۱۸ اسفند ۱۳۹۵، ۱۳:۱۲
کد خبر: 82457111
T T
۰ نفر
كشور بايد به سمت تمركز ديتا سنترها حركت كند

تهران- ايرنا- دبير شوراي عالي فضاي مجازي كشوربا بيان اينكه كشور بايد به سمت تمركز ديتا سنترها حركت كند، گفت: جايگاه فناوري اطلاعات در سازمان هاي دولتي به بلوغ نرسيده است.

به گزارش روزچهار شنبه گروه علمي ايرنا ازمركز ملي فضاي مجازي كشور، سيد ابوالحسن فيروزآبادي در نخستين وبينار تخصصي كشور افزود:عمده ترين چالشي كه سيستم هاي فناوري اطلاعات در سازمان ها با آن مواجه هستند كمبود نيروي انساني مناسب و ضعف ساختار ها است.
وي با اشاره به اين كه منابع سخت افزاري و نرم افزاري مناسب امنيت در سيستم ها وجود ندارد، تاكيد كرد:به دليل فقدان كارشناسي سازمان يافته و نهادي در تهيه سخت افزارها و نرم افزارها شاهد اين هستيم كه تمامي سازمان ها به دنبال احداث ديتا سنتر هستند كه اين بدان معناست كه لزوم توسعه سيستم فناوري اطلاعات مورد توجه قرار گرفته اما اجراي توسعه مزبور در صحنه عمل به ايجاد ديتا سنترها منتهي شده است و البته در اين زمينه نيز صرفا حوزه مكانيكي و غير فعال و با نگاه سخت افزاري در نظر گرفته شده است و سيستم هاي مناسب سخت افزاري و نرم افزاري فعال وجود ندارد.
دكتر فيروزآبادي اظهار داشت: شبكه دولت ايران بايد به سمت تمركز ديتاسنترها حركت كند و كشور در نهايت به تعداد محدودي ديتا سنتر مناسب و بزرگ كه در آن بحث افزونگي، سيستم عامل هاي توسعه يافته از قبيل خدمات ابري و توزيع منابع سخت افزاري به خوبي مديريت شده باشد نياز دارد بنابراين تا زماني كه به اين سمت حركت نكنيم شاهد نقش برجسته IT در حكمراني و نظام اداري كشور نخواهيم بود.
رئيس مركز ملي فضاي مجازي كشور با تاكيد بر اين كه با ايجاد اين زيرساخت ها مردم مي توانند نيازهاي خود را در درون سيستم مرتفع كنند، اعلام كرد: تا زماني كه بانك هاي اطلاعاتي، سيستم هاي عامل و پلت فرم هاي ما متفرق هستند ممكن است كه ما ده ها برابر هزينه كنيم و در نهايت مردم برخوردار از خدمات مناسب دولت الكترونيك نباشند.
وي افزود: رويكرد دولت ها در دنياي امروز خدمات محوري است و خدمت توسط همان كسي كه توليد كننده است ارايه شده و در يك سيستم باز و از طريق يك مديريت باز در اختيار كاربران و متقاضيان قرار مي گيرد و در حال حاضر دولت ها به سمت ارايه خدمات وب سرويس هستند بنابراين تمام سازمان هاي دولتي بايستي در يك چارچوب خوب خدمات خود را تبادل كنند كه اين تبادل خدمات براساس همان خدمات ابري از طريق مديريت عمومي دولت خواهد بود و به نحوي به ديتا سنترهاي اصلي كشور وصل خواهند شد.
وي با اشاره به اين كه در اين تعريف حتي امنيت نيز به عنوان يك سرويس مطرح است، تصريح كرد: ما بايستي به تدريج به سمتي حركت كنيم كه امنيت به بخش خصوصي واگذار شده و از طريق اپراتورهاي بخش خصوصي در كشور تحت پوشش قرار گيرد .
دبير شوراي عالي فضاي مجازي در خصوص عمومي شدن خدمات ابري تا سال 2020 در دنيا افزود: با توسعه خدمات ابري و نقش ICT در حكمراني به نظر مي آيد ما بايستي به سمت كوچك شدن دولت حركت كنيم و در واقع يكي از خصايص توسعه فضاي مجازي استفاده از روش هاي برونسپاري و سپردن كارها به مردم است و بخشي هم به صورت جمع سپاري انجام خواهد شد كه براساس آن حتي صحبت اين است كه در ارايه خدمات و اداره آن نظرات مردم را به صورت لحظه اي دريافت كرده و اصلاحات لازم را اعمال نماييم .
وي تاكيد كرد: اميد است با اصلاح سيستم ها و كوچك شدن دولت به سمت چالاكي، افزايش تخصص و بهره وري حركت كرده و بتوانيم خدمات دولت الكترونيك را در نهايت خود كه ارايه خدمات به صورت شبانه روزي در تمامي روزهاي هفته و تعاملي و با قابليت تراكنش پذيري است دراختيار مردم قرار دهيم.
علمي**1293**1440
**خبرنگار: محمد طاهري ** انتشار: گلشن
۰ نفر