به گزارش روز چهارشنبه ایرنا نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، عباس جعفری دولت آبادی
اظهاركرد: زمینخواری نباید جرمی عادی محسوب شود، بلكه نوعی فساد اقتصادی است و زمینخواران باید بدانند كه تجاوز به اراضی، كوه، دشت، دریا و رودخانه و به طوركلی تعرض به اموال عمومی، به عنوان یك فساد اقتصادی با برخورد قاطع دستگاه قضایی مواجه خواهد شد.
وی با بیان اینكه مبارزه با زمینخواری نیازمند عزم ملی است،افزود: زمین میراث آیندگان است؛ زیرا تكثیر نمیشود و عزم جدی و ملی در برخورد با زمینخواری، برای جمعیت فعلی و آیندگان آثار مثبتی در پی خواهد داشت.
**زمینخواری با صدور مجوز
دادستان تهران همكاری و هماهنگی تمام دستگاههای مرتبط با اراضی ملی و محیط زیست را لزامی دانست گفت: این گونه نباشد كه دستگاهی مجوز ساخت بدهد و دیگری تخریب كند.
« یكی رشوه بگیرد و پروانه ساخت صادر كند و از قوه قضاییه درخواست تخریب شود؛ یكی حفاظت كند و دیگری با اقدامات حفاظتی مقابله كند و توجه به این نكته لازم است در برخی موارد، زمینخواری در بستر صدور مجوز به عمل میآید و لذا زمینخوار و دستگاه صادر كننده مجوز مدعیاند كه طبق قانون عمل شده است».
**دستگاههای اجرایی برای اراضی دولتی سند مالكیت اخذ كنند
جعفری دولت آبادی با اشاره به اجرای طرح كاداستر كه نتیجه آن شناسایی اراضی كشور است را شرط لازم برای پیشگیری از وقوع زمینخواری و مبارزه با زمینخواران دانست و از دستگاههای اجرایی خواست در این زمینه همكاری كنند.
وی همچنین دستگاههای اجرایی مرتبط با اراضی دولتی را مكلف به اخذ سند مالكیت برای اراضی مربوطه دانست و چنین اقدامی را مانع از تصرف افراد غیرمجاز بر زمین به شمار آورد.
**لزوم تشكیل یگانهای حفاظت
دادستان تهران درادامه به دستگاههای اجرایی برای موفقیت درمقابله با زمینخواری، فعال كردن واحدهای حقوقی و تشكیل یگانهای حفاظت از اراضی بود، افزود: تشكیل یگانهای حفاظت از اراضی كه البته در برخی قسمتها عملی شده، یكی از راههای پیشگیری وضعی از وقوع زمینخواری است كه كاركرد آن به ویژه در ایام تعطیلات پیش رو بسیار موثر است.
جعفری دولت آبادی مقاومت برخی مسوولان دولتی در برابر اجرای این احكام را مشكلی دانست كه نیازمند تدبیر است و اظهارداشت: اجرای احكام صادره از دادگاهها علیه زمینخواران، بازدارنده است.
وی اقدامات پیشگیرانه را مورد تاكید قرار داد و گفت: در زمین خواری اقدامات پیشگیرانه، هم عملی و هم موثر است.
جعفری دولت آبادی استفاده قضات از ظرفیت موجود در ماده 114 قانون آیین دادرسی كیفری جدید پیرامون صدور قرار توقف عملیات زمینخواری را موثر خواند.
**تمركز بر مناطق بحرانی
وی با تاكید بر ضرورت مبارزه با زمینخواری در مناطق بحرانی كه اراضی دولتی وسیع است، اظهاركرد: اخیراً زمین خواری در منطقه كهریزك نگران كننده است و درصورت تقویت اقدامات پیشگیرانه دستگاههای اجرایی و انتظامی پیش از تشكیل پرونده قضایی، برخی مشكلات رفع خواهد شد.
دادستان تهران دربیان اقدامات دادسرای تهران امسال درمبارزه با زمینخواری، به تشكیل دادسرای انفال و منابع طبیعی اشاره كرد و افزود: تشكیل این دادسرا از آن جهت قابل توجه است كه برای نخستین بار در كشور كار تخصصی مبارزه با زمینخواری و حفظ محیط زیست را به عهده گرفته است.
