مهدي علي آبادي دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: اين رقم به معناي حضور بيش از حد دام در مراتع و فشار به مرتع است كه نتيجه آن سير قهقرايي و نزولي مرتع به سمت نابودي است.
وي گفت: سالانه حدود 9 هزار تن علوفه خشك از مراتع اين شهرستان استحصال مي شود كه اين مقدار علوفه توليدي، به اندازه مصرف 330 هزار واحد دامي است.
*واگذاري 12 طرح مرتعداري به بهره برداران
رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان مانه وسملقان در بخش ديگر سخنان خود گفت: تاكنون 12 فقره طرح مرتعداري در اين شهرستان به مرتعداران واگذار شده است.
علي آبادي اظهار كرد: اين طرح ها به 94بهره بردار واگذار شده است.
وي افزود: گستره طرح هاي مرتع داري واگذار شده 48 هزار و 35 هكتار است كه 40 هزار و 727 واحد دامي مجاز به تعليف در اين عرصه ها هستند.
رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان مانه وسملقان تصريح كرد: در راستاي اجراي ماده 3 قانون حفاظت و بهره برداري از جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور، اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري با هدف كاهش فشار فزاينده دام و كاهش بهره برداري متكي به منابع، اقدام به تهيه و واگذاري طرح هاي مرتع داري كرده است.
وي افزود: گستره حوزه منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان مانه و سملقان، 600 هزار هكتار است كه از اين گستره 313 هزار هكتار مرتع و 181 هزار هكتار جنگل است.
رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان مانه وسملقان از كاشت 350 اصله نهال به ياد شهداي مانه وسملقان در پارك رضوان شهر آشخانه خبر داد و گفت: توزيع و غرس 18 هزار و 500 اصله نهال در هفته درختكاري پيش بيني شده است.
شهرستان 110 هزار نفري مانه وسملقان به عنوان پر گستره ترين شهرستان خراسان شمالي داراي منابع طبيعي بكر است و تنها جنگل بلوط شرق كشور در اين شهرستان واقع است.
مانه و سملقان 600 هزار هكتار گستره دارد كه حدود 83 درصد آن را منابع طبيعي تجديد شونده به گستره 500 هزار هكتار به خود اختصاص داده است.
7183/ 6042 خبرنگار:مرضيه اردكام **انتشار دهنده: سيدحسين قدسي
آشخانه- ايرنا- رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري مانه وسملقان گفت: حضور 500 هزار دام در مراتع اين شهرستان خراسان شمالي بيش از حد مجاز است.