نصير باركزهي روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: فستيوال بين المللي براي استعداديابي موسيقي بلوچي در قالب جشنواره بهار در چابهار برگزار شد و توانست در هر شب سه ساعت از اوقات بيش از سه هزار گردشگر و مسافر را به شادي تبديل كند.
وي افزود: هدف اصلي براي برگزاري اين فستيوال استعداديابي و اجراي موسيقي بلوچي، معرفي آداب و رسوم و فرهنگ غني اقوام بلوچ به گردشگران سراسر ايران اسلامي و شناسايي قابليت هاي اين سبك موسيقي بود.
وي با بيان اينكه در نوروز سال گذشته (1395) استعداديابي موسيقي بلوچي در درياي بزرگ چابهار با هزينه بيش از 2ميليارد و 200 ميليون ريالي موسسه فرهنگي وهنري زيمل بلوچستان برگزار شد، خاطرنشان كرد: سازمان منطقه آزاد براي نخستين بار اين برنامه پرطرفدار موسيقي را با رويكردي جديد و با استفاده از توان و استعداد هنرمندان ناشناخته و بومي بلوچ در كنار هنرمندان مطرح كشوري و استاني برگزار كرد.
وي اظهار داشت: جشنواره بهار در چابهار از اول فرودين در 2 بخش با اجراي برنامه هاي شاد و متنوع فرهنگي و هنري بومي و ملي آغاز شد و مورد استقبال گرم مهمانان نورزي قرار گرفت.
وي گفت: در فستيوال بين المللي براي استعداديابي موسيقي بلوچي 20 نفر از خوانندگان بلوچ با يكديگر به رقابت پرداختند كه در نهايت پس از اعلام نظر داوران و آراي شركت كنندگان مولابخش رئيسي با هفت هزار و 50 راي نفر اول، نبي بخش برمه با 6 هزار و 190 راي و نعيم بلوچ با سه هزار و 50 راي به عنوان برتر شناخته شدند.
معاون فرهنگي، اجتماعي و گردشگري منطقه آزاد چابهار گفت: علاوه بر فستيوال استعداديابي موسيقي بلوچي، برنامه هاي شاد و متنوع كمدي توسط وقارعلي بلوچ از كشور پاكستان، برگزاري كنسرت هاي موسيقي توسط خوانندگان مطرح بين المللي از جمله محمد علي محمد حسني، اجراي طنز و تقليد صدا و برنامه سرگرمي و همچنين گروههاي موسيقي از كشور افغانستان و ايران اسلامي از ديگر برنامه هاي اين جشنواره بودند.
باركزهي اجراي موسيقي در استيج سيار همراه موسيقي سنتي بلوچي، برگزاري جنگ هاي شادي همراه با ساز و دهل بلوچي و سيستاني و رقص دوچاپي، سه چاپي و شمشير در نقاط مختلف پلاژ ساحلي تيس، مجموعه مراكز خريد و ساير نقاط پيش بيني شده در محدوده منطقه آزاد چابهار را از ديگر برنامه هاي شاد فرهنگي وهنري عنوان كرد.
قائم مقام ستاد اجرايي خدمات سفر منطقه آزاد چابهار تصريح كرد: برگزاري جشنواره فرهنگي هنري زيمل به كانون توجه هزاران شهروند و مسافر نوروزي تبديل شد و آوازه اين جشنواره در مدت كوتاهي از مرزهاي منطقه آزاد فراتر و در سفرنامه بسياري از هموطنان مسافر در چابهار ثبت شد.
باركزهي از همكاري و مساعدت مديريت سازمان منطقه آزاد، موسسه فرهنگي هنري زيمل بلوچستان و هنرمندان قدرداني كرد و افزود: سازمان منطقه آزاد هر سال سعي بر اجراي برنامه شاد و متنوع فرهنگي هنري دارد تا لحظات شاد و خوشي را براي هموطنان رقم زند.
مدير موسسه فرهنگي و هنري زيمل بلوچستان نيز به خبرنگار ايرنا اظهار داشت: فستيوال بين المللي استعداديابي موسيقي (خوانندگي) ويژه خوانندگان بلوچ زبان با حضور هنرمندان بومي از ايران اسلامي و كشور دوست و همسايه افغانستان با هدف معرفي موسيقي غني بلوچي در منطقه آزاد چابهار برگزار شد.
آدم بلوچ افزود: موسيقي بلوچي داراي قدمت طولاني به اندازه تاريخ، فرهنگ و ادب اين نقطه از ايران اسلامي است كه بخوبي توانست به افزايش شمار مسافران و گردشگران داخلي و خارجي در تنها بندر اقيانوسي ايران كمك كند.
