نويد آقايي روز چهارشنبه در حاشيه بازديد ابوالحسن فيروزآبادي دبير شوراي عالي فضاي مجازي از ايرنا در گفت وگو با خبرنگار سينمايي ايرنا افزود: در برخي كشورها با اجرايي شدن اين نظام، شاهد كاهش چشمگير دسترسي به فيلم هاي سينمايي و ساير توليدات فرهنگي به شكل كپي غيرمجاز بوده ايم.
وي ادامه داد: با اين همه بايد در نظر داشت طراحي و اجراي اين سامانه نيازمند دريافت مجوزهاي قانوني است كه اميدواريم به اين مطالبه جدي صاحبان آثار فرهنگي توجه جدي صورت گيرد.
آقايي افزود: وضعيت دانلود غيرمجاز در ايران در مقايسه با اروپا، آمريكا و يا حتي كشور همسايهاي همچون تركيه گسترده نيست اما در برخي كشورها سامانه اي تعريف شده كه به صورت هوشمند سايتها را رصد و فعاليت هاي غيرمجاز را فيلتر مي كند.
وي ادامه داد: بدنبال استفاده از اين فناوري در داخل كشور هستيم، در عين حال همچنان از صاحبان آثار درخواست داريم كه در صورت دانلود غيرمجاز آثارشان، در مراكز قضايي طرح شكايت كنند.
آقايي همچنين درباره سخنان هفته گذشته عباس جعفري دولت آبادي دادستان تهران درباره فيلتر شدن دهها سايت توضيح داد: تمامي اينها در واقع سايت هاي مستهجن و مبتذل بوده كه با دستور قضايي فيلتر شده اند.
قائم مقام و معاون فرهنگي ستاد صيانت از آثار سمعي و بصري گفت: ستاد با انتشار غيرقانوني و قاچاق هر گونه اثري كه از وزارت فرهنگ ارشاد اسلامي مجوز داشته باشد، برخورد مي كند.
وي افزود: در حوزه محصولات خارجي كه عمده فعاليت هاي ما را در ستاد صيانت به خود اختصاص داده، با مشاهده هر گونه مصاديق مجرمانه برخورد خواهد شد.
آقايي با اشاره به استقبال مخاطبان از آثار توزيع شده در شبكه نمايش خانگي يادآور شد: معتقديم با توجه به كاهش حجم قاچاق فيلم هاي ايراني و مقابله با اين پديده در دولت يازدهم، اين مشكل در حدي نيست كه به توزيع آثار در شبكه نمايش خانگي ضربه جدي بزند، براي جلوگيري از دانلود غيرمجاز آثار سينمايي بيش از پيش نيازمند فرهنگسازي هستيم.
قائم مقام و معاون فرهنگي ستاد صيانت از آثار سمعي و بصري كشور، همچنين به تذكر هفته جاري مقام معظم رهبري به مسوولان درباره پديده قاچاق اشاره كرد و گفت: معظم له معتقدند پديده قاچاق تنها در عرصه اقتصادي نيست و در حوزه فرهنگي هم مشاهده مي شود كه صرف مقابله جواب نمي دهد و بايد به سمت توليد آثار با كيفيت نيز رفت.
آقايي همچنين گفت: خوشبختانه در سال 95 با كاهش عرضه قاچاق فيلم مواجه بودهايم كه اين يعني توانستهايم از طريق روال قانوني بخش خوبي از نياز جامعه را رفع كنيم.
فراهنگ ** 9246 ** خبرنگار: عليرضا مرادي * انتشار: اميد غياثوند
معاون ستاد صيانت از آثار سمعي و بصري:
بايد به سمت نظام ديجيتال واتر ماركينگ برويم
۱۸ اسفند ۱۳۹۵، ۱۵:۵۳
کد خبر:
82457409
تهران - ايرنا - قائم مقام و معاون فرهنگي ستاد صيانت از آثار سمعي و بصري كشور گفت: در حال رايزني با وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات براي طراحي نظام ديجيتال واتر ماركينگ هستيم تا سامانه هوشمندي را براي جلوگيري از دسترسي به محتواي فرهنگي قاچاق و غيرمجاز ايجاد كنيم.