به گزارش ايرنا داود قربان نژاد روز يكشنبه در جلسه بررسي عملكرد چهار ساله اين سازمان افزود: 85 درصد توليدات شير خام در مناطق روستايي و عشايري و ساير آنها در واحدهاي صنعتي توليد شده است كه اين آمار نشان رشد 1.5 درصدي را نسبت به ابتداي سال 92 نشان ميدهد.
وي با اشاره به اينكه يكي از سياستهاي مهم معاونت بهبود توليدات دامي ايجاد گاوداريهاي شيري با ظرفيت بالااست، اضافه كرد: آذربايجانغربي تا پايان سال 94 داراي 363 واحد گاوداري صنعتي به ظرفيت 19 هزار و 133 راس دام مولد بود كه اين تعداد گاوداري شيري وظيفه توليد 15 تا 20 درصد از شير استان را بر عهده داشت.
وي ادامه داد: در سال جاري 2 واحد گاوداري شيري فري استال در شهرستانهاي اروميه و پلدشت به ظرفيت 180 و 450 راس دام مولد احداث شده است.
قربان نژاد بيان كرد: گاوداري شيري 2 هزار راسي فري استال در سلماس به عنوان سومين واحد گاوداري فري استال استان نيز در دهه فجر به بهره برداري رسيد كه با اجراي اين طرح سالانه حدود 17 هزار تن شيرخام و 450 تن گوشت قرمز به مجموع توليدات دامي استان اضافه مي شود.
مدير امور دام معاونت بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي استان تصريح كرد: تلقيح مصنوعي به عنوان ابزار اصلي اصلاح نژاد دام استان به منظور افزايش كمي و كيفي توليد مورد تاكيد قرار گرفته و در 9 ماهه امسال در آذربايجانغربي، 49 هزار و 112 راس گاو و 285 راس گاوميش تلقيح شده است.
وي با اشاره به اينكه طرح اصلاح نژاد تلقيح مصنوعي گاو 2 منظوره سمينتال به دليل اهميت آن در توليد شير و گوشت مورد استقبال بيشتر دامداران صنعتي و سنتي قرار گرفته است، افزود: در سال گذشته بيش از هشت هزار راس گاوهاي آميخته با اسپرم سمينتال در طرح مذكور تلقيح شده و در مركز اصلاح نژاد گاوميش شمالغرب كشور اسپرم نژاد سمينتال توليد و توزيع ميشود.
وي از توليد اسپرم منجمد گاو سيمنتال و گاوميش در مركز اصلاح نژاد گاوميش جبل خبر داد و افزود: اين مركز تنها مركز فعال كشور در زمينه توليد اسپرم منجمد گاوميش بوده كه در اين استان واقع است.
قربان نژاد ادامه داد: در سال 1392 شمسي با توجه به اهميت گاوهاي دو منظوره، نسبت به توليد اسپرم گاو سيمينتال اقدام شد و چندي پيش نيز مقدمات توليد و انتقال جنين گاوميش در اين مركز فراهم شد كه در صورت موافقت مركز اصلاح نژاد كشور، اقدام لازم در اين زمينه به عمل ميآيد.
وي با اشاره به اصلاح نژاد دام روستايي گفت: اين طرح با اعتبار تخصيصي 2 هزار و 14 ميليون ريال و حجم عمليات 720 راس در گلههاي پشتيبان و بالغ بر هشت هزار راس در قالب طرح توسعه نژادهاي گاو دومنظوره در 2 بخش دام سنگين و سبك در شهرستانهاي اروميه، اشنويه، خوي،مهاباد، مياندوآب و بوكان توسط پيمانكاران بخش خصوصي در حال اجراست.
به گزارش ايرنا، آذربايجان غربي با دارا بودن 513 هزار راس دام سنگين و سه ميليون و 769 هزار راس دام سبك به همراه 67 هزار راس شتر و ساير تك سم ها يكي از قطب هاي توليد گوشت در كشور بوده و برابر اعلام معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي استان توليد سالانه شير استان 342هزار تن، گوشت 44 هزار و 700 تن، 9500 تن تخم مرغ و 7800 تن مرغ است.
8135/ 3072 ** خبرنگار: شهين بيدادرس ** انتشار دهنده: عليرضا فولادي
اروميه- ايرنا- مدير امور دام معاونت بهبود توليدات دامي جهاد كشاورزي آذربايجان غربي با اشاره به توليد يك هزار و 363 هزار تن شير خام در استان، گفت: اين ميزان توليد علاوه بر تامين شير مورد نياز استان و كارخانجات لبنياتي، در بازار مصرف نيز عرضه شده است.