به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، در اين فرآيند، پوسته تخم مرغ و پوست گوجه فرنگي كه از ضايعات صنايع غذايي محسوب ميشوند ابتدا خشك شده و سپس به صورت پودر در ميآيند. هنگامي كه اين پودر با لاستيك تركيب ميشود، موجب افزايش استحكام آن ميشود و بر خلاف ساير مواد استحكام بخش متداول در صنعت لاستيك سازي، انعطافپذيري لاستيك را نيز حفظ ميكند.
ذرات متخلخل پوسته تخم مرغ سطح وسيعي دارند و امكان اتصال بهتر با مولكولهاي لاستيك را فراهم ميكنند. پوست گوجه فرنگي نيز در دماهاي بالا بسيار پايدار بوده و داراي فيبرهاي بسيار مستحكم است.
در حال حاضر حدود 30 درصد از ماده اوليه مورد استفاده براي توليد لاستيك را دوده كربن تشكيل ميدهد. اين ماده از فرآوردههاي نفتي است و سازگاري چنداني با محيط زيست ندارد. محققان در اين فرآيند جديد دوده كربن را با پوسته تخم مرغ و پوست گوجه فرنگي جايگزين كردند تا بدين ترتيب هم وابستگي صنايع به نفت كاهش يابد و هم محصولات توليد شده با محيط زيست سازگاري بيشتري داشته باشد.
البته لاستيكي كه با استفاده از اين شيوه توليد مي شود به رنگ قهوهاي مايل به قرمز است و براي استفاده صنعتي لازم است رنگآميزي شود.
محققان اميدوارند با جايگزين كردن ساير مواد اوليه مورد استفاده در ساخت لاستيك بتوانند سازگاري اين محصول پركاربرد را با محيط زيست تا حد ممكن افزايش دهند.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشار: گلشن
تهران-ايرنا-محققان دانشگاه ايالتي اوهايو راهكاري را يافتند كه با استفاده از پوسته تخم مرغ و پوست گوجه فرنگي لاستيك توليد كنند.