۲۳ فروردین ۱۳۹۶، ۱۰:۱۲
کد خبر: 82490057
T T
۰ نفر
پرداخت10هزار میلیارد تومان زیرمیزی قبل از طرح تحول سلامت /كاهش هزینه‌های كمرشكن

تهران-ایرنا-قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: منتقدان طرح تحول سلامت وضعیت اسفناك بهداشت و درمان را قبل از این طرح به یادآورند كه با كمبود شدید دارو، واكسن و تجهیزات پزشكی مواجه بودیم و مردم هر سال 10 هزار میلیارد تومان زیرمیزی می‌دادند و 17 درصد مردم تهران متحمل هزینه‌های كمرشكن بودند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، ایرج حریرچی، افزود: افتخار می‌كنیم كه اولین كشوری هستیم كه توانسته‌ایم در یك سال بیش از 10 درصد از پرداختی از جیب مردم را كاهش دهیم.
معاون كل وزارت بهداشت، سه هدف اصلی طرح تحول سلامت اعلام كرد و گفت: هدف اول ارائه خدمات با كیفیت و مناسب برای مردم در حوزه بهداشت و درمان و هدف دوم نیز كاهش پرداخت از جیب مردم و مراقبت از مخاطرات مالی حوزه سلامت و سومین هدف نیز، افزایش رضایتمندی مردم در نظر گرفته شده است.
حریرچی خاطرنشان كرد: در بهترین شرایط برای دستیابی به پوشش همگانی سلامت به 10 تا 12 سال زمان نیاز است اما با وجود همه مشكلات خوشبختانه تمام بسته‌های طرح تحول سلامت را كه آغاز كرده ایم بدون ذره‌ای كم و كاست به مردم ارائه می‌كنیم.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: كشورمان تنها كشوری است كه در دوران معاصر موفق شده است بیش از 10میلیون نفر را در یك دوره زمانی كوتاه بیمه كند، به عنوان نمونه آمریكا در یك دوره هشت ساله نیز نتوانست به نسبت جمعیت این اقدام را انجام دهد.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: افتخار می‌كنیم طرح تحول سلامت حاشیه‌های شهرها را پوشش داد و توانست بهترین خدمات را به متقاضیان ارائه كند، البته برای رسیدن به اهداف بلند مدت احتیاج به زمان بیشتری است و انتقادها را پذیرا هستیم.
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: درباره پرداختی از جیب مردم بهتر است به آمارهای سال 91 توجه كنیم ضمن آنكه آمارهای هشت سال منتهی به سال 92 نیز بسیار مهم است بر اساس این آمارها پرداختی از جیب مردم 50 تا 58 درصد از كل هزینه‌های سلامت بود این در حالی است كه بر اساس اعلام رسمی مركز آمار ایران اكنون این پرداختی به 40درصد كاهش یافته است.
به گفته حریرچی، در واقع كل پرداختی‌های مردم 32 هزار میلیارد تومان بود كه در مقایسه با 50 یا 58 درصد سال‌های قبل حتی اگر تورم را حساب نكنیم به طرز معنی داری كاهش یافته است.

