روي داد همچنان تداوم خواهد داشت و امكان جبران بارندگي ها دور از انتظار است.
به گفته وي در اصطلاح محلي به چنين سال هايي 'سال سياه' خشكسالي عنوان مي شود و در مدت باقي مانده از فصل بارش ها سال زراعي نمي توان كمبود بارش ها را تامين كرد.
مديركل هواشناسي استان كردستان گفت: با توجه به كاهش 46 درصد بارش ها امكان خشك شدن چشمه ها و رودخانه هاي فصلي استان در فصل تابستان وجود دارد.
به گفته وي در صورت تداوم اين شرايط ، در تابستان سال آتي امكان پايين رفتن سطح آب سفره هاي زير زميني و خشك شدن منابع آب شرب برخي روستاهاي استان وجود دارد.
مديركل هواشناسي استان كردستان گفت: مهمترين راه مقابله با اين خشكسالي صرفه جويي در مصرف آب در بخش كشاورزي و صنعتي بوده و اين صرفه جويي ها بايد با فرهنگ سازي درست از ابتداي سال انجام شود.
**مريوان ركوردار بارش در كردستان است
مديركل هواشناسي استان كردستان گفت: از ابتداي سال جاري تاكنون با ثبت 506 ميليمتر بارندگي در مريوان اين شهرستان ركوردار بيشترين بارش ها بوده و بانه و سقز به ترتيب با 366 و 253 ميليمتر در جايگاهاي دوم و سوم قرار دارند.
حيدري افزود: در همين مدت كمترين ميزان بارش استان در قروه با 116 ميليمتر ثبت شده و سنندج و دهگلان نيز به ترتيب با 127 و 134 ميليمتر بارندگي كم باران ترين شهرهاي استان بودند.
وي اضافه كرد: ميزان بارش ها در مريوان در مقايسه با سال گذشته 43 درصد كاهش پيدا كرده و كاهش بارندگي ها در قروه نيز 50 درصد بوده است.
به گفته حيدري سال گذشته تا اسفند ماه 809 ميليمتر بارندگي در مريوان ثبت شده بود و ميزان بارش ها در قروه 237 ميليمتر بود.
وي اظهار كرد: كاهش بارندگي ها در مريوان و قروه به عنوان پربارش ترين و كم بارش ترين شهر استان نيز در مقايسه با ميانگين بلند مدت به ترتيب 12 و 34 درصد كاهش پيدا كرده است.
ميانگين سالانه بارش باران در استان كردستان بيش از 540 ميليمتر بوده كه اين مقدار 2 برابر ميانگين كشور است.
3020/ 1904
**خبرنگار: عبدالله رحماني/**انتشار دهنده: مسعود احمدي
سنندج- ايرنا- مديركل هواشناسي استان كردستان گفت: ميزان بارش هاي امسال در مقايسه با سال گذشته 46 درصد كاهش پيدا كرده و استان سالي خشك و كم آبي را پيش رو دارد.