**حمایت از اقدامات مثبت دستگاههای اجرایی در مبارزه با زمین خواری
دادستان تهران با اعلام اینكه از دستگاههای اجرایی در انجام وظایف ذاتی خود حمایت خواهد كرد، یادآورشد كه این موضوع را در جلسهای كه با روسای بانكها برگزار شد، نیز مورد تاكید قرار داده است.
وی درمقابل انتقاد برخی مسوولین بانكی مبنی براینكه چرا صرفا به اقدام بانكها دائربراعطای تسهیلات كلان برخلاف قانون اشاره میشود؛ اما از اقدامات مثبت بانكها مانند حمایت مالی از تاسیس كارخانه حرفی به میان نمیآید، اظهاركرد: این وضعیت در قوه قضاییه نیزقابل طرح است؛ به این شرح كه اگر چند قاضی را به اتهاماتی دستگیركنند، اقدامات مثبت سایرقضات نادیده گرفته میشود.
« لذا باید غلبه را بركارهای مثبت بگذاریم؛ دستگاههای اجرایی و بانكها كارهای مثبتی انجام میدهند، امابرخی تخلفات آن قدر آشكار است كه رسانهها سكوت نمیكنند».
جعفری دولت آبادی افزود: درچنین فضایی كه متاسفانه از زمینخواری به كوهخواری و دریاخواری رسیدهایم، اقدامات مثبت دستگاههای اجرایی مغفول میماند.
**در امورمهم تعقیب قضایی باید آخرین مرحله باشد
دادستان تهران با تاكید مجدد بر اینكه مبارزه با زمینخواری مستلزم همكاری، هماهنگی و همدلی تمامی دستگاههاست
اظهارداشت: نشست دادستانی این پیام را دارد كه درهمه امورمهم از جمله آسیبهای اجتماعی، مواد مخدر و زمین خواری، تعقیب قضایی آخرین مرحله است.
وزیر راه، مسكن و شهرسازی ضمن تشكر از دادستانی تهران دربرگزاری چنین جلساتی، با اشاره به این كه وضعیت فعلی اراضی دولتی و زمینخواریهای صورت گرفته، ناشی ازسیاستهای اشتباهی است كه دركشور اجرا شده و میشود، گفت: مبارزه با زمینخواری بدون حذف و تغییر این سیاست ها به معنای مبارزه با معلول است.
عباس آخوندی اظهارداشت: درسه دهه گذشته بحث انضباط شهری حساسیت خود را در سیاستگذاریها از دست داده و تا به جایگاه اصلی خود باز نگردد، مبارزه با زمینخواری، مبارزه با معلول است.
وی از تشكیل یگان حفاظت از اراضی در سطح كشور طی دو سال گذشته خبر داد و از توصیه دادستان تهران برای تشدید حفاظت در ایام تعطیلات نوروزی تشكر كرد وگفت: از اقدام دادسرای تهران در رفع تصرف از اراضی دولتی با ارزش 2500 میلیارد تومان تشكر نمود.
** لزوم همكاری دستگاههای اجرایی در مبارزه با زمینخواری
جعفری دولت آبادی در پاسخ به اظهارات وزیر راه، مسكن و شهرسازی این امر را به منزله ناامید شدن از مبارزه با زمینخواری ندانست و به عنوان مثال گفت: پذیرش این توجیه ازقاچاقچی اسلحه مبنی بر اینكه چون مرزها باز بود، من هم اسلحه وارد كردهام، معقول و منطقی نیست و از آن جا كه كار قضات مقابله كیفری با جرایم است، لذا از دستگاههای اجرایی میخواهیم در مبارزه با زمین خواری بیشتر همكاری كنند.
وی با اعلام اعتقاد خود مبنی بر اینكه اتخاذ سیاستهای ضعیف در هر حوزهای از جمله زمینخواری، موجب تقویت اقویا و تضعیف افراد مستضعف است، افزود: اعمال سیاستهای ضعیف موجب میشود هر كه قوی است كارش را پیش ببرد و افراد ضعیف جامعه با موانع مواجه شوند.
