۱۰ اسفند ۱۳۹۵، ۲۳:۵۷
کد خبر: 82448315
T T
۰ نفر

برگزاري يادواره نخستين شهيد خلبان در مهاباد

۱۰ اسفند ۱۳۹۵، ۲۳:۵۷
کد خبر: 82448315
برگزاري يادواره نخستين شهيد خلبان در مهاباد

مهاباد - ايرنا - يادواره نخستين شهيد خلبان سرلشكر خالد حيدري سه شنبه شب در دانشگاه آزاد مهاباد برگزار شد.

به گزارش ايرنا، زماني كه ارتش بعث عراق با پشتيباني آمريكا و هم پيمانانش در روز سي و يكم شهريور ماه سال 59 به خاك ايران تجاوز كرد و خواب اشغال تهران را در سه روز در سر مي پروراند، بيش از 2 ساعت از اين حمله ناجوانمرادنه و بمباران سنگين نقاط راهبردي ايران نمي گذشت كه 2 گروه پروازي از تيز پروازان ارتش جمهوري اسلامي، 2 پايگاه اصلي هوايي عراق به نام هاي 'شعيبه' و 'كوت' را بمباران كرد.
يكي از اين خلبانان كه معادلات دشمنان را بر هم زد، سرلشكر خلبان حيدري نخستين شهيد خلبان جنگ تحميلي است كه از براداران اهل سنت مهاباد بود و در كنار هم قطار اهل تشييع خود، خلبان 'محمد صالحي' نخستين شهيدان خلبان دفاع مقدس لقب گرفتند.
بر همين اساس عصر امروز معاون و مشاور عالي نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران، همرزمان، مردم قدرشناس و دانشجويان براي گراميداشت دلاور مردي هاي اين شهيد والامقام در دانشگاه آزاد مهاباد گرد هم آمدند.
معاون و مشاور عالي نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در اين يادواره گفت: فرهنگ، منش و روش شهدا الگويي براي جهان شد و در واقع شهيد خلبان حيدري تفكر بسيجي، مردمي و انقلابي بودن را به نمايش گذاشت و همين تفكر موجب شكست استكبار و رژيم بعث عراق شد.
امير سرتيپ دوم خلبان غلامحسين چيت فروش افزود: حمله جنگنده هاي ايراني به پايگاه عراقي در 2 ساعت اول جنگ حاصل شجاعت و تفكر بسيجي خلبانان هوانيروز بود و شهادت برادران سني و شيعه در كنار هم نمونه اتحاد واقعي ملت ايران را به جهانيان نشان داد و اين سرعت عمل براي دشمن قابل پيش بيني نبود.
وي يادآور شد: 32 سال گروه هاي ضد انقلاب تلاش كرد كه رشادت هاي خلبان اهل سنت كرد ايران را با سخنان واهي كه از ايران فرار كرده و در كشورهاي اروپايي ديده شده را دروغ نشان دهند اما بازگشت پيكر اين خلبان خط بطلاني كشيد بر ادعاها و پايان آزار و اذيت خانواده خلبان حيدري شد.
چيت فروش بيان كرد: شجاعت و ميهن پرستي خالد حيدري نه فقط الگوي تاريخ شد بلكه راه شهادت را باز كرد و از طرفي موجب پيوند بيشتر قوميت ها شد.
وي با اشاره به ضروت وحدت بيشتر در كشور تاكيد كرد: مهمترين عاملي را كه اكنون بيش از هر زمان ديگر نيازمند آن هستيم، وحدت است، وحدت بين سپاه ، ارتش ، نيروهاي مسلح، شيعه و سني باعث شد كه در انقلاب و جنگ تحميلي پيروز شديم.
معاون و مشاور عالي نيروي هوايي ارتش گفت: شهدا ساده زيستي را به ما آموختند و اينكه مي توان با دست شستن از تمام تعلقات دنيوي به اوج رسيد و به خدا يك قدم نزديكتر و از شيطان يك قدم دورتر شد.
امير سرتيپ دوم خلبان چيت فروش با اشاره به اينكه عوامل و ريسمان اتحاد فراوان است، گفت: قرآن، پيامبر (ص) و دين واحد ريسمان محكم الهي براي اتحاد اقوام و شيعه و سني هستند و تفكر بسيجي و تكيه بر مردم عوامل اقتدار كشور هستند.
