به گزارش ايرنا، سازمان انرژي ملي چين در تازه ترين گزارش خود اعلام كرده كه توليد انرژي خورشيدي پرجمعيت ترين كشور جهان در سال ۲۰۱۶ ميلادي تقريبا 2 برابر شده و به ۷۷ مميز ۴۲ گيگاوات رسيده است.
اگرچه اين رقم اكنون معادل يك درصد از كل انرژي توليدي در اين كشور محسوب مي شود اما به نظر مي رسد با تمركز چين بر توليد منابع پاك انرژي در سال هاي آينده، سهم توليد انرژي خورشيدي باز هم بيشتر شود.
اين سازمان در گزارش خود آورده است كه تلاش خواهد شد تا دستكم ظرف يك دوره سه ساله ميزان توليد انرژي خورشيدي كشور به ۱۱۰ گيگاوات افزايش يابد.
در زمان حاضر 11 درصد از كل انرژي چين از منابع تجديد پذير تامين مي شود كه برنامه كشور رساندن آن به ۳۰ درصد تا سال ۲۰۳۰ ميلادي است.
چين همچنين در سال گذشته ميلادي فعاليت خود را در اين زمينه افزايش داده و در دو استان «شاندونگ» و «خه نن» در شرق و جنوب كشور و همچنين منطقه خودمختار سين كيانگ در شمال غرب ميادين بزرگ سلول هاي خورشيدي ايجاد كرده است.
استان هاي «گانسو» و «چينگ هاي» و همچنين مناطق خودمختار مغولستان داخلي در شمال و سين كيانگ از جمله مراكز اصلي توليد اين انرژي در سراسر چين به حساب مي آيند.
آمارها نشان مي دهد كه چين قصد دارد تا ۱۰ سال ديگر در زمينه توليد منابع انرژي تجديد پذير ۳۶۴ ميليارد دلار سرمايه گذاري كند.
با اين حساب اين كشور مي خواهد از اتكاي خود به منابع فسيلي انرژي بكاهد و انتظار مي رود بتدريج كشورهاي ديگري با الگوبرداري از چين دست به چنين اقدامي بزنند.
منابع باد، خورشيد و هيدروژن از اصلي ترين انرژي هايي هستند كه كشورهايي نظير ايرلند و ايسلند روي توسعه آنها كار مي كنند.
بر اساس گزارش منتشر شده موسسه تحليل اقتصاد انرژي و مالي آمريكا، ميزان سرمايهگذاري چين در زمينه انرژي تجديدپذير در سال 2016 ميلادي رشد 60 درصدي داشته و مبلغ آن به 32 ميليارد دلار رسيده است.
شايان ذكر است كه از ميان 6 شركت نخست توليد باتري خورشيدي در جهان، 5 شركت متعلق به چين است.
همچنين بر اساس گزارش ها، سرمايه گذاري چين در زمينههاي توسعه انرژيهاي خورشيدي، بادي، برق آبي و غيره از 100 ميليارد دلار فراتر رفته و اين مبلغ بيش از 2 برابر سرمايهگذاري آمريكا در اين زمينه است.
آژانس بين المللي انرژيهاي تجديدپذير تخمين زده كه از ميان 8 ميليون و 100 هزار شغل در زمينه انرژي جديد، 3 ميليون و 500 هزار شغل در چين ايجاد شده است. اين در حاليست كه آمريكا در اين زمينه تنها 800 هزار شغل ايجاد كرده است.
اداره ملي انرژي چين پيشبيني كرده است تا سال 2020 ميلادي، شمار شاغلان در اين زمينه در اين كشور به 13 ميليون نفر برسد.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستي
پكن - ايرنا - چين به عنوان پرجمعيت ترين كشور دنيا، اكنون نه تنها در داخل سرزمين خود بلكه در سراسر جهان به بزرگترين توليدكننده انرژي خورشيدي تبديل شده است.