به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از نشريه ساينس، اين دو ماده پلاستيكي PE و PP (مخفف polyethylene و polypropylene ) نام دارد و با وجودي كه هر دو پليمر به عنوان يك ماده پلاستيكي مستقل داراي استحكام كافي هستند و ساختار هيدروكربني شبيه به هم دارند، تركيب آنها با يكديگر امكانپذير نيست. ماده حاصل از تركيب اين دو پليمر شكننده بوده و كارآيي ندارد. به همين علت شركتها در بازيافت اين دو ماده محدوديت دارند.
محققان براي حل اين مشكل نوعي پليمر چندبخشي توليد كردند كه عملكردي مانند چسب دارد و امكان ادغام PE و PP را از طريق برقراري پيوند مولكولي بين دو پليمر فراهم ميكند. ماده حاصل از تركيب PE و PP به اين شيوه استحكامي مشابه هريك از اين دو پليمر دارد.
به گفته محققان تنها يك درصد از اين تركيب جديد را پليمر چندبخشي تشكيل ميدهد و 99 درصد آن از PE و PP تشكيل شده است. بدين ترتيب امكان بازيافت اين مواد در سطح گسترهاي فراهم شده و زمينه توليد نسل جديدي از محصولات پليمري با استحكام بالا ايجاد ميشود.
اين شيوه بازيافت پليمرهاي پلاستيك در مقايسه با روشهاي مرسوم در بازار بسيار ارزانتر و مقرون به صرفهتر است. به عبارت ديگر ميزان پليمر چندبخشي مورد نياز براي بازيافت پلاستيك در حدود يك دهم مواد اوليه مورد نياز در ساير روش هاي بازيافت پلاستيك است.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Science منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشانيانتشار: گلشن
تهران - ايرنا - گروهي از محققان دانشگاه كرنل و دانشگاه مينه سوتاي آمريكا يك تركيب پليمري توليد كردند كه قادر است با استفاده از دو ماده پلاستيكي پركاربرد در بستهبنديهاي تجاري، مادهاي را بسازد كه هم كاربرد زيادي در صنعت دارد و هم قابليت بازيافت موثرتر آن وجود دارد.