۲۲ اسفند ۱۳۹۵، ۱۱:۵۷
کد خبر: 82461377
T T
۰ نفر
پرداخت321 میلیارد تومان از سرمایه 95 صندوق نوآوری و شكوفایی تا پایان سال

تهران- ایرنا- رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شكوفایی با اشاره به پرداخت 180 میلیارد تومان از 600 میلیارد تومان سرمایه صندوق در 2 ماه گذشته گفت: 321 میلیارد تومان از سرمایه باقی مانده صندوق تا پایان امسال از سوی خزانه پرداخت خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، بهزاد سلطانی روز یكشنبه در نشست خبری در مجتمع شكوفایی شركت های دانش بنیان افزود: در حال حاضر مابقی سرمایه 95 صندوق از سوی صندوق توسعه ملی به خزانه داده شده و مقرر شده است كه تا پایان سال جاری این سرمایه پرداخت شود.
وی با اشاره به این كه صندوق تاكنون مشكلی به لحاظ مالی در پرداخت تسهیلات به شركت های دانش بنیان نداشته است، بیان كرد: تاكنون 2190 شركت دانش بنیان در كشور شناسایی و تایید شده اند كه این تعداد سه هزار و 330 طرح به صندوق نوآوری و شكوفایی ارایه كرده اند.
وی گفت: از 3 هزار و 330 طرح ارایه شده، 660 طرح در دست بررسی است ،2700 طرح تعیین تكلیف شده و بیش از 1822 طرح مصوب شده است.
سلطانی یادآور شد: تا كنون هزار و500 میلیارد تومان در صندوق مصوب شده است كه هزار و 30 میلیارد تومان آن برای ارایه خدمت به 1822 طرح مصوب است؛ از هزار و 500 میلیارد تومان حدود 700 میلیارد تومان تا كنون پرداخت شده و 750 میلیارد تومان نیز به صورت طلب شركت های دانش بنیان از صندوق است كه در قالب اقساط دوم و سوم و چهارم به شركت های دانش بنیان در سال آینده پرداخت می شود.
سلطانی گفت: دراین چند سال 257 نمونه محصول توسعه یافته از صندوق اعتبار و تسهیلات 4درصد قرض الحسنه دریافت كرده اند، همچنین 21 مورد خط تولید ایجاد شده است و در این مدت به مبلغ 63 میلیارد تومان فروش محصولات دانش بنیان از طریق لیزینگ به خریدار ارایه شده است.
وی افزود: با بهره مندی از حمایت های صندوق نوآوری و شكوفایی تاكنون 16 صندوق پژوهش و فناوری ایجاد شده است و در پنجره واحد مجتمع شكوفایی و نوآوری نیز 21 سازمان، نهاد و شركت دانش بنیان مستقر شده اند.
سلطانی با بیان این كه در حال حاضر 400 طرح خاتمه یافته با استفاده از تسهیلات صندوق وجود دارد كه 22 مورد آن ناموفق و 387 طرح موفق بوده است، یادآور شد: از سال 93 تاكنون با كمك شركت های دانش بنیان 56 هزار شغل پایدار ایجاد شده است كه 14 هزار شفل مستقیم و 42 هزار شغل غیر مستقیم بوده است، در حال حاضر 20 نوع خدمت به شركت های دانش بنیان از سوی صندوق نوآوری و شكوفایی ارایه می شود.
وی خاطرنشان كرد: در سال 93 ، 255 طرح به مبلغ 62 میلیارد تومان ، در سال 94 ، 527 طرح به مبلغ 313 میلیارد تومان و در سال 95، هزارو 34 طرح به مبلغ 652 میلیارد تومان مصوب شده كه در مجموع از سال 92 تا 95 هزارو 820 طرح به مبلغ هزارو 30 میلیارد تومان مصوب شده است.
رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شكوفایی ادامه داد: طرح های مصوب صندوق نوآوری و شكوفایی با اولویت های نقشه جامع علمی كشور تطبیق دارد، این صندوق در اقتصاد دانش بنیان نقش موثری داشته است.
وی گفت: در زمینه ارایه خدمات صندوق نوآوری و شكوفایی در بخش لیزینگ از سال 94 تا 95، 3 برابر شده است، همچنین به لحاظ پرداخت تسهیلات قرض الحسنه نیز از سال 94 تا 95، از نظر تعداد 1.4 دهم برابر رشد داشته ایم و به لحاظ ریالی نیز رشد 2 برابری داشته ایم.
سلطانی افزود: زایش شركت های دانش بنیان از دانشگاه باید جدی شكل بگیرد و صندوق نوآوری و شكوفایی هرچنداین كار درحیطه كاری صندوق نیست در این زمینه برنامه های متعددی را در نظر گرفته است.
وی در خصوص برنامه های آینده صندوق هم گفت: اخیرا در هیات امنای صندوق و هیات دولت و مجلس شورای اسلامی مصوب شد كه صندوق نوآوری و شكوفایی به عنوان یك موسسه عمومی غیردولتی شناخته شود و فعالیت داشته باشد.
وی افزود: در بودجه سال آینده مصوب شدهاست كه از محل سود بانكی صندوق نوآوری وشكوفایی برای شركت های دانشگاهی كه شركت دانش بنیان نوپا به حساب می آیند اعتباری درنظرگرفته شود تا این شركت ها هرچه سریعتر شكل گیرند.
وی افزود: تامین محل استقرار شتابدهنده ها نیز از دیگر مصوبات هیات امنای صندوق نوآوری و شكوفایی برای سال آینده است، شتابدهنده ها نقش مهمی در خصوص تبدیل شركت ها به شركت های دانش بنیان نوپا دارند؛ شتابدهنده ها نیازهای مختلفی دارند كه از این نیازها اكنون تامین محل استقرار آنها از سوی صندوق مصوب شده است.
وی افزود: سقف تسهیلات برای شركت های دانش بنیان نوپا 300 میلیون تومان است اما صندوق در نظر دارد در صورتی كه شركت نوپا دانش بنیان توانمند دیده شود و یا اینكه شركت صنعتی 34 درصد در شركت نوپا دانش بنیان سهام داشته باشد، سقف ویژه ای برای شركت های دانش بنیان نوپا در نظر گیرد و شركت ها بتوانند طرح های متعددی را تا سقف 30 میلیون تومان ارایه دهند.

