۱۱ اسفند ۱۳۹۵، ۱۱:۱۸
کد خبر: 82448677
T T
۰ نفر
مدير جهاد كشاورزي مياندوآب: يكهزار و 369 تن بذر اصلاح شده توزيع شد

مهاباد- ايرنا- مدير جهاد كشاورزي مياندوآب گفت: با توجه به نقش بذور اصلاح شده در افزايش كمي و كيفي محصولات زراعي سالانه يكهزار و 369 تن انواع بذر اصلاح شده در بين كشاورزان توزيع شده است.

محرمعلي ديانتي روز چهارشنبه در نشست بررسي عملكرد چهار ساله مديريت جهاد كشاورزي مياندوآب افزود: انواع بذر اصلاح شده زراعت‌هاي پاييزه و بهاره از جمله گندم، جو، چغندرقند، يونجه، ذرت و سيب زميني در فصول كاشت تامين و در بين كشاورزان توزيع شده است.
وي با اشاره به اجراي طرح افزايش توليد دانه‌هاي روغني كلزا در سطح كشور افزود: اين كار با هدف توسعه كشت كلزا و كاهش وابستگي كشور به روغن‌هاي نباتي وارداتي در سطح بيش از 260 هكتار از اراضي زراعي اين شهرستان در سال زراعي 96-95 عملياتي شده است.
وي بيان كرد: طرح خودكفايي گندم با هدف افزايش و پايداري توليد در منطقه در سطح 30 هزار هكتار از اراضي آبي و ديم اجرا شد كه در نتيجه اجراي اين طرح 90 هزار تن محصول سالم به ارزش 115 هزار و 200 ميليون ريال توليد شد.
وي ادامه داد: با برنامه‌ريزي مناسب در سال جاري بيش از 80 هزار تن گندم به صورت تضميني از كشاورزان خريداري شده است.
مدير جهاد كشاورزي مياندوآب با بيان اينكه چغندرقند يكي از محصولات غالب و راهبردي منطقه است، گفت: سالانه حدود 5 هزار هكتار از اراضي اين شهرستان به كشت چغندر قند اختصاص مي يابد و 300 هزار تن محصول با عملكرد 60 هزار كيلوگرم در هكتار به ارزش 870 هزار ميليون ريال توليد مي‌شود.
ديانتي بيان كرد: از اراضي زراعي آبي و ديم شهرستان مياندوآب سالانه حدود هشت هزار و 750 هكتار به كشت زراعت جو آبي و ديم اختصاص يافته كه بيش از 21 هزار تن محصول به ارزش 189 هزار ميليون ريال توليد مي‌شود.
ديانتي با بيان اينكه سطح زير كشت ذرت دانه‌اي، علوفه‌اي و سورگوم در شهرستان مياندوآب به طور متوسط سالانه حدود يكهزار و 140 هكتاراست، اضافه كرد: سالانه حدود 585 هكتار از اراضي زراعي شهرستان مياندوآب به كشت گوجه فرنگي اختصاص يافته است.
وي ادامه داد: از كشت گوجه فرنگي 23 هزار و 400 تن محصول به ارزش 58 هزار و 500 ميليون ريال توليد و به بازار مصرف و صنايع وابسته عرضه مي‌شود.
ديانتي با بيان اينكه شهرستان مياندوآب به عنوان قطب توليد نهال در استان مطرح است، اظهار كرد: از چهار سال گذشته تا كنون، سالانه براي 20 تا 30 نهالستان با در نظر گرفتن استانداردهاي لازم توليد نهال سالم مجوز صادر شده و در حدود 2 تا 3 ميليون اصله نهال به بازار عرضه شده است.
وي در ادامه با بيان اينكه شهرستان مياندوآب با توجه به موقعيت جغرافيايي خود و توان توليد كل علوفه مورد نياز شهرستان و حتي صدور بخشي از علوفه توليدي به استان‌هاي مجاور را دارد، گفت: وجود تعداد 73 هزار و 135 راس دام سنگين و 347 هزار و 323 راس دام سبك توانسته مياندوآب را به عنوان يك قطب در دامداري مطرح كند .
وي با اشاره به ارائه خدمات اصلاح نژادي عمليات تلقيح مصنوعي به تعداد 48 هزار و 640 مورد گفت: علاوه بر آن تاكنون ركوردگيري شير به تعداد هشت هزار مورد، ثبت مشخصات گاوي به تعداد 2 هزار و 800 راس، ركوردگيري شير گاوميش به تعداد 500 راس و ثبت مشخصات گاوميش به تعداد 190 راس انجام شده است.
وي افزود: توزيع سوخت بين مرغداري‌هاي شهرستان اعم از مرغ مادر گوشتي، تخمگذار و گوشتي به مقدار 9 ميليون و 933 هزار و 796 ليتر و توزيع سوخت براي دامداري‌هاي صنعتي و روستايي به ميزان چهار ميليون ليتر از ديگر برنامه هاي ما در اين مدت بوده است.
ديانتي با بيان اينكه تاكنون نقشه كاداستر اراضي كشاورزي به مساحت 80 هزار هكتار در شهرستان مياندوآب اجرا شده است، اظهار كرد: تاكنون يكهزار و 420 هكتاراز اراضي زراعي شهرستان به آبياري باراني و 98 هكتار از اراضي باغي به آبياري قطره اي و 165 هكتار ازاراضي نيزبه آبياري كم فشار تجهيز شده است .
شهرستان مياندواب در جنوب آذربايجان غربي واقع است.
8135/ 3093 ** خبرنگار: شهين غريب بيدادرس ** انتشار دهنده: پيمان پاكزاد