۲۰ اسفند ۱۳۹۵، ۸:۴۱
کد خبر: 82459087
T T
۰ نفر
هيچ گذشتي نسبت به تخريب كنندگان منابع طبيعي و كشاورزي نشود

سنندج- ايرنا- فرماندار بانه گفت: با تخريب كنندگان منابع طبيعي و كشاورزي بايد برابر قانون و بدون گذشت و ميانه روي برخورد شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا محمد فلاحي شامگاه پنجشنبه در نشست شوراي حفاظت از اراضي ملي و شوراي حفاظت از منابع آب شهرستان بانه كه در سالن جلسات دادگستري بانه برگزار شد افزود: مردمي كردن منابع طبيعي بهترين تاكتيك در امر مبازره با تخريب منابع طبيعي است كه بايد اهميت وجود منابع طبيعي براي مردم روشن شود.
وي با بيان اينكه بايد خلاء هايي را كه در حوزه منابع طبيعي وجود دارد پر كنيم ادامه داد: فضاي مجازي و انجمن هاي مردمي ظرفيت هاي خوبي براي آگاهي دادن به مردم در زمينه اهميت حفظ منابع طبيعي و كشاورزي است.
فلاحي افزود: بايد تمام روستاها مجهز به تجهيزات و تيم هاي اطفاي حريق شوند و علاوه بر حفظ جنگل، حفاظت از منابع ملي را بايد مورد توجه قرار دهيم.
وي گفت: اداره منابع طبيعي و آبخيزداري و اداره جهاد كشاورزي بايد در تعطيلات عيد نوروز يك شماره تماس براي گزارش تخريب ها يا آتش سوزي ها اعلام كنند.
وي حفاظت از منابع طبيعي و ملي را وظيفه همگاني دانست و اظهار كرد: بايد هر فرد خود را مامور منابع طبيعي و كشاورزي بداند و در برابر تخريب كنندگان منابع طبيعي مبارزه كند.
فرماندار بانه با اشاره به اينكه وضعيت موجود منابع طبيعي حاصل روابط و ضوابط مديران قبلي است، گفت: هم اكنون همه آحاد جامعه از وضعيت موجود ناراضي است، بنابراين بايد از تخريب منابع طبيعي و اراضي ملي پيشگيري كنيم.
وي خاطر نشان كرد: بسياري از ساخت و سازهاي غير مجاز در منابع ملي در نزديكي روستاي كوپيچ، قايبرد، بني رزان و ترخان آباد انجام مي شود كه بايد بيشتر گشت ها در اين مسيرها مستقر شوند.
وي با بيان اينكه پليس ساختمان شهرداري نمي تواند از ساخت و سازهاي غير مجاز جلو گيري كند، افزود: شهرداري بايد تكليف پليس ساختمان را مشخص كند و با بنياد تعاون قرارداد منعقد كند كه ماموران نيروي انتظامي با پليس ساختمان همكاري كنند.
**بانه داراي 130 هزار هكتار منابع طبيعي و اراضي ملي است
در ادامه اين جلسه رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان بانه گفت: سطح منابع طبيعي و اراضي ملي شهرستان بانه 130 هزار هكتار و اراضي كشاورزي 15 هزار هكتار است.
عثمان صالح زاده با اشاره به وسعت منابع طبيعي بانه افزود: تجهيزات و امكانات اداره منابع طبيعي محدود است.
وي افزود: 20 نفر نيرو براي حفاظت از 130 هزار هكتار از اراضي ملي بانه كافي نيست.
وي اظهار كرد: امسال 191 پرونده تخريب و تصرف تشكيل شده كه 188 پرونده در دادسرا در جريان است، 97 فقره رفع تصرف حكم قطعي پيدا كرده ، 42 فقره قطع درختان و 2 مورد فروش مال غير انجام شده است كه با همكاري دستگاه قضايي و نيروهاي انتظامي اقدامات پيشگيري و قضايي انجام شده است.
صالح زاده به طرح 433 هكتار الحاقي بانه اشاره كرد و ادامه داد: طرح الحاقي بانه شامل 50 هكتار از اراضي ملي و 167 هكتار اراضي كشاورزي است كه شامل روستاهاي حاشيه شهر مي باشد.
وي بابيان اينكه عوامل طبيعي، عوامل انساني عمدي و غيره عمدي، خشكي هوا و تغييرات اقليمي در وقوع آتش سوزي ها موثر است افزود: اقتصاد شهر بانه در اقتصاد روستايي تاثير گذاشته و دامداري و كشاورزي به نسبت سال هاي قبل در بانه كاهش يافته است.
وي ادامه داد: در اين شرايط پوشش گياهي هم زياد شده آتش سوزي منابع طبيعي و جنگل ها بيشتر شده است.

**امسال 18 مورد ساخت و ساز غير مجاز در بانه تخريب شده است
رئيس دادگستري بانه نيز در اين نشست گفت: امسال با پشتيباني دادستان و دستگاه قضايي بانه 18 مورد ساخت و ساز غير مجاز در اين شهرستان تخريب شده است.
جليل قلي زاده افزود: هر ساله افراد زمين خوار و متجاوز در ايام تعطيلات نوروزي از موقعيت سوء استفاده مي كنند و اقدام به تغيير كابري زمين ها و منابع طبيعي و انجام ساخت و ساز غير مجاز مي كنند كه بايد در اين ايام اكيپ هاي گشت زني فعال شوند و مانع اين ساخت و سازها شوند.