*** مجتمع شكوفایی شركت های دانش بنیان به عنوان نماد فناوری ایران انتخاب شده است
سلطانی یادآور شد: مجتمع شكوفایی شركت های دانش بنیان به عنوان نماد فناوری ایران، مركز خدمات رسانی متمركز به شركت های دانش بنیان و پنجره واحد متمركز انتخاب شده است.

***افزایش 50درصدی بررسی طرح های شركت های دانش بنیان
وی افزود: سرعت بررسی شركت های دانش بنیان نوپا 50 درصد افزایش یافته و نسبت به گذشته نصف شده است، در بخش ارایه خدمت ضمانت نامه نیز سرعت بررسی مدارك به 3 هفته رسیده و در كل ارایه همه خدمات صندوق و نوآوری و شكوفایی دو برابر شده است.
سلطانی گفت: اشتغال پایدار از طریق شركت های دانش بنیان حداقل 100 میلیارد تومان، اما از طریق معمول 300 میلیارد تومان هزینه دارد.
رئیس هیات عامل صندوق نوآورری و شگوفایی یادآور شد: اشتغال زایی از طریق شركت های دانش بنیان در كشور شروع شده است و تاثیرات اجتماعی دارد، این تبعات و تحول فناوری در كشور را باید مسولان حس كنند تا در 10 سال آینده در تحول اقتصادی كشور ، شركت های دانش بنیان قدرت اقتصادی كشور باشند.
علمی 9340
خبرنگار :منیر ابراهیمی زاده* انتشار: زهره محتشمی پور
۰ نفر