به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مجید موافق قدیری» روز چهارشنبه در نشست خبری ارایه گزارش عملكرد این صنعت، بازارهای هدف این صادرات را كشورهای اسپانیا، كویت، قطر، امارات، عراق، تركمنستان و قرقیزستان عنوان كرد و اظهارداشت: سال گذشته 230 هزارتن انواع خوراك دام، طیور و آبزیان به ارزش 98 میلیون دلار به كشورهای متقاضی صادر شده بود.
وی علت كاهش صادرات سالجاری نسبت به سال گذشته را كمبود نقدینگی، نوسان قیمت ارز، بروكراسی پیچیده اداری (تصویب آیین نامه و بخش نامه های مختلف) و شیوع بیماری آنفلوانزا برشمرد و گفت: این موضوع ها منجر به كاهش انگیزه صادركنندگان نیز شده است.
** ارزش افزوده 25 درصدی صنعت خوراك دام، طیور و آبزیان
این مقام مسئول اظهار داشت: با توجه به میزان صادرات خوراك دام، طیور و آبزیان، این صنعت سالیانه بیش از 25 درصد ارزش افزوده برای كشور دارد.
** تولید 1.3 میلیون تن خوراك دام، طیور و آبزیان توسط ایران و برندهای معتبر جهان
موافق قدیری گفت: با تلاش های صورت گرفته توانستیم با توافق با كشورهای هلند، چین، آلمان و بلژیك در تولید، بسته بندی و برندسازی خوراك دام، طیور و آبزیان فعالیت های مشتركی داشته باشیم. به طوری كه خوراك دام ، طیور و آبزیان در كشور ما تولید و با استفاده از بسته بندی و برند كشورهای مذكور به كشورهای متقاضی صادر می شود.
وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاكنون 54 هیات تجاری از كشورهای هلند، آلمان، چین، تركیه و آفریقای جنوبی از صنعت دام، طیور و آبزیان ایران بازدید كرده اند، همچنین هیات های تجاری از ایران برای بازدید از وضعیت تولید دیگر كشورها اعزام شده اند.
** تولید 70 درصد خوراك دام كشور در واحدهای غیرمجاز
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران افزود: اكنون هشت میلیون تن معادل 30 درصد خوراك دام و طیور در واحدهای صنعتی و كارخانجات مجاز و نزدیك به 11 میلیون تن معادل 70 درصد این خوراك در واحدهای پرورش دام، طیور و آبزیان و حتی واحدهای غیرمجاز تولید و عرضه می شود.
وی اضافه كرد: از مجموع هشت میلیون تن خوراك دام، طیور و آبزیان صنعتی چهار میلیون و 250 هزارتن آن خوراك دامی، سه میلیون و 500 هزارتن خوراك طیور و 250 هزارتن آن خوراك آبزیان است.
موافق قدیری گفت: براساس برنامه ریزی دولت اگر قرار باشد ظرفیت تولید آبزیان كشور به 800 هزارتن برسد این میزان خوراك آبزیان كفاف این حجم تولید را نمی دهد و نیاز داریم واحدهای تولیدی صنعتی ما با تمام ظرفیت كار كنند.
به گفته وی، براساس قوانین سازمان دامپزشكی كشور باید با فعالیت واحدهای تولیدی غیرمجاز برخورد شود، اما این سازمان ابزار اجرایی برای این كار ندارد و یكی از مشكلات این صنف به شمار می رود.
** 19 میلیون تن نیازمصرفی خوراك دام، طیور و آبزیان كشور
رئیس انجمن صنایع خوراك دام، طیور و آبزیان ایران تصریح كرد: اكنون نیاز مصرفی كشور به انواع خوراك دام، طیور و آبزیان سالیانه 19 میلیون تن است حدود هشت میلیون تن آن توسط واحدهای صنعتی و مابقی توسط واحدهای پرورشی و غیرمجاز تولید می شود.
به گفته موافق قدیری، اكنون ظرفیت اسمی كارخانجات خوراك دام ، طیور و آبزیان كشور 21 میلیون تن است، اما به دلیل مشكلات نقدینگی و نوسانات بازار این كارخانجات با 30 درصد توان خود كار می كنند در حالی كه اگر این كارخانجات با 70 درصد ظرفیت خود بتوانند فعالیت كنند قیمت تمام شده آنان نزدیك 30 درصد كاهش می یابد.
