«منصور پوريان» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا، افزود: با همكاري معاونت امور دام وزارت جهاد كشاورزي براي كاهش قيمت گوشت قرمز، از ابتداي بهمن ماه امسال دام زنده به وفور و با قيمت 130 تا 140 هزارريال به قصابي ها عرضه مي شود تا با قيمت مناسب 290 تا 300 هزار ريال در اختيار قصابي ها و در نهايت با قيمت 315 هزارريال در اختيار مصرف كنندگان قرار گيرد.
پوريان اظهارداشت: اما متاسفانه بعد از خروج گوشت قرمز از قصابي ها اين اتفاق نمي افتد و گوشت قرمز به شكل لاشه و تفكيكي با قيمت هاي بالا عرضه مي شود.
وي اضافه كرد: قصابي ها روي هركيلوگرم گوشت قرمز به ويژه گوسفندي بين 100 تا 120 هزارريال سود دريافت مي كنند.
اين مقام مسئول تصريح كرد: معاونت امور دام وزارت جهاد كشاورزي تلاش دارد با اقداماتي همچون چهارتكه كردن لاشه، بسته بندي و درجه بندي گوشت قرمز از گران فروشي قصابي ها جلوگيري كند به طوري كه قيمت هركيلوگرم گوشت ميش 250 هزارريال؛ بز 260 هزارريال و بره 315 هزارريال عرضه شود.
وي با بيان اين كه قصابي هاي خارج از كشور مانند قصابي هاي ما عمل نمي كنند و تمامي قطعات گوشت با قيمت مصوب و مشخصي عرضه مي شود گفت: تفكيك قيمتي گوشت قرمز همچون ران ، گردن ، سردست و ماهيچه و غيره معني ندارد و بايد تمام قطعات گوشت قرمز با قيمت هاي مصوب عرضه شود.
به گفته پوريان، براي تنطيم بازار گوشت قرمز از ابتداي بهمن ماه تاكنون 87 هزار لاشه گوسفندي به شكل چهار تكه در تهران عرضه شده و اين امر در ايام نوروز و سال آتي نيز ادامه دارد.
وي با تاكيد براين كه قيمت گوشت قرمز در سال آينده كاهش مي يابد اضافه كرد: طبق برنامه معاونت امور دام براي سال 96 300 هزار لاشه گوسفندي چهارتكه، بسته بندي و درجه بندي شده به بازار تهران عرضه مي شود تا از گران فروشي قصابي ها و عرضه تفكيكي گوشت جلوگيري شود.
** قصابي هاي متخلف تعزيرات را ناديده مي گيرند
رئيس شوراي تامين دام كشور با بيان اين كه تعزيرات به شكل گسترده وارد عمل شده است گفت: با توجه به ايام نوروز و گران فروشي برخي از قصابي ها سازمان بازرسي و سازمان تعزيزات كشور وارد عمل شده اند تا با قصابي هاي متخلف برخورد كنند.
به گفته وي، در همين راستا سازمان تعزيرات كشوري اقدام به جريمه نقدي قصابي هاي متخلف كرده است اما اين اقدام كافي نيست زيرا قصابي هاي متخلف با پرداخت جريمه به طور مجدد اقدام به گران فروشي مي كنند.
رئيس مجمع ملي صادركنندگان دام زنده كشور ادامه داد: سازمان تعزيرات و سازمان بازرسي كشور در نظر دارند پس از شب عيد و ايام نوروز براي جلوگيري از گران فروشي با قصابي هاي متخلف برخورد و در صورت نياز اقدام به پلمپ اين واحدها كنند.
** عرضه گوشت ماده حذفي در قصابي ها تخلف است
پوريان گفت: متاسفانه گوشت ماده حذفي در اكثر قصابي ها عرضه مي شود كه بي كيفيت است و بايد اين گوشت به مصارف صنعتي برسد نه اين كه در بازار عرضه شود.
به گزارش ايرنا، ساليانه 840 هزار تن گوشت قرمز در كشور توليد مي شود كه براي تامين نياز كشور حدود 100 هزارتن گوشت قرمز از محل واردات تامين مي شود.
اقتصام**9186 ** 1440
گزارشگر: هما همت خواه ** انتشاردهنده: گلشن
رئيس شوراي تامين دام كشور خبر داد:
قصابي ها عامل اصلي گران فروشي گوشت قرمز / عرضه گوشت تفكيكي با قيمت هاي بالا معني ندارد
۲۷ اسفند ۱۳۹۵، ۱۴:۲۹
کد خبر:
82467635
تهران - ايرنا - رئيس مجمع ملي صادركنندگان دام زنده كشور علت گراني گوشت قرمز در كشور را قصابي ها دانست و گفت: با اقدامات صورت گرفته از سوي معاونت امور دام بايد هر كيلوگرم گوشت گوسفندي با نرخ مصوب 315 هزارريال عرضه شود و عرضه گوشت با نرخي بيشتر تخلف است.