دادستان تهران با تاكید براینكه توجیه زمینخواری با سیاستهای غلط شهری موجب تجری زمینخواران میشـود، مقابله با زمینخواری را مطالبه مـسؤولان ارشد نظام دانست و اظهارداشت: سال گذشته رهبر معظم انقلاب به كـوهخواری اشاره كردند كه ربطی به اجرای سیاستهای شهری ندارد و اگرما این روند را متوقف نكنیم، پدیده شاندیز دیگری احداث خواهد شد چرا كه سرمایهها در حوزه زمینخواری هزینه میشود.
دراین جلسه، معاونین دادستان تهران و دادستانهای شهرستانهای استان، نقطه نظرات و مشكلات خود در مبارزه با زمینخواری را مطرح نمودند.
**كاهش 9 درصدی جمعیت كیفری زندان های استان تهران
دادستان تهران در بیان اقدامات و عملكرد دادسرای تهران در سال جاری اظهاركرد: پس از دیدار رئیس قوه قضاییه از زندان تهران بزرگ، شانزده جلسه معاونین دادسرا به زندان اختصاص یافت و معاونان دادستان و تعدادی از قضات در قالب كمیتههایی مامور به بازدید از زندان و ملاقات با كلیه زندانیان و پیگیری وضعیت آنها شدند كه نتیجه آن كاهش 9 درصدی جمعیت كیفری تا پایان سال 95 بود.
تشكیل دوایر نظارت بر زندان و تشكیل شعب ویژه محكومان زندانی از دیگر اقدامات دادسرای تهران طی دو سال اخیر است.
«سیاست دیگری كه دادستان تهران به آن اشاره كرد: تسریع در اجرای احكام كیفری بود كه در این راستا، به تشكیل هیاتهای بازرسی از اجراهای احكام، تحت نظر یكی از معاونان دادسرا و بازدید این هیات از كلیه واحدهای اجرای احكام، تشكیل واحد مددكاری به رغم كمبودها و تشكیل دو كمیته مستقل برای اجرای احكام قصاص نفس و اعدام اشاره كرد».
«سیاست دیگری كه دادستان تهران برای دادسرا درسال جاری ترسیم كرد بود، تداوم مبارزه با مفاسد اقتصادی است و در اجرای این سیاست، به تشكیل چند پرونده قضایی از جمله به پرونده ثامن الحجج اشاره كرد».
**دادستان مظهر دفاع از حقوق عامه و حقوق متهم است
ازجمله اقدامات دادسرای تهران در پیشبرد سیاست مبارزه با مفاسد اقتصادی، تشكیل جلسات متعدد با بانكها و تشكیل و تقویت واحد دفاع از كیفرخواست در پروندههای مهم فساد بود كه دادستان تهران درتوضیح این موارد اظهاركرد: دادستان مظهردفاع از حقوق عامه و شهروندان است كه در این راستا حضور نماینده دادستان در دادگاهها و دفاع از كیفرخواستها از اهمیت بالایی برخوردار است.
جعفری دولت آبادی با اشاره به برگزاری بیش از نوزده جلسه طی سال جاری درحوزه آسیبهای اجتماعی با موضوعات حجاب وعفاف و موادمخدر و روانگردان، اقدامات دادستانی تهران و همكاری ناحیه 20 این دادسرا با شهرداری، سازمان بهزیستی، استانداری تهران و سایر دستگاههای مرتبط با معتادان متجاهر و كمپهای محل نگهداری این افراد را قابل توجه و حتی فراتر از امكانات و وظایف دادستانی ارزیابی كرد.
گشتهای شبانه معاونین دادسرای تهران ازجمله اقداماتی بود كه دادستان تهران درسال جاری پیش بینی و اجرا كرده است.
وی نتایج این گشت ها كه منجر به شناسایی مشكلات شهر تهران و انعكاس آن به مسوولان بود را قابل توجه خواند و با اعلام این كه از 15 فروردین ماه سال جدید كشیك بامدادی معاونان دادستان از 12 شب تا 6 بامداد برگزارخواهد شد، اظهارداشت: این برنامه در راستای اجرایی نمودن این ضرورت است كه دادستان باید در صحنه حاضر باشد.