** واردات 3 میلیارد دلاری خوراك دام، طیور و آبزیان در 11 ماهه امسال
موافق قدیری افزود: در 10 ماهه امسال هفت میلیون و 100 هزار تن ذرت، یك میلیون و 220 هزارتن كنجاله سویا، 26 هزارتن كنجاله كلزا، 25 هزارتن تخم پنبه و 18 هزارتن كنجاله آفتابگردان به ارزش نزدیك سه میلیارد دلار به كشور وارد شده است. در مدت مذكور نسبت به مدت مشابه سال گذشته واردات كنجاله سویا 12 درصد و كنجاله آفتابگردان 360 درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: اكنون بیش از 20 شركت خصوصی و دولتی واردات غلات را برعهده دارند، در حالی كه تعداد این شركت ها در دولت گذشته حدود هشت واحد بوده است.
** با پیشنهاد ایران در تشكیل فدراسیون خوراك دام، طیور و آبزیان آسیا موافقت شد
رئیس انجمن صنایع خوراك دام، طیور و آبزیان ایران از پیشنهاد ایران برای تشكیل فدراسیون خوراك دام آسیا به فدراسیون جهانی خبرداد و گفت: این پیشنهاد مورد موافقت اولیه قرار گرفته است ، اما هنوز نیاز به مذاكره و رایزنی دارد.
وی ادامه داد: اكنون یك میلیون و 300 هزارتن خوراك دام به شكل مشترك با كشورهای آسیایی تولید می شود.
** ایران 21 تولید كننده خوراك دام، طیور و آبزیان جهان
موافق قدیری با بیان این كه ایران رتبه 21 تولید خوراك دام، طیور و آبزیان جهان را در سال 2016 به خود اختصاص داد، افزود: براساس گزارش های سال 2016 چین با تولید 201 میلیون تن، امریكا با تولید 196 میلیون تن و برزیل با تولید 195 میلیون تن در مقام های اول تا سوم قرار گرفته اند، همچنین آرژانتین با تولید همسان با ایران در رتبه بیستم این جدول قرار دارد.
رئیس انجمن صنایع خوراك دام، طیور و آبزیان ایران با بیان اینكه ۳۴ كارخانه تولید خوراك دام كشور همتراز با معتبرترین كارخانجات دنیا كار میكنند، گفت: از بین ۶۴۵ كارخانه دارای پروانه، ۳۳ مورد با در نظر گرفتن فاكتورهای مختلف مانند نوع مواد اولیه مورد استفاده، كشورهای مبدا واردات، سن كارگران، نوع ماشینآلات مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است.
موافق قدیری با بیان این كه 40 هزار میلیارد ریال(چهار هزار میلیارد تومان) سرمایه گذاری در صنعت خوراك دام كشور صورت گرفته است،افزود: براین باورم كه باید از تمام ظرفیت های سرمایه گذاری شده در این بخش استفاده شود.
وی، برنامههای انجمن صنایع خوراك دام، طیور و آبزیان را برای سال ۲۰۱۶ برگزاری كنگره های تخصصی و همایش آسیایی خوراك دام در ایران عنوان كرد و افزود: تلاش داریم تمامی برنامه های آموزشی، تحقیقاتی، تسهیل گری كسب و كار تا پایان سال 97 تحقق یابد.
به گزارش ایرنا، 70 سال از سابقه فعالیت صنعت خوراك دام، طیور و ابزیان ایران می گذرد و اكنون 645 واحد تولیدی صنعتی مجاز دارای پروانه در كشور فعال هستند.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**9186 ** 1561**گزارشگر: هما همت خواه** انتشاردهنده: مژگان توانا
رئیس انجمن صنایع خوراك دام، طیور و آبزیان ایران خبر داد؛
صادرات 180 هزارتن خوراك دام وطیور تا پایان 10 ماهه امسال/ كسب 68میلیون دلاردرآمد ارزی
۱۸ اسفند ۱۳۹۵، ۱۴:۴۳
کد خبر:
82457291
تهران- ایرنا- رئیس انجمن صنایع خوراك دام، طیور و آبزیان ایران می گوید، از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه گذشته بیش از 180 هزارتن انواع خوراك دام، طیور و آبزیان به ارزش 68 میلیون دلار به 16 كشور جهان صادر شد.