افتتاح بزرگترین طرح زیست محیطی شمالشرق کشور در انتظار رییس جمهور

بجنورد- ایرنا- طرح استفاده از پساب بجنورد در پتروشیمی خراسان با هدف استفاده از آب خاکستری در صنایع تیرماه ۱۴۰۱ کلید خورد و این طرح بزرگ زیست محیطی در سفر دیماه سالجاری رییس جمهور به خراسان شمالی بهره برداری می شود.

به گزارش ایرنا، پتروشیمی خراسان پرمصرف ترین صنعت آب این خطه است و این واحد تولیدی حدود پنج میلیون متر مکعب آب مصرف می کند که از مجموع این میزان ۲ و نیم میلیون متر مکعب از منابع آبی زیرزمینی و ۲ و نیم میلیون متر مکعب آب از منابع آب سطحی برداشت دارد.

آب چاه های آهکی در شمال شرق بجنورد، سال های سال در صنعت پتروشیمی به مصرف رسیده این درحالی است که منابع آب بجنورد نیازمند ارتقای کیفیت است و درد آورتر اینکه بر اساس برآوردها سالانه بیش از ۱۱ میلیون متر مکعب فاضلاب در خراسان شمالی تصفیه نشده و بلاصاحب در اراضی و رودخانه ها رها می شود و علاوه بر اینکه هیچ مزیتی ندارد خطرات زیست محیطی را نیز در پی خواهد داشت.

طرح انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی خراسان در سفر تیرماه سال ۱۴۰۱ رییس جمهور شهید به خراسان شمالی مصوب شد تا پتروشیمی خراسان با استفاده از پساب تصفیه شده بخش زیادی از تقاضاهای آبی خود را مرتفع و نیازش به منابع آب زیرزمینی را کاهش دهد.

افتتاح بزرگترین طرح زیست محیطی شمالشرق کشور در انتظار رییس جمهور
بازدید بهمن نوری استاندار خراسان شمالی از روند اجرای طرح

اهمیت طرح

استفاده از پساب بجنورد در پتروشیمی خراسان به عنوان بزرگترین طرح زیست محیطی شمالشرق کشور با بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار از مصوبات سفر رییس جمهور شهید است.

سالانه هفت میلیون مترمکعب در شهر بجنورد مرکز استان پساب فاضلاب در تصفیه خانه تولید که در حاشیه شهر رها می شود و پتروشیمی در طرح های توسعه ای خود نیاز به آب بیشتری دارد و در این خصوص چاره ای جز استفاده از آب خاکستری را ندارد.

خراسان شمالی در بین استان های دارای تنش آبی جای گرفته و استفاده از پساب در صنعت استان ضروری است

طرح استفاده از پساب پتروشیمی در ۲ فاز شامل ایجاد تصفیه خانه و خط انتقال برنامه ریزی شده است.

تصفیه خانه بجنورد در شمال این شهر واقع شده است که سالانه پنج میلیون متر مکعب فاضلاب را تصفیه می کند و برای استفاده از آب آن در صنعت باید توسط تصفیه خانه تکمیلی این آب را به مصرف صنعتی تبدیل کرد و پتروشیمی خراسان این طرح زیست محیطی را در جوار تصفیه خانه بجنورد احداث کرد.

بررسی ها نشان می دهد که اجرای این طرح بیش از ۲۰ سال متوقف شده بود که در سفر استانی دولت سیزدهم به خراسان شمالی مصوب شد و در دولت چهاردهم افتتاح می شود.

خراسان شمالی در بین استان های دارای تنش آبی جای گرفته و حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از حجم آبدهی قنات ها نیز کاهش یافته و در این سال ها کشاورزان این خطه همواره دعای باران را زمزمه می کنند.

کارشناسان معتقدند که این نوع از توسعه با رشد اقتصادی همخوانی ندارد و صنعتی که میراث حیاتی آیندگان را می بلعد، نمی تواند یکسویه پیش رود در حالی که اقتصاد این خطه بر پایه کشاورزی بنا نهاده شده است و نیاز مبرم به آب دارد.

افتتاح بزرگترین طرح زیست محیطی شمالشرق کشور در انتظار رییس جمهور
بازدید استاندار به همراه نماینده بجنورد در مجلس

افتتاح طرح در دولت چهاردهم

آمد و رفت مسوولان مربوطه بعد از دستور رییس جمهور برای اجرای این پروژه به خراسان شمالی افزایش یافت و طرح به این دلیل اهمیت پیدا می کند که خود رییس جمهور شهید شخصا از مجتمع پتروشیمی خراسان بازدید کردند و در سخنرانی های خود در این استان نیز بر این موضوع تاکید کردند.

به استناد آمار شرکت سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) ؛ ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی خراسان اختصاص یافت است.

هدف از احداث تصفیه خانه تکمیلی توسط پتروشیمی خراسان رسیدن به درجه خلوص بهتر از آب تصفیه بجنورد است و بعد از این مراحل آب توسط ۱۱ کیلومتر خط لوله انتقال به بند رسوبگذاری روستای قارلق منتقل می شود پس از آن آب تصفیه شده نیز از محل این بند به طول پنج کیلومتر خط انتقال به پتروشیمی می رسد.

۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی خراسان اختصاص یافت

روستای قارلق در ۱۱ کیلومتری شمال بجنورد واقع است و دارای سدی کوچک است که آب پتروشیمی را از این محل تامین می کند.

ظرفیت تصفیه خانه تکمیلی پتروشیمی سالانه ۱۳ میلیون متر مکعب است و در طرح های توسعه ای آینده پتروشیمی نیز کاربرد خواهد داشت.

خوشبختانه این طرح بزرگ زیست محیطی در دولت چهاردهم شتاب گرفت و در سفر نیمه اول دیماه رییس جمهور به خراسان شمالی به بهره برداری می رسد.

به گزارش ایرنا، پتروشیمی خراسان بزرگترین بنگاه اقتصادی شمال شرق کشور است که با استمرار تولید برای بیش از یکهزار و ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و بیش از سه هزار نفر به صورت غیر مستقیم اشتغالزایی می کند.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و حدود ۴۰۰ واحد صنعتی در آن دایر است؛ صنایع بزرگ استان شامل پتروشیمی، فولاد، سیمان، آلومینا است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha