۲۰ فروردین ۱۳۹۶، ۱۴:۱۹
کد خبر: 82487302
T T
۰ نفر
احزاب، زنجیره اصلی مشاركت فراگیر مردم در انتخابات

سمنان- ایرنا- مشاركت فراگیر در انتخابات افتخاری برای مردم و نظام است و احزاب استان سمنان به عنوان واسطه و حلقه اصلی زنجیره دعوت مردمی، مسیر تعیین سرنوشت جامعه را گره‌خورده به حضور حداكثری مردم در انتخابات عنوان كردند.

به گزارش ایرنا، مشاركت بالای مردم هر جامعه در انتخابات نماد تمایل پررنگ مردم برای ادای سهم خود در سرنوشت جامعه است و احزاب برای تحقق این هدف، واسطه و حلقه میانی زنجیره مشاركت گسترده مردم هستند.
در منطق دینی، اجتماعی و سیاسی می توان شركت در انتخابات را هم حق دانست و هم وظیفه و تكلیفی كه بر دوش افراد مكلف قرار دارد؛ عقل هم مشاركت و سهیم شدن در تعیین سرنوشت جامعه و كشور را می پسندد و حق رای را بهترین مسیر انتخاب مسیر سرنوشت جامعه و كشور می داند.
حق انتخابات همان حق بیانی است كه هر فرد در هر اجتماعی با هر میزان گستردگی و تنوع خواهان آن است، زیرا از این طریق خود را به تامین نظر دلخواه‌اش نزدیك تر می بیند و رضایت بیشتری از حضور در آن اجتماع نیز خواهد داشت.
درباره حقوق مختلف گفته می شود كه به عنوان مثال فلان حق گرفتنی است یا ادا كردنی؛ در كشور عزیزمان و به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در تاریخ ثبت شده كه درست در كمتر از 2 ماه از پیروزی انقلاب اسلامی، مردم كشور برای انتخاب شكل حاكمیت مورد نظر خود پای صندوق رای رفتند و این روند شكوهمند به عنوان سند افتخاری برای مردم ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی در سال های متمادی ثبت شده است.
حق تعیین سرنوشت از طریق رای دادن و حضور در انتخابات، حقی است كه در نظام جمهوری اسلامی به درستی برای شهروندان در نظر گرفته شده و از طرفی، میزان مشاركت مردم از طیف ها و دیدگاه های مختلف نمادی از مقبولیت نظام اسلامی از سوی مردم كشور است كه همیشه خاری در چشم دشمنان بوده است.
در بیست و نهم اردیبهشت 96 مردم ایران بار دیگر برای حق خود و فریاد مقبولیت نظام اسلامی پای صندوق های رای خواهند رفت و در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا حضور و مشاركت خود را به رخ جهانیان خواهند كشید.
در مسیر برگزاری و مهیا كردن زمینه برای مشاركت هر چه بیشتر مردم ، احزاب و گروه‌های سیاسی نقشی موثر دارند ، چرا كه نماینده افكار عمومی و طیف های مورد تایید نظام جمهوری اسلامی هستند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان سمنان میزگردی با عنوان «نقش احزاب و گروه های سیاسی در مشاركت گسترده در انتخابات 96» با حضور نمایندگان احزاب و طیف های اجتماعی و سیاسی مختلف در استان سمنان پیش‌بینی و از احزاب و طیف های مختلف در این میزگرد دعوت كرد كه البته با وجود دعوت از نمایندگان حزب موتلفه و اعتدال و توسعه در استان سمنان، دبیر یا نماینده ای از این احزاب در میزگرد خبرگزاری ایرنا سمنان حضور نیافت و این میزگرد با حضور بقیه مدعوین برگزار شد.

نمایندگان احزاب و طیف های مختلف استان سمنان در این میزگرد با اشاره به تاریخچه احزاب و كار حزبی در ایران، نقش احزاب را در ترغیب مردم برای مشاركت در انتخابات مهم دانستند و لازمه اصلی انتخابات پررنگ و مردمی در اردیبهشت 96 را مشاركت فعال احزاب عنوان كردند، شماری از دبیران و نمایندگان احزاب در استان سمنان در میزگرد ایرنا، رقابت، وحدت و دعوت مردم برای حضور حماسی در انتخابات را از جمله راهبردهای تبلیغاتی خود عنوان و تاكید كردند: مظهر وفاق ملی و همبستگی اجتماعی ملت بار دیگر در انتخابات 29 اردیبهشت 96 در تاریخ انقلاب اسلامی متجلی خواهد شد.