*هزینه های كمرشكن درمانی كاهش یافت
وی تصریح كرد: در سال 91 هزینه‌های پرداختی از جیب مردم 37 هزار میلیارد تومان بوده كه اكنون رقم پرداختی با وجود افزایش تورم به صورت قابل توجهی كاهش یافته و بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی تعداد خانوارهایی كه با هزینه‌های كمرشكن سلامت مواجه بوده‌اند از 2.9 دهم درصد به 2.4 دهم درصد كاهش یافته است.
قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به اینكه، خالص پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی كه در دولت قبل 37 درصد بوده اكنون به 5.8 درصد كاهش یافته است.
وی افزود: بر اساس محاسبات علمی انجام شده در دولت قبل 7 تا 10 هزار میلیارد تومان فقط پرداخت زیرمیزی داشتیم كه این پرداخت‌های غیر قانونی اكنون در شهرستان‌ها به طور كامل محو شده و در تهران نیز به زیر یك درصد رسیده است.
وی تاكید كرد: چاره‌ای نداریم كه به آمارهای مراكز رسمی خودمان یا مراكز بین‌المللی تكیه كنیم و باید هر ادعایی كه مطرح می‌شود مبتنی بر آمارها و اسناد باشد.
حریرچی افزود: در دوران وزارت بهداشت سال 90 اعلام شد كه كل هزینه‌های سلامت 40هزار میلیارد تومان است كه وزیر بهداشت این دوره مدعی بود كه با 23 هزار میلیارد تومان می‌شود سلامت كشور را اداره كرد و نصف هزینه‌های سلامت زائد است.
وی گفت: این سهم از هزینه‌های سلامت كشور باعث می‌شود كه بیشتر هزینه‌های سلامت از جیب مردم پرداخت شود و تنها در تهران 17‌درصد مردم با هزینه‌های كمرشكن بهداشتی روبه‌رو بودند.
حریرچی گفت: محاسباتی كه درباره سال 92 از طرف مخالفان طرح تحول سلامت ارائه می‌شود فقط در حوزه ویزیت و بستری است. در حالی كه هزینه های بسیار دیگری در این حوزه نظیر رادیولوژی، آزمایشگاه و مسائل دیگر وجود دارد كه در محاسبات آنها لحاظ نمی شود.
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: مخالفان طرح تحول سلامت بگویند كدام كشور توسعه یافته و برخوردار توانسته است در 30 سال اخیر دو درصد از هزینه‌های حوزه سلامت را در كل كاهش دهد؟ مخالفان طرح تحول كه مدعی هستند كه می‌توان با 50درصد هزینه‌های كنونی سلامت كشور را اداره كنند فهم اشتباهی دارند.
وی تاكید كرد: در دوره قبل كل پرداختی از جیب مردم بالای 50 درصد بود كه در بیمارستان‌های دولتی این رقم به 37درصد می‌رسید ضمن آنكه پرداختی‌های زیرمیزی در این آمارها لحاظ نشده است.
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: پرداخت هزینه‌ها در حوزه سلامت از دو منبع بودجه دولتی و جیب مردم تامین می‌شود و بر اساس تكلیف قانونی در برنامه‌های چهارم و پنجم توسعه قرار بود كه پرداخت از جیب مردم كاهش یابد.

**حریرچی: بهره‌وری در نظام سلامت افزایش یافته است
وی ادامه داد: صحبت از بهره وری حداكثری برای كاهش هزینه‌ها می شود اما در دوره قبل اقدام موثری برای بهره وری حداكثری صورت نگرفت و حتی در یك دوره شش، هفت ماهه وزیر سابق كه فقط هفت ماه وزیر بود، بیش از سه دوره وزرای قبلی دانشكده‌های جدید و گروه‌های دانشگاهی تاسیس شد كه این عمل نشان از بهره وری نیست زیرا در واقع بهره وری حساب و كتاب دارد.
قائم مقام وزیر بهداشت افزود: ادعا داریم با هزینه‌های ثابت در نظام سلامت بدون در نظر گرفتن تورم هزینه‌ها را ثابت نگاه داشته‌ایم و این نشان دهنده بالابردن بهره وری است به خصوص كه خدمات بیشتری به مردم داده‌ایم و پرداختی از جیب مردم را نیز كه بیشتر از حاشیه نشینان بوده‌اند كاهش داده‌ایم.
وی همچنین گفت: درصد بودجه حوزه سلامت از كل بودجه دولتی در چهار سال 90 تا 93 تقریبا ثابت مانده است و این دستاورد بزرگی است و باوجود این مسئله موفق شده‌ایم خدمت بیشتری برای محافظت مالی از مردم ارائه دهیم.
حریرچی افزود: باید بررسی شود در دولت قبل چند بار تاخیر در پرداخت مطالبات در حوزه سلامت صورت گرفت و وضعیت حوزه‌هایی مانند واكسن به چه شكل بود اما بدون این بررسی‌ها تنها ادعاهای ذهنی مطرح می‌شود.

*هزینه آزاد دارو و خدمات تشخیصی قبل از طرح تحول سلامت
معاون كل وزارت بهداشت افزود: در دوره قبل مردم باید دارو را از بیرون بیمارستان‌ها تهیه می كردند و خدماتی مانند رادیولوژی، فیزیوتراپی و امثال هم را نیز به صورت تعرفه‌های آزاد در بیرون از بیمارستانها انجام می‌دادند كه این هزینه‌ها در ادعاهای مخالفان طرح تحول سلامت لحاظ نمی‌شود.
حریرچی اضافه كرد: متوسط پرداخت هزینه بستری در سال 95 از 10 و 8 درصد سهم مردم به سه تا شش درصد كاهش یافته است.