**صدور احكام محاربه سارقان مسلح
مبارزه با سرقت موضوع دیگری بود كه دادستان تهران به عنوان یك سیاست مهم به آن اشاره كرد و اجرای این سیاست را موجب كاهش سرقت در شهر تهران دانست و از صدورحكم در پرونده اتهامی تعدادی سارق مسلح كه در یك هفته 19 فقره سرقت از مغازهها داشتهاند، خبرداد و گفت: این پرونده در ظرف زمانی 80 روز مورد رسیدگی در دادسرا و دادگاه قرار گرفت و منتهی به صدور حكم اعدام برای چهار متهم و تعیین مجازاتهای تعزیری و رد مال برای دیگر متهمان شد.
جعفری دولت آبادی به سرانجام رساندن این پرونده ظرف مدت زمانی كوتاه را كار بزرگی دانست كه حاصل همكاری مشترك پلیس، دادسرا و محاكم بوده است.
**سهم دادسرای تهران از پروندههای كشور
وی درتبیین اهمیت دادسرای تهران نسبت به دادسراهای دیگرشهرها، سهم دادسرای تهران از كل پروندههای كشور را شامل موجودی 5/14 درصدی، ورودی 19 درصدی، مختومه 20 درصدی و مانده 34 درصدی اعلام كرد.
وی با بیان كیفیت پروندهها به عنوان معیار دیگر اهمیت دادسرای تهران اظهارداشت: دادسرای تهران با این میزان از پروندهها به نسبت كل كشور، با پروندههای سنگینی مانند گروه امیر منصور آریا، بابك زنجانی، روزچنگ، صندوق ذخیره فرهنگیان، بانك توسعه و... مواجه است كه ضرورت دارد به هر یك از این پروندهها یك بازپرس اختصاص یابد. لذا مقایسه دادسرای تهران با سایر دادسراهای استانها عملی نیست.
جعفری دولت آبادی میزان رد مال و جزای نقدی وصول شده طی دو سال اخیر در پروندههای مهم اقتصادی را به میزان
150هزار میلیارد ریال اعلام كرد.
**حفاظت از محیط زیست مبنای قرآنی دارد
دادستان كل كشورضمن تشكر از قضات دادسرای تهران و با اشاره به مبانی قرآنی و روایی حفاظت ازمحیط زیست اظهارداشت: این گونه نیست كه اهمیت محیط زیست دستاورد جهان غرب باشد، بلكه در دستورات موكد رهبران آسمانی و از جمله قرآن كریم، توجه به این مهم را میبینیم.
حجت الاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری افزود: با توجه به حكم مقرر در ماده 22 قانون آیین دادرسی كیفری و تكلیف دادستانها به دفاع ازحقوق عامه، كوتاهی و اغماض در این باره را جایز ندانست.
وی گفت: درصورت تعرض به حقوق عمومی مردم، عقل، وجدان و جامعه گریبانگیر ما خواهد بود؛ لذا هیچ كوتاهی و اغماضی در این خصوص پذیرفتنی نیست.
دادستان كل كشورحفظ و حراست از محیط زیست را مستلزم هماهنگی و همكاری دستگاههای ذیربط دانست.
همایش یك روزه دادستانی تهران با موضوع مبارزه با زمینخواری، با حضورحجت الاسلام والمسلمین منتظری دادستان كل كشور، مهندس آخوندی وزیر راه، مسكن و شهرسازی، معاونان دادستان، سرپرستان نواحی دادسرا، دادستانهای شهرستانها و روسای حوزههای قضایی بخش استان تهران، به ریاست دكتر عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران برگزار شد.
اجتمام/1724/1193
تنظیم: حسن حیدری * انتشار: حسین فتح الهی
دادستان تهران:
زمین خواری جرمی عادی نیست نوعی فساداقتصادی است / راهاندازی كشیك بامدادی در دادسرای تهران
۲۵ اسفند ۱۳۹۵، ۱۹:۲۲
کد خبر:
82466219
تهران- ایرنا- دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: زمینخواری نباید جرمی عادی محسوب شود، بلكه نوعی فساد اقتصادی است.