آنها معتقدند: انتخابات از دستاوردهای بزرگ و ارزشمند نظام اسلامی ایران است كه ضروری است همگان تلاش كنند تا این آزمون تاریخی در تراز انقلاب اسلامی برگزار شود.
نمایندگان و دبیران احزاب در استان سمنان، مشاركت گسترده ، قانون گرایی در انتخابات ، انتخابات سالم ، رقابتی بودن انتخابات، فراگیر بودن انتخابات ، انتخابات امن و به قدرت رسیدن نامزد اصلح را از جمله مهم ترین شاخصه های انتخابات مطلوب در جمهوری اسلامی در این میزگرد مطرح و تاكید كردند كه حضور احزاب گوناگون با برنامه های مختلف به معنای واقعی می تواند حضور مردم با سلایق متفاوت را در انتخابات امسال تضمین كند و مردم نیز نقش خود را با مشاركت در انتخابات در اداره حكومت احساس خواهند كرد.
دبیر حزب اراده ملت ایران در استان سمنان در این میزگرد گفت: انتخابات نماد مشاركت مردم در سرنوشت خود است و در شرایط امروز هرچه احزاب امكان فعالیت بیشتر و بهتر داشته باشند، انتخاباتی با مشاركت بیشتر مردم خواهیم داشت.
علی خلیلی پور اردستانی، از انتخابات و مردم به عنوان 2 شاخص جمهوریت یاد كرد و افزود: در واقع جمهوری با مردم و انتخاب آنان شكل می گیرد و اگر غیر از این باشد بحث جمهوریت زیر سئوال است.
این فعال سیاسی، با بیان اینكه شكل گیری ریشه احزاب سیاسی در ایران به بیش از 100 سال قبل برمی گردد، اظهار كرد: خوشبختانه مردم با فعالیت و عملكرد احزاب بیگانه نیستند و اینگونه نبوده كه مردم پس از پیروزی انقلاب به طور ناگهانی با یك حزب و كاركرد آن روبرو شده باشند، كاركرد احزاب ریشه در باورهای مردم دارد و در دوران قبل از انقلاب هم تاثیرگذاری خود را داشته است.
وی، با بیان اینكه فعالیت احزاب همیشه در حكومت های كشورهای مختلف دارای فراز و نشیب هایی بوده، گفت: احزاب علاوه بر اینكه در هدایت مردم به سمت و سوی افكار مختلف نقش مهمی دارد، در بسیج توده های مردمی نیز می تواند نقش آفرین باشد.
خلیلی پور اردستانی، با بیان اینكه در دوره ای، جامعه به خاطر فقدان فعالیت مطلوب احزاب، با مسایلی روبه رو شد ، خاطرنشان كرد: احزاب در پناه امنیت برای فعالیت خود می‌توانند حالت بسیج و یا اثرگذاری خود را در جامعه داشته باشند.
این فعال سیاسی استان سمنان با تاكید بر توجه به نقش و جایگاه احزاب در كشور، گفت: امروز حزبی بودن باید یك افتخار باشد و باور دارم با همه فراز و نشیب هایی كه احزاب با آن روبه‌رو بوده، ولی هنوز حرف اول را می زنند.
دبیر حزب اراده ملت ایران در استان سمنان افزود: باید بررسی شود اگر فعالیت و كار حزبی در جامعه نمود خوبی ندارد، علت آن بررسی شود تا مردم به شناخت كافی از آنان برسند و احزاب باید تلاش كنند با حفظ هویت خود و دستیابی به یك جمع بندی، بتوانند اكثریت خاموش یا آرای خاكستری را جذب صندوق های را كنند.
خلیلی پور اردستانی، با اشاره به تعصب و وفاداری مردم به انقلاب و حمایت از جمهوری اسلامی، گفت: وجود همین دلبستگی است كه می بینیم هر انتخابات و رای گیری نسبت به گذشته از یك ارجحیت بهتر و بیشتری برخوردار است و باور دارم كه در انتخابات اردیبهشت 96 نیز دوران شكوفایی مردم و حضور در انتخابات است.
وی، در بیان ویژگی های داوطلبان عضویت در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، خاطرنشان كرد: پاكدستی و تخصص از جمله شاخصه های داوطلبان انتخابات شوراها است و داوطلبان باید در كنار این 2 شاخصه، دارای اقبال عمومی باشند كه خوشبختانه در این دوره نگاه افراد به احزاب افزایش یافته و به دنبال جذب حمایت های حزبی هستند.
این فعال سیاسی، در ادامه به شاخص ها و ویژگی های یك رییس جمهور نیز اشاره و نگاه فرانگر به مسایل بین‌المللی و جذب اعتماد جهانی را به عنوان مهمترین شاخصه در این دوره عنوان كرد و گفت: در مسایل داخلی نیز برقراری انسجام ملی بیشتر و باور به یك جبهه همگانی داشتن از دیگر ویژگی‌های رییس جمهوری است و در حقیقت باید بگویم ظرافت قوه مجریه این است كه ضمن حفظ استقلال هر یك از قوا، بتواند ارتباط قوا را تنظیم كند تا به هویت مشترك دست یابند تا به هدفگذاری های نظام در برنامه های مختلف نزدیك‌تر شویم.
دبیر حزب اراده ملت ایران در استان سمنان، با بیان اینكه هر فردی این حق را دارد كه خود را در معرض عرصه ای قرار دهد كه دیگران او را قضاوت كنند، گفت: اینكه قانون دارای چه نقص هایی است بحثی جداگانه است و باید پیش بینی شود تا قانون هر چند سال یك بار مورد بازنگری قرار گیرد و به روزرسانی شود.
وی افزود: اگر احزاب بتوانند جایگاه خود را در جامعه پیدا كنند و فیلترها نیز شكل و كاركرد دیگری پیدا كند، احزاب عملكرد بهتری خواهند داشت.
این فعال سیاسی تصریح كرد: وحدت، تشكیلات و صندوق رای باعث رشد و توسعه سیاسی و اجتماعی جامعه است و احزاب به عنوان نجات دهنده جامعه هستند و نباید از آن گریز داشت.
دبیر حزب مردم سالاری استان سمنان هم در این میزگرد تاكید كرد: قانون اساسی میثاق مردم در جمهوری اسلامی است و در دنیای امروز شاهدیم كه كشورهای دارای نظام مردم سالار موفق تر از كشورهای دارای منابع هنگفت ولی غیرمردم سالار هستند.
ابوالقاسم كواكبیان، افزود: وقتی می گوییم جمهوری اسلامی، مسلما هر كدام از این 2 دارای لوازم و امكاناتی است و لوازم جمهوری همان مردم، احزاب و رسانه ها است و باید آن را پیاده كنیم، به آن حرمت بگذاریم، و هر دو آنها یعنی هم جمهوری و هم اسلامی پررنگ دیده شوند.
وی با بیان اینكه طبق موازین اسلامی و قانون اساسی مردم حق رای دارند و رای دادن جزئی از حقوق آنان به حساب می آید، خاطرنشان كرد: نظام اسلامی ایران چون بر مبنای عدل و عدالت است باید این حق را به نحو صحیح به مردم بدهد و مردم نیز باید با حضور در انتخابات در تعیین سرنوشت خود مشاركت كنند.
این فعال سیاسی استان سمنان اضافه كرد: حضور مردم در انتخابات برای تعیین سرنوشت خود به نفع‌شان است چرا كه اگر در كشوری مردم دخالتی در تعیین سرنوشت خود نداشته باشند، حتی اگر سرمایه‌دار هم باشند، عقب افتاده و غیرمردم سالار هستند.
وی، با بیان اینكه پایه و اساس زندگی ما بر مبنای جمهوری اسلامی است و برای پیشبرد جمهوری نیازمند حزب هستیم، گفت: در حقیقت تمامی كشورها برای پیشرفت و توسعه نیازمند فعالیت و حضور احزاب هستند.
كواكبیان افزود: وجود حزب به معنای انتخاب یك نماینده و رییس جمهور و شخص نیست، بلكه حزب باید آن قدر اختیارات داشته باشد تا بتواند كسب قدرت كند و این ممكن نمی شود مگر اینكه احزاب به دنبال برنامه ای مدون باشند.
دبیر حزب مردم سالاری استان سمنان، با بیان اینكه كسب قدرت از سوی احزاب زمانی امكان پذیر خواهد بود كه با ارائه برنامه به مردم بتوانند مورد اقبال عمومی قرار بگیرند، بیان كرد: اگر همه احزاب پایبند به این اصول باشند و برنامه های خود را به نحو صحیح انجام دهند، دیگر شاهد مباحث مختلف از جمله فساد و اختلاس در جامعه نخواهیم بود.
كواكبیان، با بیان اینكه اگر قرار است حزبی موفق باشد باید به مردم خدمت كند و مردم نیز آن را قبول داشته باشند، گفت: به طور كلی حزب، مطبوعات و تریبون آزاد لازمه دموكراسی است و باید به احزاب توجه و از آنان حمایت كرد.
وی، پاسخگویی افراد منتخب در هر پست و مقامی به مردم را امری ضروری دانست و گفت: به خوبی در مورادی كه خلافی پیش می آید می بینیم كه افرادی نتوانستند به خوبی عمل كنند و پاسخگو هم نبودند، اگر فرهنگ پاسخگویی در جامعه نهادینه شود، دیگر شاهد مشكلات و ناهنجاری نخواهیم بود.
دبیر حزب مردم سالاری استان سمنان، بر نهادینه شدن فرهنگ احترام بین احزاب نیز تاكید كرد و گفت: كسانی كه به قدرت می رسند باید بدانند كه این مقام ارث آنان نیست و هر رفتاری نمی توانند از خود نشان دهند.
كواكبیان، نقش احزاب را در حضور حداكثری مردم در انتخابات بسیار مهم دانست و گفت: خوشبختانه مردم استان سمنان در انتخابات گذشته حضور پررنگی داشته اند و پیش بینی می شود در این دوره نیز مشاركت گسترده ای نسبت به دوره قبل خواهند داشت.
این فعال سیاسی، در خصوص شاخصه های داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری و شوراها، گفت: افرادی كه انتخاب می شوند باید به مردم خدمت كنند، برای رشد وتوسعه كشور و استان ها و ارتقاء فرهنگ جامعه برنامه داشته باشند، به فكر منافع شخصی نباشند و تخصص لازم را هم دارا باشند.
كواكبیان، افزود: متاسفانه در انتخاب افراد به شغل و ظاهر افراد توجه می شود و تخصص گاهی برای رای دهندگان مهم نیست كه باید این فرهنگ اصلاح شود.
وی اضافه كرد: رییس جمهور باید در كنار سایر ویژگی ها، نگاه ملی و فراملی داشته باشد و اهل تعامل و ارتباط با دنیا باشد.
كواكبیان، وجود مشكلات فعلی در كشور را ناشی از توجه نكردن به احزاب دانست و گفت: واقعیت این است كه قانون باید مجریان خوبی داشته باشد و مردم نیز به اجرای قانون كمك كنند و این میسر نمی شود مگر اینكه به احزاب در جامعه توجه شود، چرا كه از طریق احزاب می توان افراد را به مردم معرفی و گفتمان قالب مردم انتخاب بر صلاحیت افراد باشد.
دبیر حزب مردم سالاری استان سمنان خاطر نشان كرد: شركت مردم در انتخابات یك حاصلی دارد كه منتخب می تواند برآیند عقل جمعی باشد و عقل جمعی نیز همیشه ازعقل فردی بهتر خواهد بود بنابراین مردم باید حضور گسترده تری در انتخابات پیش رو داشته باشند.
دبیر حزب كارگزاران استان سمنان نیز در این میزگرد گفت: یكی از بركات نظام جمهوری اسلامی ایران مشاركت مردم در عرصه سیاسی و آینده سازی و انتخابات است و امید است كه سال به سال انتخابات شفاف تر، روشن تر و مشاركت مردم نیز بیش از پیش ادامه داشته باشد.
مهدی غلامی سرخه، مشاركت مردم در آینده خودشان را از طریق حضور در انتخابات دانست و گفت: هیچ راهی جزء حضور در انتخابات برای تعیین سرنوشت نیست و هر چه حساسیت ها و مشاركت بیشتر شود و برنامه ها نیز روشن تر و آینده نگرتر باشد، به طور معمول، مردم نیز حضور بیشتر و شاهد انتخاب برتر هستیم.
