۱۵ فروردین ۱۳۹۶، ۱۲:۳۰
کد خبر: 82481514
T T
۰ نفر
مزار قطب الدين حيدر قبله گردشگران نوروزي در تربت حيدريه

تربت حيدريه- ايرنا- رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تربت حيدريه گفت: مزار قطب الدين حيدر، با افزون بر 12 هزار بيننده، بيشترين ميزان گردشگر و بازديد كننده نوروزي را در اين شهرستان داشت.

قطب‌الدين حيدر، از مشاهير عارفان اواخر قرن ششم و اوائل قرن هفتم (درگذشتهٔ به ۶۱۸ ه‍.ق)، سرسلسلهٔ طريقت حيدريه بود كه از تركستان به زاوه مهاجرت كرد و در همانجا درگذشته و مدفون شد و شهر به حرمت او به تدريج تربت قطب‌الدين حيدر و بعدها تربت حيدري و سرانجام تربت حيدريه نام گرفت.
مقبره اين عارف نامي مشتمل بر ايواني مرتفع، ورودي و محوطه زير گنبد است كه در اصل از بناهاي دوره تيموري است و با گنبدي 2 جداره بر تاق نماهاي شانزده گانه مستقر شده است.
اين بنا در دوره شاه عباس صفوي به سال ۱۰۲۳ هجري به همت خواجه سلطان محمود تربتي حاكم تربت با مصالح سنگ و گچ و بسيار مستحكم مرمت و بازسازي شده است.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تربت حيدريه، سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: در طول تعطيلات نوروز امسال 195 هزار و 940 نفر از نقاط ديدني اين شهرستان بازديد كردند كه اين رقم نسبت به نوروز پارسال رشدي 9 درصدي داشته است.
علي محمدي افزود: در مدت ياد شده 112 هزار و 308 مسافر و گردشگر از اماكن اقامتي اين شهرستان از جمله مهمان پذيرها، مدارس، كمپ ها و سالن ها استفاده كردند كه اين رقم نسبت به نوروز پارسال 22 درصد رشد را نشان مي دهد.
وي گفت: همچنين در مدت ياد شده چهار هزار و 394 بازديد و بازرسي نظارتي توسط كميته مشترك ستاد نظارت از واحدهاي مختلف خدماتي شهرستان صورت گرفت كه از اين تعداد 120 مورد منجر به تذكر و سه فقره صدور اخطار كتبي شد كه اين فعاليت ها نيز از رشدي 28 درصدي برخوردار بوده است.
محمدي، خدمات رساني به مسافران نوروزي توسط اداره راهداري شهرستان را 2 هزار و 533 مورد عنوان و بيان كرد: نوروز امسال 6 هزار و 648 مسافر از طريق راه آهن و 23 هزار و 120 نفر توسط ناوگان حمل و نقل عمومي جابه جا شدند.
وي مهمترين نقاط قوت ستاد خدمات سفر شهرستان از نگاه مسافران و گردشگران نوروزي را كيفيت مناسب پايگاه هاي خدمات رسان در مسير عبور مسافران، ارايه مناسب ارزاق عمومي و فعال بودن اصناف خدمات رسان به مسافران، برپايي تورهاي تربت گردي و نمايش هاي خياباني، نصب نمادهاي فرهنگي مناسب در سطح شهر و برگزاري نمايشگاه ها و جشنواره هاي نوروزي همراه با آيين و رسوم سنتي در روستاهاي گردشگرپذير در قالب نوروزگاه عنوان كرد.
محمدي در خصوص كمبودها و مشكلات نيز گفت: وضعيت نامناسب ورودي هاي شهر، كمبود تابلوهاي معرفي محصولات برجسته شهرستان (زعفران و ابريشم) در مبادي ورودي، كمبود سرويس بهداشتي در اماكن گردشگري و داخل شهر، نبود واحد اقامتي مناسب در داخل شهر و نيز مشكلات مسيريابي در داخل شهر بويژه كمبود تابلوهاي راهنمايي ستاد اسكان و معرفي جاذبه هاي گردشگري از مهمترين نقاط ضعف ستاد خدمات سفر در اين خطه از نگاه گردشگران بوده است.
از مجموع 200 اثر تاريخي و طبيعي شناخته شده در تربت حيدريه، 46 اثر در فهرست آثار ملي قرار گرفته كه 35 اثر از اين تعداد بنا و بقيه محوطه و تپه تاريخي است.
شهرستان 250 هزار نفري تربت حيدريه در 150 كيلومتري جنوب غربي مشهد قرار دارد.
خبرنگار: عليرضا حسيني مقدم ** انتشار دهنده: علي اصغر ايزدي
6121/5132