۲۴ اسفند ۱۳۹۵، ۷:۴۷
کد خبر: 82463624
T T
۰ نفر
زیان هایی كه كشور از تحریم دید تنها در حوزه مالی نبود

سنندج- ایرنا- استاندار كردستان گفت: زیان هایی كه كشور از تحریم ها دید تنها در زمینه مالی نبود و یكی از آنها زیان تكنولوژیكی بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا عبدالمحمد زاهدی شامگاه دوشنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی افزود: در مدتی كه تحت تاثیر تحریم ها بودیم مجبور به وارد كردن تكنولوژی از چین به جای اروپا شده بودیم.
وی با اشاره به اینكه به دلیل تحریم ها سال ها برای ارتباط با بانك های خارجی مشكل داشتیم، اظهار كرد: در كشتیرانی و در سرمایه گذاری خارجی مشكل داشتیم.
استاندار كردستان ادامه داد: رفع آثاری كه به دلیل تحریم ها در كشور ایجاد شده بود زمان می برد.
وی با اشاره به كشورهایی كه پس از صدور قطعنامه علیه آن دچار جنگ یا تغییر حاكمیت شدند، گفت: تنها ایران توانسته بود با بهره از دیپلماسی، قطعنامه شورای امنیت را توسط همان ارگان لغو كند.
وی اظهار كرد: اكنون مسیر برای سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم تر است و مجموعه نظام نیز از سرمایه گذاری حمایت می كند.
زاهدی موتور محركه هر كشور را بخش خصوصی دانست و افزود: بنگاه اقتصادی باید در اختیار مردم قرار گیرد و كار دولت هم سیاست گذاری، حمایت و نظارت باشد.
وی خواستار كمك همه دستگاه ها به سرمایه گذاری در استان كردستان شد و گفت: پایین بودن درآمد سرانه و مشكلات اقتصادی استان بدون سرمایه گذاری حل نخواهد شد.
استاندار كردستان گفت: شركت های وابسته به دولت را برای سرمایه گذاری در كردستان تشویق كرده ایم اما اگر از سرمایه بخش خصوصی استفاده نكنیم نتیجه مطلوب را دریافت نخواهیم كرد.
وی خواستار حل مشكلات مرز سیران بند بانه و باشماق مریوان شد و گفت: مرز پیشانی كشور است و باید بیشتر به آن اهمیت داده شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری كردستان نیز گفت: از سال 76 هزینه های زیادی توسط دولت در مرزهای سیران بند و باشماق صورت گرفته است.
امیر قادری با اشاره به ارتقای زیرساخت های این 2 مرز افزود: هرچند دولت در این مرزها هزینه می كند اما از محل درآمدهای این مرزها، می توان برای عمران و آبادانی آن هزینه كرد.
وی ادامه داد: درآمدهایی كه از پاركینگ و باسكول حاصل می شود را می توان صرف ارتقای زیرساخت های دیگر مرز كرد.
وی همچنین از تهیه و تدوین طرح جامع باشماق خبر داد.
استان كردستان بر اساس آخرین تقسیمات كشوری در سال 1390 دارای 10 شهرستان، 29شهر، 31 بخش، 86 دهستان و یك هزار و 697 آبادی دارای سكنه و 187 آبادی خالی از سكنه بوده است.
استان در مجموع یك میلیون و 493 هزار و 645 نفر جمعیت دارد كه در 29 شهر و هزار و 703 روستا ساكن هستند.
6108/ 3020
** خبرنگار: امید بهمنی/**انتشاردهنده: عبدالله رحمانی