این فعال سیاسی، افزود: هرچه حضور مردم در صحنه انتخابات بیشتر باشد، امكان بیان نظرات و دیدگاه شفاف مردمی بیشتر خواهد بود و به همین منظور باید امكان حضور طیف های مختلف بیشتر فراهم شود.
وی اضافه كرد: همه اركان نظام اسلامی باید تلاش كنند تا زمینه همه طیف ها، سلیقه ها، گروه ها و احزاب در انتخابات را فراهم كنند و نگرانی مردم در این بخش رفع شود.
غلامی سرخه، احزاب را برآمده از نظر و تفكر مردم دانست و خاطرنشان كرد: اگر احزاب، گروه ها و تشكل های سیاسی در این عرصه سیاسی حضور نداشته باشند، نقش هدایتگری مردم انجام نمی شود.
دبیر حزب كارگزاران استان سمنان، با بیان اینكه در سال های گذشته نگاههای متفاوت به احزاب وجود داشته و گاهی احزاب مورد بی مهری قرار گرفتند، گفت: در دولت یازدهم نگاه به احزاب بسیار مطلوب و مناسب شده و امكان فعالیت احزاب فراهم شده است.
این فعال سیاسی تاكید كرد: باید به احزاب كه از توده مردم هستند احترام گذاشته شود و باید نگاه ها، صداها و دیدگاه های مختلف در احزاب مجوزدار نظام جمهوری اسلامی وجود داشته باشد.
غلامی سرخه، نقش و جایگاه احزاب را در تمامی عرصه ها به ویژه فعالیت دولت ها یادآور شد و افزود: احزاب كشور نباید فقط در زمان انتخابات دیده شوند، باید در جریان فعالیت های دولت نقش سازنده داشته باشند و به دولت ها كمك كنند.
وی، با اشاره به نگاه و توجه استاندار و مسوولان استان سمنان در 2 سال اخیر به احزاب، گفت: امیدواریم این نگاه به سایر استانها نیز گسترش پیدا كند چرا كه چاره ای جز فعال سازی احزاب نداریم و باید مورد احترام واقع شوند.
دبیر حزب كارگزاران استان سمنان، در خصوص نقش احزاب بر حضور مردم در انتخابات، گفت: احزاب سهم مهمی در این قضیه دارد و در كنار آن، نقش رسانه ها و همچنین تایید صلاحیت داوطلبان بر حضور و مشاركت حداكثری تاثیرگذار است.
غلامی سرخه گفت: انتخابات خوب و با مشاركت بالا نیازمند ایجاد زمینه برای فعالیت احزاب است، اگر احزاب وارد میدان شوند و به آنان اجازه داده شود تا به خوبی كار كنند و در صورت همراهی كسانی كه به انتخابات وزن می‌دهند، انتخابات مطلوب و با مشاركت بالا خواهیم داشت. وی، در بیان شاخصه های داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی نیز گفت: داوطلبان انتخابات شوراها باید اهل مشورت و تفكر شورایی باشند، متخصص، متعهد و كلان نگر باشند، به توسعه شهر فكر كنند و شورای شهرداری نباشند.
دبیر حزب كارگزاران استان سمنان افزود: داوطلب انتخابات ریاست جمهوری هم باید دارای شاخص مدیریت، نگاه به همه طیف ها و مردم، فراملی و فراجناحی باشد و بتواند تیم خوب و كارآیی را تشكیل دهد.
دبیر حزب مستقل و اعتدال استان سمنان نیز در این میزگرد با بیان اینكه انتخابات می تواند فضای حضور مردم را برای دوام و قوام و استحكام نظام جمهوری اسلامی ایران فراهم كند، خاطرنشان كرد: انتخابات بارزترین شكل مشاركت سیاسی مردم در سرنوشت خود است و تنها صحنه ای است كه مردم از طریق صندوق آرا و سبد رای نظر خود را به صورت شفاف بیان می كنند.
سید محمد نجاتی افزود: مردم با حضور در عرصه سیاسی كشور از جمله انتخابات نظرات و دیدگاه‌های خود را بیان می كنند و در نظام جمهوری اسلامی یك افتخار این است كه اقشار مختلف بتوانند از طریق صندوق رای گفته های خود را به منصه ظهور برسانند.
