گزارش ملی حادثه پلاسكو به رییس جمهوری ارایه شد/شیوه علمی برای اطفاء بكار می رفت حادثه كنترل شده بود

تهران-ایرنا- معاون سیاسی دفتر رییس جمهوری از ارایه گزارش ملی حادثه پلاسكو توسط هیات ویژه بررسی این حادثه به رییس جمهوری خبر داد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، حمید ابوطالبی در صفحه فیس بوك خود نوشت: در جلسه استماع گزارش حادثه پلاسكو، 'هیات ویژه گزارش ملی پلاسكو'، گزارش خود را در حضور رییس جمهوری ارایه كرد.
وی افزود: این هیات ویژه در این گزارش بیان كرد؛ حادثه پلاسكو به نقطه عطفی در كشور تبدیل شده و هیات در تلاشی فشرده در خلال دو ماه، گزارش ملی كامل خود را تهیه كرده است؛ هیات در گزارش خود كه با همكاری 147 نفر متخصص و طی مكاتبات و استماعات فراوانی تهیه شده است شعار «پلاسكو را فراموش نكنیم»، را سرلوحه اقدامات خود قرار داده است.
وی یادآور شد: هیات 6 كمیته تخصصی و یك كمیته مشترك روش‌ ها و تلفیق را تشكیل داده و در گزارش خود به این نتایج رسیده است كه اگر حداقل‌ هایی از استاندارد ایمنی رعایت شده بود، حادثه پلاسكو رخ نمی‌داد و حداقل خسارت ایجاد می‌شد.
معاون سیاسی دفتر رییس جمهوری گفت: از دیگر نتایج بررسی این هیات ویژه این بود كه وقوع حریق یك اتفاق انسانی بوده است، دما ظرف یكی دو ساعت به نزدیك 600 تا 700 درجه رسیده و دما در زیر آوار بالای هزار درجه بوده است.
ابوطالبی افزود: نقشه‌های سازه در درون ساختمان بوده و در نتیجه سوخته و از بین رفته است، سازه از داخل روی چهار ستون قرار داشته، كه البته در زمان ساخت تقریبا قابل قبول بوده است.
وی ادامه داد: براساس نتایج هیات ویژه بررسی حادثه پلاسكو، مرحله اول فرو ریختن، كف طبقه یازدهم بوده است؛ مرحله دوم، سقف‌های بخش‌های دیگری از ساختمان (وفق نقشه ضمیمه) می‌ریزد و در مرحله سوم سایر قسمت‌های بالایی ساختمان ریزش می‌كند. خرابی كف‌ها به ترتیب از بالا به پایین اتفاق می‌افتد، نحوه خرابی، خرابی زنجیره‌ای بوده است كه به سرعت سبب فروریختن طبقات می‌ گردد.
معاون سیاسی دفتر رییس جمهوری گفت: براساس این گزارش، سرعت ریزش كف‌ها شبهه ایجاد انفجار را برای شاهدان ایجاد كرده است درحالی كه هیچ شواهدی برای انفجار برنامه‌ریزی شده و یا گسترده عمده در ساختمان پیدا نشده است.
ابوطالبی افزود: هیات، اشكالات فرماندهی عملیات اطفاء و مدیریت بحران مانند وجود دستگاه‌های اجرایی متعدد و موازی كاری و هم‌پوشانی در موضوعات واحد به ویژه ضعف نهاد هماهنگ‌كننده و عدم وجود الگوی از پیش تعیین شده برای اطفاء را برشمرد و گفت اگر در مدیریت میدان، شیوه علمی برای اطفاء به كار می رفت حادثه كنترل شده بود، چراكه امكانات آتش نشانی برای اطفاء كافی بوده است.
وی ادامه داد: براساس گزارش هیات ویژه بررسی حادثه پلاسكو، بنیاد مستضعفان كه مالك ساختمان بوده است، اقدام جدی‌ در وظایف خود نكرده و شهرداری در اجرای كامل و به موقع بند 14 ماده 55 قانون كوتاهی داشته و وزارت كار در بازرسی حفاظت فنی از كارگاه‌های واقع در ساختمان پلاسكو كوتاهی انجام داده است.
معاون دفتر رییس جمهوری گفت: براساس نتایج هیات ویژه بررسی حادثه پلاسكو، وزارت راه و شهرسازی نسبت به اعمال مقررات ایمنی و مسایل ساختمان كم توجه بوده و وزارت كشور در اجرای مقررات ملی ساختمان اقدام مؤثری نكرده است؛ همچنین شورای مدیریت ساختمان به مساله ایمنی فضای كاری كسبه و ساختمان كم توجهی كرده و سازمان آتش نشانی ابزار قانونی برای انجام وظایف خود را نداشته است.
ابوطالبی افزود: همچنین در شهرسازی رعایت ضوابط ارتفاعی، حجمی، كاربری براساس طرح تفصیلی شهرهای بزرگ انجام نمی شود و شهرهای بزرگ به شكل بسیار پرخطری در حال توسعه هستند، 64 درصد منازل كشور فاقد هرگونه تجهیزات ایمنی در برابر آتش هستند؛ در كتب درسی كشور راجع به ایمنی آتش هیچ چیز وجود ندارد.
وی ادامه داد: صدا و سیما برای پخش برنامه‌های ایمنی و آموزشی سازمان آتش نشانی - خلاف مقررات - درخواست هزینه می كرده است.
معاون سیاسی دفتر رییس جمهوری گفت: این حادثه باید به نمادی برای تغییرات مبنایی در ایمنی شهرها تبدیل شود.
به گزارش ایرنا، حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسكو 30 دی ماه 95 رخ داد كه 16 آتش نشان و تعدادی شهروند جان باختند.
سیام*9254**1027**خبرنگار: سجاد خسروانیان**انتشار: جواد دهقانی
۰ نفر