به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، حدود 30 درصد از كل تومورهاي سيستم مركزي عصبي و 80 درصد از تومورهاي بدخيم مغز، انواع مختلف گليوما هستند. متخصصان در اين تحقيقات ميليونها تغيير ژنتيكي در ژنوم كامل 12 هزار و 500 بيمار مبتلا به گليوما و 18 هزار داوطلب سالم را به منظور شناسايي نشانگرهاي ژنتيكي گليوما، تحليل كردند.
در جريان اين تحقيقات، 13 نشانگر كه پيش از اين شناسايي شده بودند، به همراه 13 نشانگر ژنتيكي جديد كه با بيماريهاي تهاجمي ارتباط دارند، شناسايي شدند.
نشانگرهاي ژنتيكي كه در اين تحقيقات شناسايي شدند، با قابليت گسترش تومورهاي مغزي ارتباط دارند و هريك از اين نشانگرها موجب افزايش خطر سرطان ميشوند.
اين تحقيقات با شناسايي مجموعهاي از عوامل ژنتيكي كه موجب بروز گليوما ميشوند، درك بهتري از اين بيماري را براي متخصصان فراهم كرده و زمينه را براي طراحي روشهاي تشخيصي و نظارتي كارآمدتر و همچنين شيوههاي درماني موثرتر فراهم ميكند.
محققان پيش بيني ميكنند كه تنها در سال 2017 ميلادي حدود 24 هزار شخص مبتلا به گليوما شناسايي ميشوند و حدود 17 هزار نفر از آنها در اثر ابتلا به اين عارضه جان خود را از دست ميدهند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Genetics منتشر شده است.
علمي 9259
مترجم: سپيده علي كاشاني* انتشار: زهره محتشمي پور
تهران- ايرنا- يك گروه بينالمللي از محققان نشانگرهاي ژنتيكي دو نوع گليوما را شناسايي كردند؛گليوما، متداولترين و مرگبارترين نوع سرطان بدخيم مغز است كه نرخ بقاي مبتلايان به آن در يك دوره پنج ساله تنها 6 درصد است.