به گزارش روز جمعه ايرنا از سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي، بازديد كنندگان علاوه بر ديدن اين نقاشي هاي ديواري مي توانند از فضاي زيبا و سرسبز باغ نگارستان در ميدان بهارستان لذت ببرند.
در قصه خلق اين اثر هنري آمده است كه در زمان فتحعلي شاه و به دستور وي خانهاي با نام «عمارت شاهي» در كنار حرم حضرت معصومه (س) ساخته شد و طي وقف نامه اي مورد استفاده زايران و شخصيتهاي خاص قرار گرفت. در بخش مخصوص پادشاه تالاري ساخته شد و چهرهي بيش از صد تن از شاهزادگان قاجاري توسط «محمد علي نقاش باشي» كشيده شد.
در سال 1338 هنگام احداث مسجد اعظم قم، اين عمارت تخريب ميشود. اما قبل از آغاز تخريب، اين تقاشيهاي گچي، با يك تكنيك خاص توسط گروه «ايزمئو» ايتاليا كه از حدود 1315 وارد ايران شده و بسياري از آثار تاريخي را مرمت كرده بودند، با ايجاد يك بستر گچي در قالب 55 قطعه از ديوار جدا ميشوند و به مقبره «شاه سليمان» منتقل مي شوند.
در سال 1352 اين اثر مورد بازديد خاندان رژيم پهلوي دوم قرار مي گيرد.
در سال 1353 دستور انتقال آن به موزه نگارستان (موزه قرآن كنوني در تهران) داده مي شود. يك قطعه از 55 قطعه در مقبره شاه سليمان باقي مي ماند كه در سالهاي بعد به موزه آستانه حضرت معصومه (س) منتقل مي شود.
اثر به پايتخت منتقل و در مجلس شوراي ملي انبار مي شود و پس از انقلاب اسلامي در سال 1383 به كاخ گلستان منتقل مي شود.
در يك تفاهمنامه بين دانشگاه تهران و سازمان ميراث فرهنگي و ارزيابيهاي كميته فني سازمان، اين اثر در سال 1394 به باغ نگارستان منتقل شد و پس از مرمت هاي انجام شده و آمادگي در جهت شرايط بازديد، از نوروز 1396 مورد بازديد عموم علاقه مندان قرار گرفت.
اين ديوارنگاري بسيار زيبا و ارزشمند هم اكنون در باغ موزه نگارستان در ميدان بهارستان نگهداري مي شود كه با پرداخت بليت چهار هزار تومان امكان بازديد از آن فراهم است.
فراهنگ* 1823*1436*دريافت: طاهره نبي اللهي * انتشار:داود پورصحت*
تهران- ايرنا- نقاشي هاي گچي صف سلام فتحعلي شاه قاجار( نقاشي همه فرزندان و نوه هاي شاه) در باغ نگارستان به نمايش درآمده است.