وی، با اشاره به نقش و جایگاه احزاب و طیف های مختلف سیاسی و كاركرد آنان در جامعه، بیان كرد: اعتقاد دارم احزاب و تشكل ها باید نقش فعال در عرصه سیاسی به ویژه در انتخابات داشته باشند و اكنون احزاب در تلاش هستند با بیشترین فعالیت، فراگیرترین انتخابات از سوی مردم رقم بخورد.
این فعال سیاسی، با تشریح تفاوت های انتخابات مجلس شورای اسلامی با شوراهای اسلامی شهر و روستا، گفت: شاید انتخابات مجلس شورای اسلامی حزبی باشد ولی در شوراهای اسلامی احزاب دخالت كمتری دارند و انتخابات شوراهای اسلامی كمتر رنگ حزبی دارد و به طور كلی باید بگویم تاكنون احزاب می توانستند نقش بهتر و پررنگ تری در انتخابات داشته باشند.
نجاتی، در خصوص حضور مردم در انتخابات پیش رو نیز گفت: امسال با توجه به برگزاری انتخابات شوراها همزمان با انتخابات ریاست جمهوری، حضور مردم قابل قبول خواهد بود و پیش بینی می شود بیش از 70 درصد واجدین شرایط در انتخابات شركت كنند.
دبیر حزب مستقل و اعتدال استان سمنان، بر حضور حداكثری مردم در این عرصه سیاسی و سرنوشت ساز تاكید كرد و افزود: مشاركت نكردن مردم در تعیین سرنوشت خود، باعث می شود تا همه ایرادها و مشكلات پس از انتخابات گریبان گیر خود مردم شود و برای رهایی از آن باید یك دوره چهار ساله را تحمل نمایند.
عضو حزب اسلامی كار استان سمنان هم در این میزگرد افزود: طبق بیان بنیانگذار انقلاب اسلامی عنوان حكومت ایران جمهوری اسلامی است نه یك كلام كم و نه یك كلام بیش؛ انتخابات بهترین صحنه حضور اثبات جمهوریت است.
جواد میرحاج با بیان اینكه حضور مردم پس از انقلاب اسلامی در همه عرصه ها از جمله دفاع مقدس همواره تعیین كننده بوده، خاطرنشان كرد: یكی از شاخص های مهم حضرت امام خمینی(ره) در حكومت مردم است و بر حضور آنان در انتخابات و صندوق رای نیز تاكید فراوانی داشته اند.
وی، با اشاره به نقش و جایگاه احزاب در كشور، گفت: امروز نهاد های مدنی و تشكل ها یكی از شاخص های توسعه در جامعه است و احزاب نیز یكی از شاخه های نهادهای مدنی هستند.
میرحاج، با اشاره به دلایل رشد نیافتن و فقدان تاثیرگذاری احزاب در جامعه پس از انقلاب اسلامی، بیان كرد: پس از پیروزی انقلاب شور و احساسات انقلابی در كشور وجود داشت و بعد از آن زمینه رشد و تاثیرگذاری احزاب در كشور فراهم شده و باید بپذیریم كه احزاب می توانند در تفكر و افكار عمومی جامعه نقش هدایتگری داشته باشد.
وی، با پیش بینی افزایش اثرگذاری احزاب در این دوره از انتخابات نسبت به گذشته، گفت: باور دارم كه در این دوره از انتخابات مردم با تفكر، بینش و آگاهی بیشتر حضور یافته و رییس جمهور و یا اعضای شورای شهر و روستایی كه انتخاب می شوند هم باید از مردم باشد و به مشكلات آنان توجه كند.
عضو حزب اسلامی كار استان سمنان، با اشاره به آسیب ها و تهدید هایی كه اكنون جامعه را مورد هدف قرار داده، یاد آور شد: توجه برخی از منتخبان و مسوولان به اشرافی گری و تجمل گرایی یكی از آسیب هایی است كه اكنون اساس نظام را تهدید می كند و این مساله باید مورد توجه قرار گیرد.
7344/7470/6103 خبرنگار: علیرضا عربی و امیرحسین كاشی منش ** انتشاردهنده: مصطفی دهقان
برای آگاهی از تازه‌ترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ كانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه كنید.