به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از يونايتدپرس، درمانهاي رايج براي ترميم استخوان معمولا بسيار دشوار، پرهزينه و دردناك است؛ به ويژه زمانيكه براي ترميم و رفع نواقص استخوان هاي صورت و جمجمه مورد استفاده قرار گيرد. محققان در دانشگاه نورث وسترن در آمريكا براي حل اين مشكل، پروتئيني توسعه دادهاند كه سبب رشد مجدد و ترميم نواقص استخواني ميشود.
آنها با استفاده از اين روش موفق به ترميم استخوان جمجمه موش شده اند. آنچه اين روش را متمايز كرده است، امكان توسعه رگهاي خوني در محل استخوان ترميم شده است. مراحل اوليه آزمايش كاملا موفقيت آميز گزارش شده است و علاوه بر اين كه نسبت به روشهاي قبلي سريعتر بوده، هيچ آثاري از زخم در بافت ترميم شده مشاهده نميشود.
محققان در اين روش سلولهاي استخوان جمجمه موش را بهگونهاي مهندسي كردند كه يك پروتئين موثر و توانمند به نام BMP9 توليد ميكند. اين پروتئين با استفاده از يك هيدروژل، منجر به رشد مجدد استخوان و ترميم نواقص ميشود.
نقش هيدروژل به عنوان يك داربست موقتي براي حمل و نگهداري سلولها در محل موردنظر است. رشد سلولهاي استخواني با استفاده ار پروتئين BMP9 نسبت به انواع ديگر پروتئينهاي BMP به دليل توسعه رگها خوني در محل مورد نظر سريعتر است. هيدروژلي كه نقش داربست را ايفا ميكند، از مادهاي به نام PPCN-g توليد شده است كه حالتي مايع دارد و با استفاده از اسيد سيتريك توليد شده است و زماني كه در معرض دماي بدن قرار ميگيرد، به ماده اي ژلمانند با خاصيت ارتجاعي تبديل ميشود. زماني كه اين هيدروژل حاوي سلول در محل مورد نظر قرارميگيرد، قابليت توليد استخوان با شكل مورد نظر را دارد و به اين ترتيب استخوان به طبيعيترين شكل خود ترميم ميشود.
نتايج اين تحقيقات در نشريه PLOS One منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259
مترجم: سپيده كاشاني* انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
تهران- ايرنا- محققان موفق به مهندسي يك پروتئين موثر شدهاند كه سبب رشد مجدد استخوان ميشود و گزينه مناسبي براي ترميم نواقص استخواني است.