گفته شده است كه سفر به دعوت دولت چین انجام شده تا گروه طالبان برای پیشبرد صلح در افغانستان ترغیب شده و برای اجرای آن به جامعه بین المللی ملحق شوند.
به گزارش ایرنا و بر اساس اعلام رسانه های منطقه، سفر هیات طالبان به چین شامل پنج نفر از مشاوران و مسئولان این گروه اعلام شده كه ریاست آن را «عباس استانكزی» عضو ارشد دفتر سیاسی گروه طالبان در قطر بر عهده داشته است.
اگرچه چین در این مورد اظهار نظر رسمی نكرده است اما دفتر طالبان در قطر سفر این هیات به ریاست «استانكزی» به پكن را مورد تایید قرار داده است و خبر آن نیز در رسانه هایی همچون اكسپرس تریبون پاكستان و ساوت چاینا از هنگ كنگ بازتاب داشته است.
دفتر سیاسی طالبان اعلام كرده است كه این بخشی از تلاش های صورت گرفته برای گفت وگو با كشورهای مختلف اعم از آلمان، نروژ، فرانسه، انگلیس و چند كشور همسایه است.
گفتنی است، هیات دیگری از گروه طالبان نیز از 28 تیر الی اول مرداد ماه سالجاری به ریاست «عباس استانكزی» با هدف انجام گفت وگو و رایزنی با مقامات چین وارد پكن شده بودند.
چین البته نوامبر سال 2014 میلادی نیز میزبان گروهی دیگر از هیات طالب بود كه محور گفت و گوهای طرفین، روابط دو جانبه طالبان با چین و بیان مواضع طالبان در حوزه های مختلف اعلام شد.
مقام های طالبان گفته اند كه در تلاش هستند، مذاكراتی گسترده در باره وضعیت افغانستان داشته باشند و به روند صلح در این كشور كمك كنند.
همزمان طالبان می گوید كه چین یك كشور بزرگ و یكی از بازیگران كلیدی و مهم در فرایند صلح افغانستان است و برای همین از طالبان برای گفت وگو دعوت كرده است.
این خبر در شرایطی منتشر می شود كه در ماه گذشته میلادی نیز «دینگ شی جون» فرستاده چین در امور افغانستان به كابل سفر كرد و ملاقات هایی با مقام های این كشور از جمله «اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان داشت.
وی در این مذاكرات گفت: چین همواره به طالبان اعلام كرده است كه باید دولت افغانستان و رئیس جمهور این كشور را به رسمیت بشناسد و بداند مذاكره تنها راه برون رفت از مشكلات موجود است.
تارنمای گلوبال تایمز چین اخیرا گزارش كرد كه در جریان مذاكرات ماه دسامبر (آذر - دی) میان روسیه، چین و پاكستان در مسكو در باره افغانستان رایزنی های گسترده ای صورت گرفته است.
تارنمای «تریبیون» هم گزارش كرده است كه تنها چند روز پس از آن گفت و گوها طالبان از نتایج آن نشست ابراز خرسندی كرده و هیاتی را روانه چین كرده است.
چین كه در كنار پاكستان، آمریكا و افغانستان یكی از طرفین مذاكرات صلح افغانستان و طالبان به شمار می رود همواره تلاش كرده است بین پاكستان و افغانستان یك نوع رابطه راهبردی با مشاركت خود برقرار كند.
پكن همواره حامی فرآیند مذاكرات صلح در افغانستان بوده و از گفت وگوهای صلح آمیز میان دولت این كشور و طالبان حمایت می كند و معتقد است با چنین روشی این كشور به صلح و ثبات خواهد رسید.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی
پكن - ایرنا - شماری از مذاكره كنندگان سیاسی ارشد طالبان در جریان سفر به پكن، با مقام های چین دیدار و گفت وگو كردهاند. هدف از انجام این ملاقات ها كه به تازگی صورت گرفته، تلاش برای بازگرداندن صلح به افغانستان گزارش شده است.