به گزارش روز پنجشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، محققان برای این منظور از تکنیکی استفاده کردند که برای تولید مواد از پودر چوب استفاده میشود.
در این شیوه ضایعات مواد غذایی از جمله جلبک دریایی، برگ کلم، پرتقال، پیاز، پوست کدوتنبل و پوست موز در خلاء خشک شده و آن را پودر میکنند. سپس آن را با آب و طعمدهندههای مختلف ترکیب کرده و درون قالب در دمای بالا تحت فشار قرار میدهند.
در نتیجه این فرایند مجموعهای از مواد با ویژگیهای مختلف به دست میآید که برخی از آنها مقاومت خمشی بالاتری از بتن دارند. تمام این مواد خوراکی بوده و طعم خوبی دارند، با وجود این حداقل به مدت چهار ماه در برابر انواع قارچ، حشرات و پوسیدگی مقاوم هستند.
در آزمایشات اولیه مشخص شد حتی افزودن نمک و شکر نیز تاثیری بر میزان مقاومت این مواد ندارد.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد سالانه ۱.۳ میلیارد تن ضایعات مواد غذایی در سراسر جهان تولید میشود.
در حال حاضر صنایع مختلفی در حوزه تبدیل این ضایعات به کود، سوخت زیستی یا خوراک دام فعال هستند، اما این اولین بار است که از ضایعات مواد خوراکی، موادی با قابلیت استفاده در ساختمان تولید میشود.
قرار است گزارش کامل این تحقیقات در هفتادمین نشست انجمن علوم مواد ژاپن ارائه شود.
نظر شما