به گزارش ايرنا، بنياد فرهنگ، هنر و ادب آذربايجان از دستاوردهاي دولت يازدهم در حوزه فرهنگ، نه تنها در آذربايجان شرقي، بلكه در خطه شمالغرب بوده و خدمات آن شامل حال مردم استان هاي اين منطقه است.
در تكميل مراحل تاسيس اين بنياد و همپا با تلاش همه جانبه دولت اعتدال در مسير پرسنگلاخ ترويج فرهنگ احترام به حقوق شهروندي ايرانيان، رشته زبان و ادبيات تركي در سال تحصيلي 95 - 96 در دانشگاه تبريز راه اندازي شد و دانشجو پذيرش كرد و هم اكنون دانشجويان مشغول تحصيل در اين رشته هستند.
تاسيس و راه اندازي اين بنياد، عمل به يكي از وعده هاي رئيس دولت تدبير و اميد در سفر به آذربايجان در دوران تبليغات انتخاباتي براي تقويت و پشتيباني از فرهنگ، هنر و ادب محلي بود.
البته اشاره به مطالبات فرهنگ هاي بومي و محلي ايراني در تبليغات انتخاباتي نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري كشورمان، حداقل در دو دهه اخير، اتفاق تازه اي نبود، اما آنچه اين مقوله را در دولت روحاني متفاوت و متمايز كرد، تلاش تيم فرهنگي دولت تدبير و اميد براي عملياتي كردن اين مطالبه و عبور دادن آن از مرحله نظريه به مرحله عمل بود.
با راه اندازي اين بنياد علاوه بر اينكه زبان، ادبيات، موسيقي و شاخص هاي فرهنگي محلي تقويت و برجسته شد، بلكه در نشر آثار به زبان محلي نيز پيشرفت هايي حاصل شد.
چاپ و نشر بيش از يك هزار و 200 عنوان كتاب در سال گذشته، نقطه عطفي در حوزه چاپ و نشر آذربايجان شرقي بود كه بدون شك متاثر از نگاه ويژه دولت به فرهنگ، هنر و ادبيات بومي و محلي در مناطق مختلف كشور عزيزمان از جمله آذربايجان شرقي بوده است.
بديهي است كه بنياد فرهنگ، هنر و ادب آذربايجان، نهال نوپايي است كه رشد و تعالي آن، نيازمند هم افزايي ملي و دولتي براي تقويت هر چه بيشتر بنيان هاي توجه به فرهنگ هاي محلي به عنوان تكه هاي فرهنگ ملي است.
از سوي ديگر تاسيس اين بنياد در خانه پروين اعتصامي در تبريز گوياي عمق آگاهي و اشراف دست اندركاران به اهميت مقوله فرهنگ در ساخت دهي به تفكر انسجام ملي در سايه توجه به فرهنگ هاي محلي است.
در جمع هيات امناي اين بنياد و فعالان آن شخصيت هاي برجسته علمي و فرهنگي ادبي استان جمع شده كه همين امر بر غناي بار علمي، فرهنگي و ادبي آن افزوده است.
دكتر حسن روحاني، رئيس جمهوري روز چهارشنبه 30 ارديبهشت سال 94 در آئين افتتاح بنياد فرهنگ، هنر و ادب آذربايجان در پيام خود به صورت ويدئو كنفرانس اعلام كرده بود: با افتتاح اين بنياد وعده اي كه در سفر استاني به مردم داده شده بود، جامه عمل پوشيد.
وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در مراسم افتتاح بنياد فرهنگ، هنر و ادب آذربايجان هدف از راه اندازي اين بنياد را تحقق وعدههاي دولت و رئيس جمهوري در جهت تقويت زبان آذري كه از خواستههاي بحق مردم آذربايجان است، اعلام كرد.
علي جنتي، فعاليت اين بنياد را در همه حوزههاي فرهنگي، هنري و ادبي منطقه آذربايجان اعلام كرده بود.
رحيم نيكبخت، عضو هيات علمي دانشگاه تبريز، نويسنده و پژوهشگر تاريخ انقلاب اسلامي نيز مي گويد: بنياد فرهنگ، هنر و ادب آذربايجان به شكل رسمي دولتي اولين بار است كه در آذربايجان شكل گرفته و راه اندازي شده است.
رئيس هيات مديره بنياد فرهنگ، هنر و ادب آذربايجان از اختصاص پنج ميليارد ريال اعتبار براي اين بنياد به دستور رئيس جمهوري در جلسه 25 اسفند سال 1395 هيات وزيران خبر داد.
ابوالفضل عليمحمدي از انتشار فصلنامه تخصصي اين بنياد خبر داد و گفت: انتشار اين فصلنامه با محوريت فرهنگ، هنر و ادب، گامي در راستاي شناخت و بررسي زمينههاي لازم براي توسعه فرهنگي استان محسوب ميشود.
وي افزود: اين فصلنامه زير نظر هيات تحريريه اي متشكل از اساتيد دانشگاه، متخصصان عرصه فرهنگ و هنرمندان استان براي تامين نيازهاي اطلاعاتي پژوهشگران، اساتيد دانشگاه ها، دانشجويان و علاقمندان به مباحث تخصصي فرهنگ، ادب و هنر آذربايجان منتشر ميشود.
بنياد فرهنگ، هنر و ادب آذربايجان با وجود نوپا بودن، فعاليت خود را در اين عرصه به آرامي و پيوستگي ادامه مي دهد و همايش هاي مختلف فرهنگي، هنري و ادبي در ايام سال برگزار مي كند.
مركز اين بنياد در تبريز و قرار است شعبه هاي آن در استان هاي شمال غرب كشور متشكل از اروميه، زنجان و اردبيل نيز تاسيس شود.
گزارش از: پرويز بابائي ** انتشار دهنده: محمد عزيزي راد
8023/518
تبريز - ايرنا - بنياد فرهنگ، هنر و ادب آذربايجان به عنوان مطالبه و آرزوي ديرينه مردمي، كاخ آرزوهاي فرهنگي خطه شمال غرب بود كه در دولت تدبير و اميد بنيان گذاشته شد.