۳۰ اسفند ۱۳۹۵، ۹:۵۱
کد خبر: 82469635
T T
۰ نفر
حذف دفترچه های درمانی تامین اجتماعی گامی برای خدمت بهتر به مردم

تهران- ایرنا- از زمان تاسیس سازمان تامین اجتماعی تاكنون كه 32 مدیرعامل تصدی پست مدیریتی این سازمان را برعهده داشته اند، خدمات خوبی به مردم ارائه شده اما در دولت یازدهم با حذف دفترچه درمانی، خدمت بزرگی به بیمه شدگان و مستمری بگیران شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، با روی كار آمدن دولت تدبیر و امید و تغییر اساسی در حوزه تامین اجتماعی، گام های اساسی برای حل مشكلات مردم در این حوزه برداشته شد و به همین منظور پروژه حذف دفترچه ها در این سازمان كلید خورد.
از حدود 2 سال پیش تاكنون با تامین زیرساخت های مهم و اساسی از جمله اجرای سیستم اچ.آی.اس (HIS- استقرار یك سیستم پردازش، بازیابی و ارتباط دادن مراقبت بیمار و اطلاعات اداری برای همه فعالیت‌های مربوط به بیمارستان) گام های اولیه برای اجرای این طرح برداشته شد.
همچنین پس از مجهز شدن همه بیمارستان های ملكی سازمان تامین اجتماعی به این سیستم، در گام های بعدی تلاش برای الكترونیكی شدن پرونده های بیمه شدگان و مستمری بگیران انجام شد.
در این مرحله از اجرای پرونده الكترونیكی، همه 42 میلیون بیمه شده سازمان تامین اجتماعی دارای این پرونده شدند و برای دریافت خدمات دیگر به داشتن دفترچه های كاغذی نیازی ندارند.
پس از اینكه مراحل پرونده الكترونیكی نیز به پایان رسید برای ارائه خدمات بهتر به بیمه شدگان و مستمری بگیران نیز كد خاص برای هر بیمه شده در نظر گرفته شد كه از این طریق بتوانند خدمات را با شناسایی بهتر افراد بیمه شده و مستمری بگیر به آنان ارائه داد.
از آنجا كه سالیانه 600 میلیارد ریال برای چاپ دفترچه های كاغذی توسط سازمان تامین اجتماعی هزینه می شد، با اجرای این طرح یك سوم از هزینه های این موضوع نیز كاسته خواهد شد.
پروژه حذف دفترچه های درمانی ابتدا در آبان ماه 94 در شهرستان یزد كلید خورد و برای بیماران خاص در مراكز ملكی سازمان تامین اجتماعی در این استان اجرایی شد؛ ‌پس از مدت كوتاهی به همه استان كشیده تا اینكه تلاش برای اجرای این طرح در كشور برنامه ریزی شد.
پس از اینكه نقاط قوت و ضعف ناشی از پروژه حذف دفترچه های درمانی در استان یزد شناسایی شد، به تدریج در برخی از استان ها از جمله تهران، ‌اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی اجرایی شد و مردم در این استان ها نیز از خدمات حذف دفترچه ها بهره مند شدند.
در استان تهران نیز درمانگاه آزادی به عنوان یكی از مراكز درمانی آزمایشی(پایلوت) برای اجرای طرح حذف دفترچه ها معرفی شد كه در این مركز نیز خدمات به بیمه شدگان و مستمری بگیران به صورت الكترونیكی بود.
حذف دفترچه ها اكنون به مرحله ای رسیده است كه بسیاری از استان های كشور در مراكز ملكی سازمان تامین اجتماعی،‌ بیمه شدگان و مستمری بگیران بدون داشتن دفترچه های كاغذی می توانند از این مراكز خدمات دریافت كنند.
همچنین 25 اسفندماه امسال جشن حذف دفترچه ها در كل كشور برگزار شد و اكنون مردم می توانند بدون در دست داشتن دفترچه های درمانی به صورت الكترونیكی خدمات دریافت كنند.
با حذف دفترچه ها، بیمه شده یا مستمری بگیر پس از مراجعه به مراكز ملكی سازمان تامین اجتماعی، فقط با اعلام كد ملیِ شان می توانند از خدمات این بیمارستان ها بهره مند شوند و پس از آن تائید مراكز درمانی تائید شده،‌ به پزشك مراجعه می كنند.
همچنین پزشك پس از مشاهده پرونده الكترونیكی بیماران، نسخه ای الكترونیكی برای بیماران می پیچد و بیمار باید به داروخانه های طرف قرارداد این طرح مراجعه كنند و در داروخانه نیز فقط با اعلام كدملی می تواند داروی موردنیازشان را دریافت كنند.
این پروسه به طور كامل الكترونیكی است و بیمه شدگان و مستمری بگیران می توانند بدون استفاده از دفترچه های درمانی خدمات مطلوب خود را به صورت الكترونیكی دریافت كنند.
البته بسیاری از بیمه شدگان، مستمری بگیران و مسئولان اجرایی كشور نیز از این وضعیت رضایت دارند زیرا در این طرح، گامی مهم برای ارائه خدمت به مردم برداشته شده است و بیماران نیز بدون هیچ مشكلی می توانند خدمات خود را دریافت كنند.
یكی از بیمه شدگان كه در درمانگاه آزادی تهران در انتظار شنیدن نامش از بلندگوهای این درمانگاه بود به خبرنگار ایرنا گفت: تا پیش از اجرای این طرح الكترونیكی، دغدغه های زیادی داشتیم و برخی مواقع حتی به دلیل نداشتن تاریخ اعتبار نمی توانستیم همان روز كه بیماریم، خدمتی دریافت كنیم.
علیرضا كه 35 ساله و خود شاغل در یكی از كارگاه های تولیدی در تهران است، ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی در سال های اخیر خدمات خوبی به مردم ارائه داده است اما حذف دفترچه ها بزرگترین خدمتی است كه از سوی این سازمان برای ارائه خدمات مطلوب تر به مردم به شمار می رود.
بیمه شده 60 ساله مع مستمری بگیر تامین اجتماع است نیز گفت: همراه داشتن دفترچه درمانی برای ارائه خدمت همیشه به عنوان یك مشكل اساسی بود اما اكنون فقط با در دست داشتن كارت ملی می توانیم خدمات مورد نیاز را دریافت كنیم.

** سازمان تامین اجتماعی پیشتاز در حذف دفترچه های كاغذی است
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی نیز دراین باره با بیان اینكه برنامه پرونده الكترونیك سلامت اكنون در قالب طرح تحول سلامت پیگیری می شود، گفت: سازمان تامین اجتماعی پیشتاز در حذف دفترچه های كاغذی بوده و اجرای این طرح در بیمه سلامت از اهداف دولت است.
علی ربیعی افزود: با این روش، سرعت دسترسی به سابقه بیمار افزایش، از تداخلات دارویی جلوگیری، خطاهای پزشكی كاهش و تجمیع خدمات بیمه ای برای بیمه گران به سهولت انجام می شود.
وی افزود: دولت در نظر دارد طرح حذف دفترچه های بیمه سلامت را پس از ایجاد زیرساخت های آن در كل داروخانه های كشور فعال كند.
ربعی، كاهش هزینه ها، دقت در معاینات و افزایش قدرت كنترل بیمه ها را از دیگر مزایای این طرح برشمرد.

** تلاش جدی برای حذف دفترچه ها
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیز گفت: طرح حذف دفترچه‌های بیمه كاغذی در مراكز ملكی سازمان تامین اجتماعی از ٢ سال گذشته كلید خورده و مردم می‌توانند بدون همراه داشتن دفترچه بیمه به بیمارستان ها و مراكز درمانی تامین اجتماعی مراجعه كنند و تحت درمان قرار گیرند.
سیدتقی نوربخش افزود: براساس یكی از مصوبه های جلسه شورای معاونان سازمان تامین اجتماعی، با یك برنامه ریزی و زمان بندی مشخص، دفترچه درمانی تا پایان سال در همه استان ها حذف شد.
وی ادامه داد: زیرساخت های لازم برای حذف دفترچه در مراكز ملكی سازمان تامین اجتماعی فراهم و و 25 اسفندماه جشن حذف دفترچه های بیمه در مراكز ملكی تامین اجتماعی برگزار شد.
نوربخش اظهار داشت: این برنامه با توجه به فراهم شدن زیرساخت های فنی لازم در سال ٩٥ در كل كشور اجرا شد؛ براین اساس در مراكز درمانی سازمان تامین اجتماعی برای استفاده از خدمات نیازی به دفترچه نخواهد بود.
نوربخش ادامه داد: برنامه حذف دفترچه در مراكز درمانی ملكی تامین اجتماعی با همكاری كامل پزشكان و همكاران مراكز درمانی سازمان در حال اجراست.
وی خاطرنشان ساخت: به همین منظور برای همه بیمه شدگان این سازمان پرونده الكترونیك تشكیل شده كه این زیرساختی برای اجرای حذف كلی دفترچه های بیمه بود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی باهدف تسریع در فعالیت های خود در بخش حذف دفترچه های بیمه، اقدام به تشكیل پرونده الكترونیك برای بیمه شدگان این سازمان كرده است.
نوربخش ادامه داد: همچنین در راستای حذف دفترچه های بیمه، پزشك نسخه را به صورت دیجیتالی تجویز می كند و در مراكز ملكی این سازمان افراد مراجعه كننده با ارائه كد ملی می توانند خدمات دریافت كنند چون پرونده الكترونیك در تامین اجتماعی دارند.
نوربخش اضافه كرد: برای مراكز غیرملكی سازمان تامین اجتماعی با همكاری وزارت بهداشت باید این طرح را اجرا كنند كه امیدواریم با همكاری این وزارتخانه در سال های آینده این طرح اجرایی شود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: اكنون یك سوم خدمات به بیمه شدگان در مراكز ملكی ارائه می شود.
وی با بیان اینكه اجرای طرح حذف دفترچه بیمه در مراكز ملكی این سازمان یك حركت جهادی و ملی است، خاطرنشان ساخت: این طرح مزایای بسیاری از جمله صرفه جویی ٦0٠ میلیارد ریالی هزینه های سازمان در سال را دارد كه بابت چاپ دفترچه های كاغذی انجام می شد.
وی ایجاد امكان سنجش هویتی برای صاحب دفترچه، جلوگیری از خطاهای پزشكی در نسخه نویسی و تسهیل و تسریع در سرویس دهی به بیمه شدگان را از دیگر مزایای طرح حذف دفترچه در مراكز ملكی سازمان تامین اجتماعی اعلام كرد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: در دنیای امروز نسخه نویسی سنتی با تعیین هویت و تجمیع اطلاعات به شكل كنونی غیرقابل انجام است و كشورهای دیگر سال هاست كه نسخه نویسی الكترونیكی را اجرا كرده اند.
نوربخش افزود: تامین اجتماعی آمادگی دارد همه خدمات را به صورت الكترونیكی و فقط با ارائه كارت ملی به بیمه شدگان و مستمری بگیران ارائه دهد.
نوربخش اضافه كرد: همچنین برای الكترونیكی شدن نسخه پزشكان، با همكاری سازمان نظام پزشكی، همه پزشكان برای امضای الكترونیك ثبت نام كرده اند.
سازمان تامین اجتماعی 42 میلیون بیمه شده دارد كه 13 میلیون آن بیمه شده اصلی و حدود سه میلیون نفر مستمری بگیرند كه همه اینها به صورت رایگان از مراكز درمانی تامین اجتماعی خدمات دریافت می كنند.
سازمان تامین اجتماعی در سراسر كشور دارای مراكز مختلف بیمه ای و درمانی است؛ 356 بیمارستان و درمانگاه تامین اجتماعی بخش قابل توجهی از خدمات درمانی مورد نیاز بیمه شدگان را به صورت رایگان تامین می كند و علاوه بر این تقریبا همه بیمارستان ها و درمانگاه های كشور اعم از مراكز دولتی و خیریه و خصوصی و همچنین آزمایشگاه ها، داروخانه ها و مطب پزشكان با سازمان تامین اجتماعی طرف قراردادند و بخش اعظم هزینه درمانی بیمه شدگان و بازنشستگان مراجعه كننده به این مراكز نیز توسط این سازمان پرداخت می شود.
اجتمام**7268 **1933** 2023
گزارشگر: مهناز بیرانوند ** انتشار: لطیف نكوئی

*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
۰ نفر