وي تاكيد كرد: اگر اتحاد بين نيروهاي مسلح در جنگ وجود نداشت پيروزي حاصل نمي شد، سپاه به تنهايي و ارتش به تنهايي نمي توانستند پيروز جنگ باشند، در اوايل جنگ نيروي هوايي ارتش يك سوم توان خود را فدا و شش ماه مقاومت كرد تا نيروي دفاعي كشور و سپاه تشكيل شود.
فرمانده قرارگاه امام سجاد(ع) و سپاه شهرستان مهاباد نيز در اين يادواره اظهار كرد: در دفاع مقدس همه در كنار هم بودند و تيزپروازان ارتش جمهوري اسلامي ايران فداكاري هاي زيادي انجام دادند.
سردار سرتيپ دوم پاسدار دلاور رنجبرزاده گفت: دشمن فكر نمي كرد كه نيروي هوايي ايران قدرت مقابله با آنها را داشته باشد اما تيزپروازان ارتش توانستند سنگرها و مواضع دشمن بعثي را در همان ساعت هاي اول جنگ منهدم كنند.
وي تاكيد كرد: همه مديون شهيدان و خانواده هاي شهدا هستيم چون اين دلاوران درسي به دشمنان انقلاب دادند تا چشم طمع به اين كشور نداشته باشند، اكنون نيز دشمنان به دنبال نفوذ و اختلاف انداختن بين قوميت ها و مذاهب هستند بر اين اساس بايد هوشيار باشيم و اتحاد خود را حفظ كنيم.
وي يادآور شد: ارتش جمهوري اسلامي ايران ، سپاه پاسداران و نيروهاي مسلح هر روز در حال پيشرفت هستند و همواره اقتدار كشور را به نمايش مي گذارند.
دختر شهيد خلبان نيز به خبرنگار ايرنا گفت: 2 ماه بيشتر نداشتم كه پدرم شهيد شد و همواره منتظر پيكرش بودم تا نشاني از پدر را ببينم و حس كنم.
طلا حيدري اظهار كرد: 32 سال منتظر چنين لحظه اي بودم تا اينكه در سال 1391 شمسي پيكر پدرم به كشور بازگشت و عهد و نذري را كه با خدا بسته بودم، ادا كردم.
وي با تقدير از برگزار كنندگان اين يادواره اظهار كرد: احساسم قابل وصف نيست و خيلي خوشحالم از اينكه ياد و نام پدرم گرامي داشته مي شود و هرگز فراموش نشده است.
مادر شهيد خالد حيدري نيز كه اشك امانش نمي داد و به كردي سخن مي گفت، بيان كرد: هنوز درد فراق پسرم تازه است.
'همين عبدالهي' در حالي كه نوه اش در بيان سخنان مادر بزرگ خبرنگار ايرنا را ياري مي داد، اظهار كرد: پسرم خانواده دوست و مهربان بود و به كشورش عشق مي ورزيد.
همچنين در اين مراسم از دختر و مادر شهيد خالد حيدري، خانواده شهيد اسكندر ماملي و شهيده گلي سيدي تجليل شد.
سرلشگر خلبان خالد حيدري پس از نخستين ساعات آغاز جنگ در سال 1359، غيرت وطن پرستي و دفاع از آب و خاك ايران اين اجازه را نداد تا دست روي دست بگذارد و شاهد پرپر شدن برادران ديني و هموطنش در جنوب كشور باشد.
در شرايطي كه دشمن به صورت ناغافل با حملات سنگيني كه به مواضع، استحكامات و فرودگاه هاي كشور كرده بود، تصور پاسخ و عكس العمل سريع از نيروي هوايي نداشتند، شهيد خلبان حيدري به همراه 2 گروه هوايي با هواپيماهاي 'فانتوم' مواضع دشمن بعث عراق را در پايگاه هاي 'شعيبه' و'كوت' در هم كوبيدند.
خلبان خالد حيدري در عملياتي با عنوان 'آلفا رد' مواضع نيروهاي بعث را در عمق خاك عراق بمباران كردند و هنگام بازگشت از عمليات مورد اصابت موشك دشمن قرار گرفت و در راه دفاع از شرف و خاك وطنش به فيض شهادت نائل شد.
شهرستان مهاباد با بيش از 230 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي افزون بر 650 شهيد دارد.
شبد* 3093*9122*گزارش از : پيمان پاكزاد* انتشار دهنده: مهدي نعمتي