۵ فروردین ۱۳۹۶، ۱۵:۴۸
کد خبر: 82473559
T T
۰ نفر

چین از بكارگیری ناو جدید ژاپن ابراز نگرانی كرد

۵ فروردین ۱۳۹۶، ۱۵:۴۸
کد خبر: 82473559
چین از بكارگیری ناو جدید ژاپن ابراز نگرانی كرد

پكن - ایرنا - در حالی كه ژاپن از به خدمت گرفتن دومین ناو بالگردبر خود موسوم به كاگا (Kaga) خبر داده است، چین تحركات این كشور در منطقه را تنش آفرین دانست و نسبت به آن ابراز نگرانی كرد.

به گزارش ایرنا، ژاپن پیشتر نیز اعلام كرده بود بزرگترین ناو بالگردبر خود با نام «ایزومو» را كه از 2 سال پیش به خدمت نیروی دریایی این كشور در آمده است، برای یك سفر طولانی مدت در ماه می (اردیبهشت - خرداد) راهی دریای جنوبی می كند.
چین در آن زمان از توكیو خواست برنامه سفر این ناو را و علت عبورش از دریای جنوبی را به طور دقیق شرح دهد اما ژاپن بدون اعتنا به این درخواست در فاصله زمانی كمتر از یك ماه، دومین ناو بالگردبر خود را نیز تحویل نیروی دریایی داده است.
بسیاری بر این باورند كه توكیو با این اقدام نشان داده است كه به هیچوجه قصد مصالحه با چین را ندارد و می كوشد در دریاهای شرقی و جنوبی چین نیروی نظامی قوی تری داشته باشد.
ناو حامل بالگرد «كاگا» ژاپن كه می تواند قدرت نظامی ویژه ای به این كشور در آبهای منطقه ای بدهد، به گزارش روز شنبه خبرگزاری كیودو از هفته قبل در خدمت نیروی دریایی قرار گرفت.
ناو مذكور كه قابلیت حمل ۲۸ هواپیما و بالگرد را دارد با ۲۴۸ متر طول نمایشی بی سابقه از تحركات نظامی ژاپن در هفت دهه گذشته را نشان می دهد.
«هوا چون اینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در تازه ترین اظهارات خود گفت كه بهتر است ژاپن از تاریخ عبرت بگیرد و به دنبال دامن زدن به تنش ها نباشد.
وی بر اساس گزارش تارنمای وزارت امور خارجه افزود: نیروهای نظامی آمریكا این ناو ژاپنی را در جنگ جهانی دوم غرق كردند و چین امیدوار است حضور دوباره آن نشانه ای از ظهور و احیای دوره نظامی گری ژاپن نباشد.
او گفت كه ژاپن هرگز نمی تواند نماینده جامعه بین المللی باشد بلكه چین و كشورهای آسیای جنوب شرقی قادر به حراست از آبهای منطقه و تثبیت صلح و امنیت هستند.
سخنگوی چین گفت كه بعید می داند كشورهای منطقه و چین موافق تحركات ژاپن باشند و اجازه دهند این كشور آبهای این ناحیه را مواج كند.
«تاكایوكوی كوبایاشی» معاون وزیر دفاع ژاپن در مراسم تحویل ناو «كاگا» به نیروی دریایی این كشور گفت كه نگرانی از حضور نظامی گسترده چین در منطقه و مسایل امنیتی نگران كننده برای توكیو و دیگر كشورها، باعث شده است تا این كشور دومین ناو خود را به خدمت بگیرد.
او همچنین مدعی شد؛ چین با ایجاد پایگاه‌ها و همچنین اعمال فشار برای تغییر وضعیت موجود در دریای جنوبی نگرانی‌هایی را برای جامعه بین‌المللی ایجاد كرده است.
دو ناو جنگی ژاپن كه بزرگترین ناوهای این كشور از زمان جنگ جهانی دوم هستند، نماد نقش بالقوه این كشور برای تغییرات بین‌المللی تلقی می‌شوند.
ورود ناو بالگردبر «كاگا» به ناوگان دریایی ژاپن به این معناست كه عملیات خارجی این كشور در آینده افزایش خواهد یافت.
این ناو قرار است در جزیره «كوره» در غرب ژاپن كه زمانی مكان استقرار بزرگترین ناو جنگی بازمانده از جنگ جهانی، یعنی «یاماتو» بود، مستقر شود.

* هشدار به ژاپن برای انتشار كتب درسی جدید
«هوا چون اینگ» همچنین در بخش دیگری از سخنان خود انتشار كتب درسی جدید وزارت آموزش و پرورش ژاپن برای مدارس این كشور را مورد نكوهش قرار داد و گفت: توكیو با این كار نسل كشی در شهر «نانجینگ» در شرق چین در دوران جنگ جهانی دوم توسط ارتش امپراتوری ژاپن را نادیده گرفته است.
وزارت آموزش و پرورش ژاپن كتب جدیدی را برای مدارس ابتدایی و راهنمایی و دبیرستان های این كشور منتشر كرده كه در آنها بر اختلافات متعدد با پكن تاكید شده است.
قرار است این كتب درسی جدید از سال تحصیلی ۲۰۱۸ در مدارس ژاپن تدریس شود.
«هوا» در همین رابطه به ژاپن به هشدار داد: منحرف كردن اذهان نسل جوان در ژاپن حركتی ناپسند است كه پیامدهای خوبی نخواهد داشت.
چین بر این باور است كه نظامیان ارتش امپراتوری ژاپن در كشتار شهر «نانجینگ» در سال ۱۹۳۷ میلادی نزدیك به ۳۰۰ هزار نفر را قتل عام كرده اند.
سخنگوی چین گفت كه ما دلایل و اسناد متقنی در اختیار داریم كه این نسل كشی را ثابت و تایید می كند و بهتر است مقام های ژاپن تحركاتی انجام دهند كه باعث شود نسل آینده رابطه بهتر و منسجم تری با چین و كشورهای منطقه داشته باشد.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی