به گزارش ايرنا، 'بويكو بوريسوف' نخست وزير پيشين بلغارستان درنوامبر سال 2016 پس از شكست نامزد حزب حاكم در انتخابات رياست جمهوري و پيروزي 'رومن رادف' از حزب سوسياليست در آن انتخابات، استعفا داد.
انتخابات زود هنگام پارلماني در اين كشور حاصل شكست حزب حاكم بلغارستان در انتخابات رياست جمهوري سال گذشته است.
بوريسف، نخست وزير سابق بلغارستان از اكتبر سال 2014 در صدر دولت اين كشور قرار داشت.
بنابه بيانيه كميسيون مركزي انتخابات بلغارستان، 6 ميليون وهشتصد هزار شهروند داراي شرايط راي دادن هستند و مي توانند با آراي خود نمايندگان جديد را براي ساختار جديد پارلمان انتخاب كنند.
درهمين بيانيه نيز اشاره شده است كه در اين انتخابات 13 حزب سياسي، 9 ائتلاف و 21 كميته شهروندي با مجموع 4 هزار و 732 نامزد براي ورود به ساختار جديد مجلس بلغارستان به رقابت مي پردازند.
نظرسنجيها انجام شده در ماه گذشته در بلغارستان نشان مي دهد كه حزب راست ميانه شهروندان براي توسعه اروپايي بلغارستان(GERB) به رهبري 'بويكو بوريسوف' نخست وزير مستعفي و حزب سوسياليست به رهبري « كورنليا نينووا» هر كدام با اختلاف بسيار كم حدود 30 درصد آراي شهروندان را بدست مي آورند.
بنا به اين نظر سنجي ها؛ حزب (گرب) در اين انتخابات 31.7 درصد و سوسياليست ها 29.1 درصد حمايت شهروندان را كسب مي كنند.
نخست وزير سابق بلغارستان و رهبر حزب راست ميانه ( گرب) كه دو بار در صدر دولت قرار داشت و گرايش به طرف اتحاديه اروپا دارد، اميدوار است كه در اين انتخابات با بدست آوردن آراي بيشتر شهروندان، مجددا براي سومين بار در صدر دولت بنشيند.
اين درحاليست كه حزب سوسياليست به رهبري (كونليا نينوا) كه در سال گذشته در انتخابات رياست جمهوري به پيروزي دست يافت با اين اميد كه اكثريت آرا را در انتخابات زود هنگام پارلماني از آن خود كند، تصميم دارد كه مانع تشكيل دولت جديد توسط حزب (گرب) براي سومين بار شود.
دو دستگي بين اين دو حزب بزرگ در بلغارستان كه يكي از آنها به طرف اتحاديه اروپا و غرب و ديگري به سوي روسيه گرايش دارند تنش سياسي جديدي را در پارلمان بين نمايندگان بوجود مي آورد.
در صورت پيروزي حزب (گرب) انتظار مي رود كه سياست اقتصادي بلغارستان در جهت منافع شهروندان و ثابت نگه داشتن قيمت اجناس حركت كند.ازطرف ديگر سوسياليست ها افزايش حقوق و بازنشستگي و افزايش هزينه هاي عمومي را در صورت پيروزي در انتخابات پارلماني و تشكيل دولت جديد وعده دادند.
با توجه به نظر سنجي هاي انجام شده؛ هيچ كدام از دو حزب بزرگ در بلغارستان قادر نيستند كه به تنهايي دولت جديد را تشكيل بدهند و به اين دليل به حمايت حزب (وطن پرستان متحد) و (اتحاديه ملي گرا) متشكل از سه حزب نياز دارند.
اگر چه بلغارستان روابط تاريخي قوي با مسكو دارد، ولي حزب (گرب) به رهبري 'بويكو بوريسف' به شدت گرايش اروپايي دارد و از تحريم اتحاديه اروپا بر عليه روسيه بخاظر نقش آن در بحران اوكراين حمايت كرده است.
ازطرف ديگر سوسياليست ها به رهبري 'كورنليا نينووا' كه 47 سال دارد متعهد شده است كه با ادامه تحريم بر عليه روسيه مخالفت خواهد كرد كه اين امر يك تنش جديد براي اتحاديه اروپا خواهد بود، بخصوص در زمان خروج انگليس از اتحاديه اروپا.
بلغارستان به رغم اينكه ده سال از عضويت آن در اتحاديه اروپا مي گذرد ولي اين كشور بالكان با گستردگي فساد مالي، فقيرترين عضو اتحاديه اروپا به شمار مي رود.
بلغارستان رياست دوره اي 6 ماه اتحاديه اروپا را از ژانويه سال 2018 بر عهده خواهد گرفت.
بلغارستان به عنوان عضو اتحاديه اروپا، اكنون از يك سو با مساله مهاجران و آوارگان خاورميانه و افغانستان رو به روبرو است و از سوي ديگر براي رفع معضلات اقتصادي مبارزه مي كند.
اين كشور اروپاي شرقي بيشتر به دليل حركت كند در روند اصلاحات و درصد بالاي بيكاري و همچنين موفق نبودن اين كشور در جذب سرمايه خارجي از فقيرترين كشور در اتحاديه اروپا به شمار مي رود.
بر اساس آمارهاي رسمي اين كشور كه حدود 7 ميليون و 200 هزار نفر جمعيت دارد بيش از يك ميليون از جوانان آن براي اشتغال به كار و آينده اي بهتر به خارج از كشور رفته اند.
بلغارستان تا قبل از اينكه به اتحاديه اروپا ملحق شود از حاميان روسيه در اين منطقه از اروپا بود و سپس مسير خود را به سوي غرب تغيير داد بطوريكه اين كشور عضو اتحاديه اروپا و پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) است.
بلغارستان اكنون نيز به لحاظ انرژي تا حدود زيادي به روسيه وابسته است و بيشتر مردم اين كشور بخصوص قشر سالمند آن احساس مي كنند كه به لحاظ فرهنگي به روسيه نزديك هستند.
اروپام**436**1590
انتشار: محمد حسن دوستارگان
برگزاري انتخابات پارلماني در بلغارستان براي سومين بار در 4 سال گذشته
۶ فروردین ۱۳۹۶، ۱۶:۲۴
کد خبر:
82474569
بلگراد - ايرنا - شهروندان واجد شرايط راي دادن در بلغارستان امروز(يكشنبه) براي سومين بار در طي چهار سال اخير با اميد انتخاب يك دولت پايدار در پاي صندق هاي اخذ راي در حوزه هاي انتخاباتي در سراسر كشور حاضر شدند.