به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، رضا معممی مقدم روز دوشنبه در آخرین نشست گفتوگوی آیینی بنیاد دعبل در سال 95 افزود: شور مدافعان حرم حضرت زینب(س) در هیات های مذهبی شكل گرفته و این رزمندگان شور حسینی را با شعور حسینی درآمیختند.
وی با گرامیداشت ایام شهادت حضرت زهرا(س) ادامه داد: در ایام فاطمیه با توجه به ضرورت تولی و تبری در دین اسلام، علاوه بر دشمن شناسی به دوست شناسی اهل بیت(ع) نیز توجه كنیم.
حدود شش سال پیش گروه های تكفیری به ویژه داعش با ایجاد رعب و وحشت توانست بیش از 90 درصد از خاك كشور سوریه را اشغال كند و با تكیه بر پشتیبانی تجهیزاتی و رسانه ای غرب به ویژه آمریكا بر دامنه تجاوزات خود به ویژه در سوریه و عراق بیافزاید كه تعدادی از جوانان ایرانی برای دفاع از حرم حضرت زینب و مقابله با این گروه ها عازم شدند.
امروز بنا به گفته كارشناسان بیش از 90 درصد مناطق و شهرهایی كه در اشغال داعش بوده با رشادت های مدافعان حرم آزاد شده و حجت الاسلام محمدعلی شهیدی محلاتی رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران مدتی پیش آمار شهدای مدافع حرم را بالغ بر هزار نفر اعلام كرد.
** فعالیت91 هزار هیات مذهبی در كشور
معممی مقدم از فعالیت 91 هزار و 628 هیات مذهبی در سراسر كشور خبر داد و گفت: تعداد هیات های مذهبی كه تا سال 80 شناسایی شده درحدود دو هزار و 760 هیات بوده ولی اكنون این آمار بالغ بر 79 هزار و 300 هیات برادران و 12 هزار و 240 هیات بانوان است.
وی سیاست های سازمان تبلیغات اسلامی را برای برگزاری مراسم های دینی و آئینی مبتنی بر رهنمودهای امام خمینی(ره) دانست كه همواره بر اتكای به مردم تاكید داشتند.
معممی همچنین گفت: هیات های مذهبی بر اساس هیات های فعال، دانش آموزی، دانشجویی، محوری، شاخصی، شهری و روستایی تفكیك شده است و بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب مداحان به سه سطح ذاكر، ستایشگر و پیرغلام تقسیم می شوند.
وی با اشاره به تراكم جغرافیایی برخی از هیات و تشكل های دینی و یا خلاء منطقه ای این تشكل ها گفت: بانك اطلاعاتی طوبی تمام اطلاعات لازم را به عنوان قدرت نرم سازمان تبلیغات اسلامی به رخ مسئولان برنامه ریزی فرهنگی ارشد كشور می كشد و برنامه ریزی های سازمان تبلیغات اسلامی بر اساس همین بانك اطلاعات صورت می گیرد.
این مقام مسئول 17 شاخص را برای اولویت های فرهنگی كشور در تاسیس نهادها و تشكل های دینی برشمرد و گفت: برخی از هیات ها اصرار بر نكات و مسائلی دارند كه ما نمی توانیم بر اساس ضوابط سازمان تبلیغات اسلامی، این هیات ها را به ثبت برسانیم.
** سازمان تبلیغات نقش هدایتگری تشكل های دینی را به عهده دارد
این مقام مسئول بدون اشاره به آمار اعتبارات هزینه شده برای هیات های مذهبی گفت: وظیفه سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه توانمندسازی هیات ها و تشكل های دینی و همچنین مداحان است كه معمولا به صورت برگزاری اردوهای فرهنگی و آموزشی و تغذیه فكری صورت می گیرد.
وی همچنین هدایتگری تشكل های دینی را یكی از وظایف این سازمان دانست و گفت: اوج برنامه های هیات های مذهبی در ماه های محرم و صفر است كه 25 درصد از این برنامه های هیات ها توسط بازرسان هیات ها كه منتخب شوراهای مذهبی هستند، مورد پایش قرار می گیرند و نتیجه این پیمایش ها به دستگاه های بالاتر همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی ا رائه می شود.
** نمای كلی تعظیم شعائر الهی در ایران منحصر به فرد است
معممی مقدم گفت كه نمای كلی تعظیم شعائر الهی در ایران منحصر به فرد و بی بدیل است و افزود: بسیاری از هیات ها تا سال 90 از روزهای ششم ماه محرم سفره اطعام پهن می كردند ولی در سال های اخیر كه مشكلات اقتصادی بسیار است، بیشتر هیات ها از شب اول اطعام دارند.
وی حضور مردم ایران در راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی از نجف تا كربلا را نمونه ای از همگرایی مسلمانان دانست كه دشمنان تلاش دارند جهان اسلام را با واگرایی و تفرقه روبرو كنند ولی هر سال این مراسم منسجم تر و با شكوهتر برگزار می شود.
مدیر كل تشكل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی وظیفه این سازمان را حفظ تریبون ها و جایگاه های تبلیغی دینی دانست و گفت: ما وظیفه داریم كاركرد مجالس مذهبی را به سمت مسائل اعتقادی سوق دهیم.
** رهبر انقلاب مشتاق دیدار با مداحان هستند
معممی مقدم از دیدار هر ساله مداحان و شعرای آئینی با حضرت آیت الله خامنه ای سخن گفت و افزود: این دیدارها از سال 63 آغاز شده و بارها شاهد اشتیاق رهبر معظم انقلاب برای دیدار با مداحان بوده ایم.
وی دیدار امسال مداحان را دیداری ویژه دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب در ابتدای امسال و در سالروز ولادت حضرت زهرا(س) با مداحان دیدار داشتند و 29 اسفند نیز به همین مناسبت این دیدار برگزار خواهد شد، در حالی كه معظم له در چنین روزی ضمن جمع بندی برنامه های سال 95 عازم مشهد مقدس شده و سیاست های سال 96 را بیان می كنند.
** فعالیت سه هزار انجمن اسلامی در كشور
وی همچنین با ارائه آماری از تشكل های فعال گفت: بیش از سه هزار انجمن اسلامی در بازار، اصناف، كارخانجات و ادارات فعالیت می كنند.
مدیركل تشكل های دینی افزود: 420 شورای مذهبی و كانون های شعرای آئینی و مداحان در كشور فعال است
معممی افزود: البته برخی تلاش كردند تا انجمن های اسلامی را از دایره تاثیرگذاری خارج كنند ولی سازمان تبلیغات اسلامی تلاش كرده تا این انجمن ها را حفظ كند و برخی افراد برای حفظ صندلی هایشان مانع تاثیرگذاری انجمن های اسلامی هستند.
وی همچنین گفت: اساسنامه سازمان تبلیغات اسلامی حكم قانون را دارد و بند 16 ماده 6 این اساسنامه صدور مجوز تاسیس كانون های فرهنگی و هیات های مذهبی را این سازمان اعلام كرده است.
** سازمان تبلیغات خاستگاه بیان آسیب های اجتماعی است
معممی در پاسخ به خبرنگار ایرنا درباره نقش هیات های مذهبی در كاهش آسیب های اجتماعی گفت: سازمان تبلیغات اسلامی طی سال های 80 تا 90 با مطالعات میدانی و نمونه برداری به برخی نتایج در زمینه آسیب های اجتماعی رسید و در سال 92 اجازه انتشار این نتایج به دستگاه ها داده شد.
وی خاستگاه بیان این آسیب ها را بانك اطلاعات تبلیغات دینی سازمان تبلیغات اسلامی دانست و گفت: مواجهه با آسیب های اجتماعی نیازمند فن و دانش است و هر كسی نمی تواند با این آسیب ها مقابله كند.
این مقام مسئول افزود: تعیین منشاء آسیب های اجتماعی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و یكی از این عوامل توسعه نامتوازن اقتصادی است كه سال ها قبل در كشور شكل گرفت ولی نكته مهمتر در این زمینه مساله ضعف ایمان است.
وی اضافه كرد: هر اندازه كه اعتقادات و مبانی توحیدی افراد در جامعه گسترش یابد، آسیب های اجتماعی كاهش خواهد یافت و یكی از برنامه های سازمان تبلیغات در سال آینده افزایش نقش هیات ها برای برنامه ریزی در مقابله با آسیب های اجتماعی است.
معممی یكی دیگر از علت های آسیب های اجتماعی را عرف و سیاست دانست و گفت: در ماه محرم 50 هزار مبلغ دینی به نقاط مختلف كشور اعزام می شوند تا با توجه به وضعیت مناطق مختلف، مباحث مناسب را برای مردم بیان كنند ولی ناگهان موضوع فیش های نجومی و اختلاس های نجومی افشاء می شود و بر اعتقادات مردم تاثیر می گذارد.
** فلسفه تشكیل ستاد ساماندهی شئون فرهنگی
مدیركل تشكل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی از آسیب شناسی هیات های مذهبی و مداحی نیز سخن گفت و اظهار داشت: در سال های 83 و 84 شاهد افزایش شكل های عزاداری شبهه دار بودیم كه باعث وهن دین می شد.
وی افزود: این موضوع با ارائه طرحی به شورای عالی انقلاب فرهنگی منعكس شد و در اردیبهشت سال 86 مصوبه ای مبنی بر تاسیس ستاد ساماندهی شئون فرهنگی به تصویب رسید.
ساماندهی شئون فرهنگی در 240 شهرستان فعالیت دارد و مصوبات آن نیز برای سایر سازمان ها لازم الاجراست و اعضای این ستاد در سطح ملی شامل رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی و وزارت اطلاعات است.
** حمایت از تاسیس مراكز آموزش مداحی در سال 96
معممی مقدم یكی از رویكردهای سال آینده این سازمان را حمایت از تاسیس مراكز آموزش مداحی و مدیریت هیات های مذهبی دانست و گفت: اداره كل تشكل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی توانسته است برای افزایش دو برابری فعالیت های تخصصی خود در سال 96 برنامه ریزی كند.
فراهنگ**1003** خبرنگار: محمدرضا جعفرملك * انتشار: امید غیاثوند
مدیركل تشكل های دینی سازمان تبلیغات:
تربیت مدافعان حرم از بركات هیات های مذهبی است
۹ اسفند ۱۳۹۵، ۱۳:۵۱
کد خبر:
82446253
تهران - ایرنا - مدیركل تشكل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی، یكی از بركات هیات های مذهبی را تربیت مدافعان حرم دانست و گفت: بیش از 91 هزار هیات مذهبی در سراسر كشور فعالیت دارند.