وي اظهار كرد: در روستاي مجسه فردي 800 متر مربع از منابع طبيعي اطراف روستا را تخريب و تصرف كرده كه براي تبرئه شدن از اين تخلف، خود را به يكي از همكاران در فرمانداري محلق كرده بود كه با همكاري سازمان بازرسي استان اين موضوع پيگيري شد.
قلي زاده به موارد ديگر در بحث تخريب و تصرف اراضي ملي شهرستان اشاره كرد و افزود: طرح الحاقي خارج از محدوده بسياري از ساخت و سازهاي غير مجاز در كميسيون ماده 100 مطرح مي شود كه تعدادي از اين ساخت و سازها در اراضي دولتي انجام شده است.
وي گفت: دادگستري فقط در خصوص ساخت و ساز غير مجاز تصميم گيري مي كند و با توجه به قانون شهرداري ها، هر گونه ساخت و ساز بايد با مجوز شهرداري انجام شود.
وي با بيان اينكه تخريب ساخت و سازهايي كه با خريد و فروش غير قانوني انجام شود و مالكيت قانوني ندارد بايد در دستگاه متولي انجام شود اظهار كرد: اين ساخت و سازها كه در چند طبقه و با رعايت اصول مهندسي ساخته شده در صورتي كه كارشناس نظام مهندسي و شهرداري به لحاظ مقررات ساختمان آن را تاييد كند نمي توانيم تخريب كنيم و اين كار وظيفه سازمان هاي متولي است.
قلي زاده اظهار كرد: در اراضي ارقندي فرجي 'سليمان بگ' بازيد انجام شده و سه مورد ساخت و ساز غير مجاز در اراضي دولتي صورت گرفته است كه براي انتقال قانوني و يا ابطال سند بايد اداره مسكن و شهر و سازي و منابع طبيعي و آبخيزداري اقدام كنند.
وي با اشاره به ساخت و سازهاي غير مجاز محدوده الحاقي 433 هكتاري بانه خاطر نشان كرد: نقل و انتقال قانوني اراضي دولتي مستلزم طرح و نقشه جديد است كه تبعات خاصي دارد.
وي افزود: براي حفظ منابع طبيعي و اراضي دولتي خارج از محدوده كه هم اكنون به داخل محدوده شهر الحاق شده بايد پيشگيري انجام شود.
رئيس دادگستري بانه تاكيد كرد: بايد اكيپ هاي حفاظتي همانند گذشته فعال شود و دستگاه هاي امر ليست كشيك هاي خود تا 72 ساعت را به ما ارائه دهند.
وي تاكيد كرد: در صورتي كه تخريب يا تجاوزي به منابع طبيعي و اراضي ملي انجام شده بايد مستند سازي شود.
قلي زاده افزود: بايد همه دستگاه هاي مرتبط، به وظايف خود عمل كنند و با همكاري و هماهنگي از تخريب منابع ملي و طبيعي كه از ثروت هاي خدادادي است حفاظت كنند.
وي با اشاره به اينكه در رابطه با آتش سوزي ها با مشكلاتي مواجه هستيم، گفت: آتش سوزي ها بيشتر در منابع طبيعي و جنگل ها اتفاق مي افتد كه تاحدودي در زمينه مهار و كنترل اين آتش سوزي ها ضعيف عمل شده كه با توجه به فرار رسيدن فصل بهار و احتمال وقوع آتش سوزي ها ضروري است اقدامات پيشگيرانه انجام شود.
**امسال 129 فقره اختياريه تغيير كاربري منابع طبيعي صادره شده است
در ادامه اين جلسه مدير جهاد كشاورزي بانه به اقدامات انجام شده در بحث قلع و قم ساخت و سازهاي غير مجاز اشاره كرد و گفت: در ابتداي سال جاري 129 فقره اختياريه تغيير كاربري زمين هاي كشاورزي و منابع طبيعي صادر شده است.
كريم شريفي افزود: 23 فقره پرونده قضايي هم براي 42 هزار و 370 متر مربع زمين تغيير كاربري تشكيل شده است.
وي اظهار كرد: افزايش قيمت زمين و موقعيت تجاري و گردشگري شهرستان بانه زمينه را براي سوء استفاده افراد فرصت طلب فراهم كرده است.
وي كم كارهاي صورت گرفته در مقابله با فرصت طلبان را ناشي از كمبود امكانات عنوان كرد و گفت: در سال هاي گذشته يك اكيپ گشت زني كنترل ساخت و سازها در شهرستان فعال بوده و امسال 2 اكيپ در محورهاي مختلف شهرستان فعال شده كه در ايام تعطيلات نوروزي در مسيرهاي مختلف گشت زني مي كنند.
وي پيشگيري از ساخت و ساز هاي غير مجاز را آسانترين راه مبارزه با سود جويان دانست و خاطر نشان كرد: پيشگيري از ساخت و سازهاي غير مجاز در منابع طبيعي نيازمند همت جمعي است.
شريفي گفت: يكي از عوامل مهمي كه سبب شده بود كه فرصت طلبان منابع طبيعي را تخريب كنند مشخص نبودن اداره متولي بود و فرصت طلبان از اين موقعيت سوء استفاده مي كردند.
وي افزود: بايد در ايام تعطيلات عيد همه اعضا يك اكيپ مشترك را فعال كنيم كه اختيارات اجرايي داشته باشد و به موقع با افراد سوء جو برخورد قانوني شود كه اجراي اين طرح نيازمند حمايت هاي دستگاه قضايي، فرمانداري و نيروي انتظامي است.
شهرستان مرزي بانه در 242 كيلومتري غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7469/6108
**خبرنگار: زينب طلائي / **انتشار دهنده: اميد بهمني
**آگاهي از آخرين اخبار استان كردستان در كانال زير:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg