به گزارش ایرنا، ارسلان ازهاری روز چهارشنبه در سومین جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان که در سالن شهدای گمنام استانداری تشکیل شد، با اشاره به اینکه یکی از برنامه های اولویت دار استان مربوط به مرز است،اظهار کرد: مرز یکی از ظرفیت های ارزشمند استان است و باید در راستای بهره برداری از آن نهایت تلاش خود را بکارگیریم.
وی با بیان اینکه از اوایل دهه ۸۰ ایجاد زیرساخت های لازم در مرز باشماق مریوان آغاز شده است، افزود: بسیاری از زیرساخت های مرز باشماق مریوان هم چون ایجاد سه پٌل، پایانه مسافربری و سالن تشریفات در یک دهه از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۲ انجام شد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه در دوره های گذشته فعالیت ها و زحماتی در مرزهای استان به ویژه باشماق انجام شده است ولی کافی نیست،اضافه کرد: می طلبد عارضه یابی مطلوبی از وضعیت کنونی مرز بین المللی باشماق انجام شود تا بتوانیم در راستای رفع موانع و مشکلات آن حرکت کنیم.
ضرورت حمل یکسره کالا از مرزهای کردستان
ازهاری حمل یکسره کالا از مرز باشماق مریوان را یکی از مطالبات دیرینه فعالان اقتصادی در این مرز خواند و افزود: وقتی کالای صادراتی بارگیری و تخلیه می شود کیفیت آن کاهش می یابد و بسته بندی چنین کالایی دچار آسیب می شود لذا حمل یکسره کالا در راستای رشد صادرات و توسعه بازارهای خارجی به طور جد دنبال خواهد شد.
وی با بیان اینکه برخی از مسائل مربوط به مرز در استان قابل حل شدن نیست و باید در سطح کشوری به آن پرداخته شود، گفت: دستگاه های مرتبط حوزه مرز و فرمانداران شهرهای مرزی استان حداکثر تا روز شنبه هفته آینده مسائل و مشکلات مرزهای استان را تهیه کنند تا در جلسه قریب الوقوعی که در تهران و در سطح معاون اول رئیس جمهور خواهیم داشت به آنها بپردازیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان بیان کرد: در دوره ای انتظار تبدیل شدن مرز باشماق به مرز بین المللی را داشتیم که این امر محقق شد و حال با تصویب منطقه آزاد بانه- مریوان باید دیدگاه همه توسعه این منطقه و رشد مبادلات مرزی با بهره مندی از این ظرفیت باشد.
تاکید بر جذب سهمیه ۵۰ میلیون دلاری منطقه آزاد بانه-مریوان
ازهاری یادآور شد: امسال منطقه آزاد بانه- مریوان سهمیه واردات ۱۵۰ میلیون دلاری داشت که تاکنون ۱۰۰ میلیون دلار آن را به دلیل نداشتن امکاناتی هم چون انبار ، از دست داده و منطقه آزاد دیگری در کشور آنرا جذب کرده است.
وی اعلام کرد: تا یک هفته آینده باید فضای انباری در اختیار سازمان منطقه آزاد بانه-مریوان قرار داده شود و این سازمان هم اقدام به جذب ۵۰ میلیون دلار سهمیه باقی مانده کند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان اضافه کرد: سازمان منطقه آزاد کردستان باید در مریوان تا پایان سال جاری ایجاد پایانه صادراتی ۳۰ هکتار با فضای انباری را آغاز کند و در این رابطه دستگاه های مرتبط نهایت همکاری را با این سازمان داشته باشند.
ازهاری ادامه داد: یکی از نیازهای سازمان منطقه آزاد بانه-مریوان نیروی انسانی است که انتظار می رود دستگاه های مرتبط نیروی مورد نیاز را در اختیار این سازمان قرار دهند.
وی یکی از مطالبات استان را اتمام طرح جامع منطقه آزاد بانه-مریوان خواند و گفت: این طرح براساس قرارداد منعقد شده بین سازمان منطقه آزاد معین کردستان و شرکت مشاور می بایست سال گذشته به پایان می رسید ولی این اتفاق محقق نشده است و این به هیچ وجه قابل پذیرش نیست و مشاور طرح باید به استان بیاید و در این زمینه پاسخگو باشد.
سرپرست معاونت امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه صرفا تشکیل جلسات به تنهایی مشکلی را برطرف نخواهد کرد، افزود: در هر جلسه ای باید یک تا سه مورد از مهمترین و اولویت دارترین مسائل براساس دسته بندی انجام شده طرح شود تا بتوانیم به طور کارشناسی به آنها بپردازیم و به نتیجه برسیم.
نظر شما