*كاهش 50 درصدی مبلغ پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی
وی گفت: متوسط هزینه بستری در سال 91 با اینكه 500 هزار تومان بود با احتساب 37 درصد هزینه سهم مردمی به 185 هزار تومان می‌رسید اما بدون توجه به تورم اكنون با احتساب سه یا شش درصد در یك میلیون و 500 هزار تومان متوسط هزینه بستری این مبلغ به 45 تا 90 هزار تومان رسیده و در واقع پرداختی از جیب مردم در بیمارستان‌های دولتی نه تنها كاهش یافته بلكه خدمات خارج از بیمارستان‌ها به داخل بیمارستان‌ها با تعرفه دولتی انجام می‌شود.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در پاسخ به سوالی درباره چرایی افزایش سه برابری قیمت دارو گفت: در سال 91 به یكباره قیمت دلار سه برابر شد و از هزار تومان به 3 هزار و 300 تومان رسید در این شرایط به دلیل وارداتی بودن 40درصد داروها و وابستگی ارزی مواد اولیه 60 درصد داروها این افزایش قیمت داور صورت گرفت.
وی افزود:‌ در كشوری كه به یكباره قیمت ارز سه برابر می‌شود و با تورم 36درصدی روبه‌رو است دوستان معتقدند كه قیمت دارو نباید افزایش یابد.

*كاهش قیمت داروهای خارجی بعد از طرح تحول سلامت
وی گفت: افتخار می‌كنیم كه با وجود افزایش مصرف مناسب دارو ارزش ریالی میزان واردات 30درصد كاهش یافته است و در عرض یك و نیم سال واردات دارو در كشور در مقایسه با سال آخر دولت قبل 350 میلیون دلار كاهش یافته كه این كاهش در سه سال بالغ بر یك میلیارد دلار بوده و این مسئله در چارچوب اقتصاد مقاومتی است.

*اقتصاد مقاومتی در حوزه دارو
قائم مقام وزیر بهداشت اضافه كرد: ما اكنون 98.7دهم درصد مصرف داروی داخلی داریم كه سود آن در چارچوب اقتصاد مقاومتی به تولید كننده داخلی می رسد. اولین سالی است كه پرداختی از جیب مردم بابت دارو در سال های 90 و 91 از 22درصد به 13درصد در سالهای 93 و 95 رسیده است
حریرچی افزود: در حالی كه در 20 سال منتهی به طرح تحول سلامت حدود 4 تا 4.5 درصد از هزینه های كشور به بهداشت اختصاص می‌یافت اما در دولت تدبیر و امید موفق شدیم این میزان را به 9 درصد در سال اول برسانیم كه تنها از صرفه جویی در دارو و تجهیزات مصرفی پزشكی به دست آمده است.

** ساخت 21 هزار تخت بیمارستانی جدید و نوسازی 45 هزار تخت فرسوده
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه گفت: افتخار داریم اعلام كنیم در حالی كه در دولت قبل سالانه هزار و 700 تخت ساخته می‌شد در دولت كنونی 21هزار تخت تحویل داده شده است و امیدواریم این میزان به 26 هزار تخت برسد و این نشان می‌دهد كه مردم مستضعف كمتر در بیرون بیمارستان ها منتظر می‌مانند.
قائم مقام وزیر بهداشت افزود: افتخار می‌كنیم كه اعلام كنیم در این دولت 45هزار تخت نوسازی كامل شده كه این آمار بیش از 50 درصد ظرفیت تخت بیمارستانی كشور است.
وی ادامه داد: همچنین افتخار می‌كنیم كه 2 هزار و 547 تخت آی سی یو، هزار و 830 واحد تك نفره زایمان تحت سیاست‌های جمعیتی و هزار تخت روانپزشكی به ظرفیت كشور اضافه شده است.
حریرچی تاكید كرد: در این دولت 140هزار متر فضای بهداشتی در روستاها تحویل شده و در خدمات سرپایی 102میلیون ویزیت در هر سال اضافه شده است و اتفاقا بر خلاف نظر مخالفان مراقبت اصلی ما در هزینه های سرپایی بوده است.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی تاكید كرد: در خدمات سرپایی كاهش قابل توجهی در هزینه‌های مردم داشتیم ضمن آنكه بر خلاف نظر مسئولان دولت قبل، از دستاوردهای آنها حمایت می‌كنیم و این دوستان بهتر است شعارها و ادعاهای خود را به یاد بیاورند.
تنظیم خبر: افشین شاعری ** انتشار: علی حبیبی
اجتمام 3063 ** 1569
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
۰ نفر