وي ادامه داد: فستيوال بين المللي استعداديابي موسيقي (خوانندگي) ويژه خوانندگان بلوچ زبان بصورت زنده در صفحه شبكه اجتماعي اينستاگرام پخش شده است و پس از پايان هر اجراي موسيقي شركت كنندگان و بينندگان راي خود را از كيفيت برنامه موسيقي اعلام كردند.
وي گفت: جمعيت حدود سه تا پنج هزار نفر در 10 شب بصورت زنده از موسيقي بلوچي لذت بردند كه اين استقبال در نوع خود كم نظير بود.
وي خواستار توجه بيشتر دولت و بخش خصوصي براي معرفي موسيقي بلوچي شد و افزود: در زمينه معرفي موسيقي بايد گام هاي بيشتري برداشته شود.
مدير گروه هنري زيمل بلوچستان تشويق و ترغيب جوانان علاقه مند به موسيقي و ياددهي كلاسيك اين هنر را از اهداف مهم برگزاري اين فستيوال موسيقي دانست.
بلوچ ادامه داد: در اين فستيوال تمام موسيقي هاي افراد مختلف جداگانه به صورت تك آهنگ و فيلم كوتاه ضبط و در اختيار گردشگران داخلي و خارجي قرار گرفت.
وي بيان كرد: 83 نفر براي شركت و خوانندگي موسيقي در سبك هاي سنتي، پاپ، كلاسيك و رپ ثبت نام كرده بودند كه در نهايت 20 نفر براساس راي داوران در زمينه انتخاب شعر، فن خوانندگي، نوع آهنگ و اداي كلمات برتر شناخته و در 10 شب توانستند به رقابت و هنرنمايي بپردازند.
وي از حمايت ها و مساعدت سازمان منطقه آزاد چابهار براي برگزاري نخستين فستيوال بين المللي استعداديابي موسيقي بلوچستان قدرداني كرد و افزود: در سالهاي آينده برنامه هاي بهتري اجرا خواهد شد.
مدير موسسه فرهنگي و هنري زيمل بلوچستان گفت: براي برگزاري نخستين فستيوال بين المللي استعداديابي موسيقي بلوچستان بيش از 50 نفر تيم اجرايي در حوزه فرهنگ، هنر و موسيقي فعاليت و همكاري كرده اند.
بلوچ گفت: موسسه فرهنگي و هنري زيمل 50 ميليون ريال درآمد حاصل از اجراي اين فستيوال موسيقي را به نيازمندان و زندانيان اختصاص داده است.
وي تجليل از تاج محمد طائر و غلام حيدر از پيشكسوتان موسيقي بلوچي را از ديگر برنامه هاي اين فستيوال اعلام كرد و گفت: در اين جشنواره مهماناني از كشورهاي مكزيك، انگلستان و فرانسه و استان هاي همجوار حضور داشتند.
وي گفت: به درخواست هنرمندان كشور عمان موسسه فرهنگي وهنري زيمل بلوچستان در آن كشور به اجراي برنامه خواهد پرداخت.
به گزارش ايرنا، زيمل كلمه اي بلوچي است كه در زبان فارسي به معناي موسيقي است.
شهرستان چابهار براساس سرشماري آبان سال 1395 با جمعيت 283 هزار و 204 نفر و 48 هزار و 147 خانوار از شمال به شهرستان هاي نيكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به درياي عمان(مكران) و از غرب به شهر كنارك متصل است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقيانوسي ايران و سرزمين موج و مرجان واقع در قلب مَكُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 كيلومتري جنوب زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان از 2 شهر به نام هاي چابهار و نگور، سه بخش مركزي، دشتياري و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشكيل شده است.
3043**6081 خبرنگار: رستم كريمي نژاد ** انتشار دهنده: حيدر سراياني
فستيوال بين المللي استعداديابي موسيقي بلوچي در چابهار پايان يافت
۱۲ فروردین ۱۳۹۶، ۱۴:۱۹
کد خبر:
82479170
![فستيوال بين المللي استعداديابي موسيقي بلوچي در چابهار پايان يافت فستيوال بين المللي استعداديابي موسيقي بلوچي در چابهار پايان يافت](https://img9.irna.ir/old/Image/1396/13960112/82479170/N82479170-71512927.jpg)
چابهار- ايرنا- معاون فرهنگي، اجتماعي و گردشگري منطقه آزاد چابهار گفت: نخستين فستيوال بين المللي استعداديابي موسيقي بلوچي پس از 10 شب رقابت در منطقه آزاد چابهار به كار خود پايان داد.