سيدمويد علويان در نامه اي خطاب به رياست صدا و سيماي جمهوري اسلامي كه نسخه اي از آن در اختيار ايرنا قرار گرفت، اعلام كرد كه در اين ميان سينما و تلويزيون با توجه به گستردگي مخاطب مي تواند بيش از هر ارگاني ديگر در امر خطير، آگاهي رساني جامعه در خصوص پيامدهاي اين بيماري مثمرثمر واقع مي شود، چراكه يكي از موانع بيماريابي و درمان مبتلايان عدم اطلاع رساني گسترده اين بيماري در رسانه سمعي و بصري به دليل وجود هنجارها و تابوهاي اجتماعي در خصوص اين بيماري و مبتلايان آن مي باشد.
در اين نامه آمده است: لزوم اطلاع رساني صحيح در خصوص راه هاي جلوگيري انتقال اين بيماري، ارايه آخرين دستاوردهاي پزشكي به منظور ترغيب بيماران به درمان، فرهنگ سازي و تغيير نگرش جامعه به مبتلايان به هپاتيت و نيز تنوير افكار عمومي در خصوص باورهاي غلط نسبت به ازدواج، اشتغال و ارتباط اين بيماران در بطن جامعه، لزوم حمايت هاي قانوني و درماني از مبتلايان از سوي مراكز بهداشتي، درماني و موسسات بيمه گذار، سرمايه گذاري فرهنگي و توليد فيلم هاي آموزشي در خصوص نحوه انتقال هپاتيت و برخورد با بيماران به منظور كاهش الام آنها و همچنين نقش خيرين در ايجاد مراكز درماني و درمان رايگان بيماران مي تواند در پيشبرد جامعه به سوي ريشه كني هپاتيت سي تا سال 1410 نقش موثري ايفا كند.
علويان خاطرنشان كرد: از اين رو بهره گيري از نقش بي بديل و تاثيرگذار رسانه هاي سمعي و بصري بر اذهان عمومي يك ضرورت غيرقابل انكار است و مي توان از ظرفيت هاي بالقوه جوانان لايق و باانگيزه در قالب جشنواره هاي فيلم كوتاه يا پويا نمايي با موضوع هپاتيت استفاده كرد.
وي افزود: در دهه هاي گذشته يكي از مهمترين مشكلات كه سالانه سلامت ميليون ها نفر را درگير و منجر به ناتوانايي و مرگ آنها شده است. بيماري كبدي همچون هپاتيت هاي ويروسي بي، سي و كبد چرب مي باشد. امروزه هپاتيت سي به تنهايي بيش از ايدز در دنيا قرباني مي گيرد و بار بهداشتي، اجتماعي و اقتصادي بر دولت و مبتلايان تحميل مي كند. با اين وجود توجه چنداني به هپاتيت هاي ويروسي معطوف نمي شود.
علويان ادامه داد: شيوع هپاتيت سي در ايران با تلاش هاي شبكه هپاتيت ايران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و سازمان انتقال خون به كمتر از نيم درصد رسيده و اين جمعيت اغلب شامل بيماران هموفيلي، دياليزي و معتادان تزريقي است. پروتكل درمان هپاتيت سي در سال هاي اخير تغييرات اساسي يافته است، به طوري كه عفونت هپاتيت سي با داروهاي جديد در طول سه ماه از بيماران ريشه كن مي شود.
*هپاتيت سي
هپاتيت سي نوعي عفونت است كه عمدتاً كبد را تحت تأثير قرار مي دهد و ابتلا به آن اغلب هيچ علائمي ندارد، اما عفونت مزمن موجب زخم شدن كبد ميشود و پس از چند سال به سيروز كبد ميانجامد.
در بعضي موارد، افراد مبتلا به سيروز كبد همچنين درگير نارسايي كبد، سرطان كبد يا عروق بسيار متورم مري و معده مي شوند كه اين مورد مي تواند منجر به خونريزي تا حد مرگ شود.
شيوع هپاتيت سي در ايران كمتر از نيم درصد بوده و در بين كشورهاي همسايه داراي كمترين درصد افزايش اين بيماري است.
پعلمي (1) ** 1201 **
دريافت كننده: عبدالكريم جبارپور* انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
رييس شبكه هپاتيت ايران
هپاتيت سي تا سال 1410 در ايران بايد ريشه كن شود/ وجود 190 هزار بيمار
۹ اسفند ۱۳۹۵، ۹:۲۵
کد خبر:
82445763
تهران- ايرنا- رييس شبكه هپاتيت ايران گفت: طبق اعلام سازمان جهاني بهداشت و برنامه وزارت بهداشت، لازم است هپاتيت C تا 15 سال آينده در ايران ريشه كن شود. اما با وجود 190 هزار مبتلا به اين بيماري، درمان و كاهش نرخ ابتلا بدون همكاري تك تك افراد جامعه ميسر نخواهد بود.