به گزارش ایرنا، ولی تیموری روز پنجشنبه در دوازدهمین نشست ستاد اجرایی خدمات سفر استان مركزی در اراك، افزود: صنعت گردشگری در ایران ظرفیت بالایی دارد و می تواند كمك قابل توجهی به اقتصاد مقاومتی و اهداف مورد نظر آن داشته باشد.
وی اظهار كرد: معرفی اصولی داشته های خرده فرهنگ ها به گردشگران ضمن اینكه در حفظ ارایه های هویتی موثر است به رونق اقتصادی و اشتغالزایی می انجامد .
وی یادآور شد: عرضه محصولات سنتی، صنایع دستی و گردشگری هر خطه از موضوعات مهمی است كه باید برای آن برنامه ریزی شود.
مدیردفتر خدماتی گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: سفر موضوعی فرابخشی است كه با همكاری و انسجام مجموعه اعضای ستاد اجرایی سفر، رضایت گردشگر و زائر فراهم می شود.
وی، با قدردانی از اعضای ستاد اجرایی سفر استان مركزی گفت: این افراد نوروزبانان بی نوروز هستند كه بهترین ایام سال را به جای گذران كنار خانواده به ارایه خدمات به هموطنان صرف می كنند تا رضایت مردم و به ویژه میهمانان نوروزی را فراهم شود.
تیموری افزود: رویكرد فرهنگی در عرصه كارآفرینی و اشتغالزایی و باروری ظرفیت های این حوزه باید در سال جاری بیش از پیش مد نظر باشد.
مدیركل دفتر خدماتی گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: استان مركزی خاستگاه مشاهیرفرهنگی و بسیاری از سنن و داشته های فرهنگی و اجتماعی است و این نگاه باید در سایه برندامه و هدفمندی در زاویه اقتصادی به بار بنشیند.
تیموری اظهار كرد: برون سپاری مسئولیت های دولت به بخش خصوصی به منظور كاهش تصدی گری دولت در زمینه گردشگری نیز می تواند به توسعه صنعت گردشگری كمك كند.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی گفت: از آغاز تعطیلات نوروزی تا كنون، 200 هزار اقامت در این استان با 9 میلیون تردد خودرو انجام شده است.
سیدمحمد حسینی افزود: پیش بینی می شود 2 میلیون مسافر و گردشگر تا پایان تعطیلات نوروزی از بناهای تاریخی، چشم اندازهای طبیعی و گردشگری استان مركزی دیدن كنند.
وی اظهار كرد: راه اندازی نوروزگاه ها در شهرستان های استان مركزی و اجرای برنامه های مفرح و متنوع در جذب گردشگر نوروزی و افزایش آمار مسافران تاثیرگذار بوده است.
وی گفت: شهرستان محلات به علت پتانسیل قوی نظیر باغات گل، سرچشمه آب و آبگرم توانسته بیشترین حجم مسافران و گردشگران نوروزی استان را در ایام تعطیلات نوروزی امسال به خود اختصاص دهد.
مدیركل مدیریت بحران استانداری مركزی گفت: ستاد صیانت از حقوق شهروندی 25 بازرسی از مراكز اقامتی، امداد و نجات، هتل، مراكز درمانی و بیمارستاین انجام داده است.
سعید فرخی افزود: برای نخستین بار از سازمان های مردم نهاد استان در بازرسی از اماكن اقامتی، اورژانس و پایانه ها مسافربری استفاده شد و در این اقدام نقاط ضعف برای ستاد اجرایی سفراستان مشخص و رفع شد.
وی، با قدردانی از اعضای ستاد اجرای خدمات سفر استان مركزی ادامه داد: انسجام و وحدتی كه در بین اعضای ستاد وجود دارد موجب شده تا تیم منسجم و عملكرد قابل قبولی در رضایت مندی مسافران به وجود آورند.
وی اظهار كرد: برای توسعه صنعت گردشگری و فراهم شدن امكانات و زیرساخت های مناسب باید بازنگری در زمان تعطیلات آموزش و پرورش لحاظ شود.
مدیركل مدیریت بحران استانداری مركزی گفت: ارایه خدمات گردشگری با 15 روز تعطیلات نوروزی و تابستانی محقق نمی شود و لازم است در زمان این تعطیلات بازنگری مدونی توسط متولیان امر صورت گیرد.
فرخی افزود: 56 درصد ظرفیت هتل های استان تاكنون استفاده شده كه با توجه به پتانسیل قوی استان در عناصر فرهنگی و گردشگری این رقم رضایت بخش نیست و باید افزایش پیدا كند.
عضو كمیته حمل و نقل و ترافیك ستاد اجرایی سفر استان مركزی گفت: از ابتدای امسال تاكنون 8 میلیون و 769 هزار و 727 تردد در محورهای استان مركزی انجام شده است.
عباس ادیبان افزود: هفت هزار و 752 مورد سفر با 99 هزار و 679 مسافر در ایام تعطیلات امسال جابه جا شدند.
وی اظهار كرد: با توجه به بارندگی پراكنده و پیش بینی هواشناسی در روزهای آتی، احتمال بارش برف در گردنه زالیان جاده اراك - بروجرد و لغزندگی در این محور وجود دارد.
عضو كمیته انتظامی ستاد خدمات سفر استان مركزی گفت: 29 درصد تعداد كشته شدگان در سوانح رانندگی از 26 اسفندماه پارسال تا 9 فروردین ماه امسال كاهش داشته یعنی از 24 فوتی به 17 مورد رسیده است.
سروان سعید احمدلو افزود: در مجموع تصادفات نسبت به مدت مشابه تعداد مجروحان از 502 نفر به 430 نفر رسیده كه 14 درصد كاهش را نشان می دهد.
وجود صنایع دستی سنتی شامل معرق، منبت، قالی، گلیم نقش برجسته، چشم اندازهای طبیعی و بوستان های جنگلی، آبشارهای زیبا، امامزادگان، مجموعه ابنیه تاریخی و قلعه ها، یخچال های طبیعی، پل تاریخی و بازارهای قدیمی از جاذبه های مهم طبیعی و گردشگری استان مركزی با قدمتی هفت هزار ساله است.
بیش از 2 هزار جاذبه گردشگری در استان مركزی شناسایی شده كه 850 اثر تاكنون در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده است.
6991 /6013/ خبرنگار: معصومه ابراهیمی*** انتشار دهنده: مژگان حیدری
یك مسئول میراث فرهنگی:
گردشگری محرك قوی در تحقق اقتصاد مقاومتی است
۱۰ فروردین ۱۳۹۶، ۱۳:۰۷
کد خبر:
82477855
اراك - ایرنا - مدیركل دفتر خدماتی گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: صنعت گردشگری نقش محرك و درآمدزا در رونق اقتصادی و تحقق شعار اقتصاد مقاومتی ، اشتغال و تولید دارد.