۱۷ اسفند ۱۳۹۵، ۱۰:۳۴
کد خبر: 82455363
T T
۰ نفر
سامانه ساماندهی سهام عدالت رونمایی شد

تهران - ایرنا - سامانه ساماندهی سهام عدالت صبح روز سه شنبه با حضور «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوی و «علی طیب نیا» وزیر امور اقتصادی و دارایی در محل سالن اجلاس سران كشورهای اسلامی رونمایی شد.

سامانه ساماندهی سهام عدالت به نشانی www.samanese.ir از یك ماه پیش فعال و مركز تلفن با شماره 83338 با 90 خط نیز آماده شده كه بیشتر بین ساعات 9 تا 17 پاسخگوی پرسش های مشمولان درخصوص مرحله نخست ساماندهی سهام عدالت است.
«سیدجعفر سبحانی» مشاور رییس كل سازمان خصوصی سازی امروز (سه شنبه) در حاشیه این مراسم در گفت وگو با ایرنا هدف از توزیع سهام عدالت را گسترش مالكیت عمومی برای تامین عدالت اجتماعی، كاهش شكاف طبقاتی و حمایت از قشر كم بضاعت جامعه عنوان كرد.
به گفته وی، با توجه به اهمیت موضوع و تاكید دولت تدبیر و امید بر عدالت اجتماعی، ساماندهی این طرح در دستور كار دولت یازدهم قرار گرفت و در نتیجه سیاست های دولت وصول سود سهام و واریزی آن به خزانه كشور معادل سه برابر دولت گذشته بوده است.

** هدف از توزیع سهام عدالت
سبحانی هدف عمده توزیع سهام عدالت را بهینه كردن توزیع درآمد در كشور و مشاركت دادن همه مردم در اداره امور اقتصادی كشور عنوان كرد و افزود: این برنامه با به كارگیری راهكارهای خاص خود به تعدیل اقتصادی كارا در اقتصاد می پردازد.
وی اهداف این طرح را مشاركت مردم در آبادانی كشور، رشد و توسعه اقتصادی، فقرزدایی، ترویج فرهنگ سهامداری، به تعادل رسیدن ثروت در میان دهك‌های بالا و پایین، افزایش سهم بخش تعاون، اتكای خانوارهای نیازمند به خودشان، قطع دست مفسدان اقتصادی، روند سریع در خصوصی سازی از طریق واگذاری گسترده سهام شركتهای دولتی، تفكیك مناسب تر وظایف حاكمیتی و بنگاه داری، سازماندهی كاراتر بنگاه های دولتی و كارآمد كردن دولت در عرصه وظایف حاكمیتی و... برشمرد.

** تجربه عرضه عمومی سهام در سایر كشورها
مشاور مدیرعامل سازمان خصوصی سازی با اشاره به تجربه عمومی سهام در سایر كشورها گفت: با توجه به بررسی های صورت گرفته تجربه عرضه عمومی سهام به مردم در كشورها به دو روش بوده است.
وی ادامه داد: روش نخست خصوصی سازی گسترده در كشورهای توسعه یافته است كه از طریق بورس های اوراق بهادار صورت گرفته و روش دوم عرضه عمومی سهام است كه به خصوصی سازی كوپنی شهرت دارد و در بسیاری از كشورها ی بلوك شرق اروپا و كشورهای استقلال یافته از شوروی سابق انجام شده است.
به گفته وی، این سیاست ابتدای دهه 1990 میلادی آغاز شد، اواسط دهه به اوج شكوفایی رسید اما پس از سال 1998 با بحران ایجاد شده كنار گذاشته شد و كشورهای كمونیستی موفق مانند چین با وجود چشم انداز های مثبت اجرای آن در دیگر كشورها برای گذر به اقتصاد بازار ، سیاست های دیگری در پیش گرفتند.

** ارزش سهام عدالت و مبالغ واریزی به حساب خزانه دولت
سبحانی تصریح كرد: برگه سهام عدالت مورد تایید سازمان بورس اوراق بهادار منوط به تسویه بدهی سهام دار بابت 10 میلیون ریال(یك میلیون تومان) ارزش اولیه سهام بوده و براساس ارزش سهام عدالت در تابلوهای سازمان بورس و فرابورس ارزش پرتفوی سهام عدالت، معادل 20 میلیون ریال است.
وی ادامه داد: از این تعداد شركت، 35 شركت بورسی و 25 شركت غیربورسی است، ارزش قطعی برآورد كل شركت ها نیز 412 هزار و 638 هزار میلیارد ریال و ارزش روز این شركت ها 665 هزارو 138 هزار میلیارد ریال است.
به گفته این مقام مسئول، با توجه به تكلیف سازمان خصوصی سازی درباره وصول سود سهام عدالت و واریز آن به حساب خزانه كل كشور، مجموع مبالغ واریزی به خزانه تا پایان شهریورماه 1392 مبلغ 61,241 میلیارد ریال بوده است كه در طول مدت استقرار دولت یازدهم این رقم به مبلغ 24 هزار میلیارد ریال افزایش یافته است كه در نتیجه 70 درصد مجموعه واریزی به حساب خزانه كل كشور در دولت یازدهم محقق شد.
وی گفت: وضعیت سود سهام عدالت مربوط به عملكرد سالهای مالی 1385 تا تاریخ هفتم اسفندماه 1395 نشان می دهد كه سود مصوب مجامع عمومی شركت ها 310 هزار و 252 میلیارد ریال و سود دریافتی از شركت ها 217 هزار و 449 میلیارد ریال است كه رشد قابل ملاحظه ای را در دولت تدبیر و امید نشان می دهد.

** سهامداران نهایی سهام عدالت
مشاور مدیرعامل سازمان خصوصی سازی یادآور شد: با توجه به ماده یك بند 2 آیین نامه اجرایی در راستای افزایش ثروت خانوارهای ایرانی از طریق گسترش سهم بخش تعاون بر اساس توزیع سهام عدالت به افراد مشمول مقیم داخل، تصمیم گرفته شد سود این سهام به 6 دهك نخست كه درآمد كمتری نسبت به چهار دهك دیگر دارند، پرداخت شود. شمار دریافت كنندگان در این 6 دهك نیز افزون بر 49 میلیون و 132 هزار و 251 تن اعلام شده و قرار است سود سهام در 18 مرحله به آنان پرداخت شود.
سبحانی افزود: مرحله نخست؛ مددجویان كمیته امداد، سازمان بهزیستی و رزمندگان فاقد شغل، مرحله دوم؛ روستاییان و عشایر كم درآمد، مرحله سوم؛ شاغلان و بازنشستگان دستگاههای اجرایی، مرحله چهارم؛ ایثارگران و خانواده شهدا، مرحله پنجم؛ زنان كارگر سرپرست خانوار (مشمول قانون كار)، مرحله ششم؛ مرحله تكمیلی روستائیان و عشایر، مرحله هفتم، خدام مساجد و حسینه ها و اماكن متبركه، مرحله هشتم؛ طلاب حوزه های علمیه، مرحله نهم؛ بیماران خاص، مرحله دهم؛ كاركنان ستادهای نمازجمعه، مرحله یازدهم؛ كاركنان هیأت های تحریریه رسانه ها، مرحله دوازدهم؛ دست اندركاران امر شناسایی و واگذاری سهام عدالت، مرحله سیزدهم؛ مددجویان و كاركنان مؤسسات خیریه، مرحله چهاردهم؛ فعالان قرآنی، مرحله پانزدهم؛ قالیبافان است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام ** 3065 ** 1070**1561**خبرنگار: محمد ملك دار ** انتشاردهنده: مژگان توانا