محمود مظفر روز چهارشنبه با ارائه گزارشی از عملكرد ستاد اقامه نماز در سال 95 به خبرنگار معارف ایرنا گفت: یكی از برنامه های این ستاد رسیدگی به شكایات مردمی است كه تاكنون 2 هزار شكایت مورد بررسی قرار گرفته كه برخی از این شكایت ها مربوط به قضا شدن نماز مسافران در برخی پروازها یا كمبود امكانات در نمازخانه های بین راهی بود.
وی افزود: عدم توجه به نماز در برخی ادارات و یا تبدیل بعضی از نمازخانه ها برای فعالیت های غیرمرتبط از دیگر شكایات مردمی بود كه به این موارد نیز رسیدگی شد و به مسئولان و مدیران مربوطه تذكر داده شد.
مظفر با بیان وظایف واحدهای نظارت، ارزیابی و برنامه ریزی در ستاد اقامه نماز گفت: دستگاه های برتر در ترویج و اقامه نماز مشخص شدن و از استان های موفق تجلیل شد و همچنین مدیران كل نمونه و گروه های یاوران نماز معرفی شدند.
** برپایی نماز صبح در مساجد
مظفر احیای نماز صبح در 2 هزار مسجد را از دیگر فعالیت های ستاد اقامه نماز در سال 95 دانست و از برگزاری دوره های آموزشی برای مردم و روحانیون در این راستا سخن گفت.
وی افزود: نمازگزاران و ائمه جماعات بسیاری از مساجد برای برپایی نماز صبح در سراسر كشور اشتیاق دارند و برخی از آنان حاضر شدند تا به صورت داوطلبانه در این كار شركت كنند و هزینه های مربوط به آن را تقبل كنند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز همچنین گفت: این طرح با همكاری سازمان تبلیغات اسلامی، مركز رسیدگی به امور مساجد استان ها، ائمه جماعات، كانون های بسیج، مراكز فرهنگی هنری مساجد و برخی دیگر از نهادها و به همت این ستاد شكل گرفت و اگر از ظرفیت تمامی این دستگاه ها برای اقامه نماز صبح در مساجد استفاده شود، اتفاق خوبی خواهد افتاد.
** مسابقه ای با حضور 300 هزار نفر
وی برگزاری مسابقه تلویزیونی پیام معنویت را از دیگر برنامه های این ستاد دانست كه به مدت 20 روز و در ایام برگزاری بیست و پنجمین اجلاس سراسری نماز از 13 شبكه سیما پخش شد.
مظفر گفت: سوالات این مسابقه پیامكی برگرفته از پیام های رهبر معظم انقلاب به اجلاس های سراسری نماز بود و به منظور توسعه و ترویج معارف نورانی نماز در بین مردم صورت گرفت.
قائم مقام ستاد اقامه نماز استقبال مردم را از این مسابقه بی نظیر دانست و گفت: بیش از 300هزار نفر در این مسابقه پیامكی شركت كردند و هدایایی نیز به برگزیدگان تعلق گرفت.
** تاكید بر شناسایی آسیب های اجتماعی
مظفر پرداختن به موضوع آسیب های اجتماعی در بیست و پنجمین اجلاس سراسری نماز را برگرفته از پیام حضرت آیت الله خامنه ای به اجلاس سال گذشته دانست و گفت: بسیاری از دستگاه ها در این زمینه فعال شدند و ستاد اقامه نماز ضمن شناسایی گروه های موثر به آموزش گروه های مختلف پرداخت.
رهبر معظم انقلاب بهمن ماه سال 94 در پیامی به بیست و چهارمین اجلاس سراسری نماز خواستار ترویج این فریضه برای كاستن آسیب های اجتماعی شدند و دست اندركاران ستاد اقامه نماز موضوع اجلاس بیست و پنجم را نقش نماز در كاهش آسیب های اجتماعی قرار دادند.
بیست و پنجمین اجلاس سراسری نماز به همت ستاد اقامه نماز و با همكاری نهادهایی همچون معاونت فرهنگی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، سازمان تبلیغات اسلامی، مركز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری و معاونت امور تربیتی و فرهنگی وزارت ورزش و جوانان برگزار شد.
سازمان صدا و سیما، معاونت پیشگیری قوه قضائیه، معاونت سلامت، اصلاح و تربیت سازمان زندان ها و اقدامات تامینی، معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی و معاونت اجتماعی نیروی انتظامی از دیگر نهادهایی بودند كه در برپایی این اجلاس و بررسی نقش نماز در كاهش آسیب های اجتماعی مشاركت كردند.
مظفر گفت: به منظور تبیین نقش نماز در كاهش آسیب های اجتماعی دوره هایی برای مربیان روحانی و دانشگاهی برگزار كردیم و همایش های دانشجویی و دانش آموزی در شهرهای مختلف برپا شده است.
وی همچنین از برگزاری همایش نقش نماز در آسیب های اجتماعی با همكاری دانشكده روانشناسی دانشگاه تهران سخن گفت و اظهار داشت: همایشی در این ارتباط در مشهد برگزار شد و پژوهشگران به ارائه مقالات پرداختند و علاوه بر تهیه فیلم های مستند با موضوع آسیب های اجتماعی سه عنوان كتاب با این موضوع به چاپ رسید.
قائم مقام ستاد اقامه نماز افزود: كتاب نماز و آسیب های اجتماعی با تمركز بر آسیب های طلاق، اعتیاد و حاشیه نشینی به شناسایی گروه های در معرض خطر می پردازد.
وی همچنین گفت: در همین راستا دوره هایی ویژه زوج های جوان با همكاری وزارت بهداشت، كمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی برگزار شد.
** آموزش 20 هزار مدیر مدرسه برای ترویج نماز
مظفر اجرای طرح مبین ویژه مدارس كشور را از برنامه های ستاد اقامه نماز برشمرد و گفت: این طرح با همكاری 20 هزار مدیر مدرسه در سراسر كشور اجرا شده و این مدیران با گذراندن 24 ساعت دوره آموزشی به اجرای این طرح در مدارس پرداختند.
وی همچنین گفت: آموزش مفاهیم نماز در 2 هزار مهد كودك در قالب طرح «نمازیاوران كوچك» در سال جاری انجام شده كه این طرح نیز با همكاری سازمان بهزیستی صورت گرفته و براساس این طرح مربیان و مدیران مهدها، آموزش های لازم را برای انتقال مفاهیم دینی به كودكان گذراندند.
وی افزود: مربیان مهد كودك تلاش می كنند تا آموزه های نماز را در قالب شعر، قصه و بازی به نونهالان آموزش دهند. البته در این سن توقع نداریم كودكان نماز را یاد بگیرند و بخوانند، چون در این سن باید مشغول بازی و تفریح باشند اما همانگونه كه كودكان در مهدهای كودك به یادگیری شعرهای كودكانه و لغاتی از زبان انگلیسی می پردازند، بعضی از مفاهیم و آثار و بركات نماز را در قالب شعر و قصه آموزش فرامی گیرند.
فراهنگ**1003**1823 خبرنگار: محمدرضا جعفرملك * انتشار: طاهره نبی اللهی
تهران - ایرنا - قائم مقام ستاد اقامه نماز از رسیدگی به 2 هزار شكایت مردمی با موضوع نماز در سال 95 خبر داد.