کشت گندم در میاندوآب ۱۷ درصد افزایش یافت

مهاباد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: در سال زراعی جاری ۳۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی این شهرستان به کشت گندم اختصاص یافته که نسبت به سال گذشته ۱۷ درصد افزایش دارد.

علی دیانتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این میزان ۱۶ هزار و ۶۰۰ هکتار گندم آبی و ۱۳ هزار و ۲۰۰ هکتار به صورت دیم کشت شده‌است.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۲۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت محصول گندم بود، افزود: این در حالیست که امسال با عنایت به کاهش بارندگی‌ها، سطح زیر کشت محصولات زراعی به ویژه گندم افزایش یافته است.

مدیر جهادکشاورزی میاندوآب با اشاره به پتانسیل های این شهرستان و اقدامات شاخص جهاد کشاورزی گفت: میاندوآب یکی از قطب های مهم کشاورزی و دامپروری استان است و بیش از ۲۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی آن فعالیت دارند

 دیانتی‌ ادامه داد: از اینرو ۵۰ درصد جمعیت شهرستان بطور مستقیم و ۷۰ درصد بصورت غیر مستقیم در بخش کشاورزی فعالیت می کنند و همچنین اشتغال و گردش مالی شهرستان وابسته به بخش کشاورزی است.

وی گفت: حتی فعالیت کارخانه ها و صنایع میاندوآب که بزرگترین آن کارخانه قند است، وابسته به بخش کشاورزی بوده و مواد اولیه مورد نیاز این صنایع در بخش کشاورزی تولید می شود.

وی با اشاره به اینکه این امر نشانگر اهمیت و جایگاه والای بخش کشاورزی در اقتصاد شهرستان است، افزود: اجرای برنامه‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه از یک سو و کاهش نزولات جوی و خشکسالی، از سوی دیگر در سال زراعی گذشته فشار مضاعفی را به بخش کشاورزی شهرستان وارد کرد.

وی اضافه کرد: با این وجود به همت و تلاش شبانه روزی کشاورزان و جهادگران جهادکشاورزی سال زراعی گذشته حدود یک میلیون و ۳۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این شهرستان تولید شد.

دیانتی‌ همچنین با اشاره به توسعه و ترویج تکنیک‌های جدید آبیاری با رویکرد کاهش مصرف آب در کشت چغندرقند، تغییر آرایش کشت (جوی و پشته ۶۰×۴۰)، استفاده از نوار آبیاری تی تیپ، کشت نشائی و استفاده از ارقام مقاوم به خشکی در راستای کاهش مصرف آب در زراعت این محصول، بیان کرد: امسال ۲۵۰ هزار تن محصول چغندرقند از چهار هزار و ۲۵۴ هکتار اراضی زیر کشت این محصول برداشت و به کارخانه قند تحویل داده می شود.

دشت حاصلخیز میاندوآب دارای ۹۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت شامل ۶۰ هزار هکتار اراضی آبی و ۳۰ هزار هکتار اراضی دیم با تنوع کشت ۵۰ نوع محصول زراعی و باغی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha