به گزارش ايرنا، علي اكبر كريمي روز پنجشنبه در نشست ستاد اقتصاد مقاومتي استان مركزي با حضور وزير اقتصاد و دارايي در سالن غدير استانداري اين استان افزود: فعالان اقتصادي با تنگناهاي مختلفي دسته و پنجه نرم مي كنند كه نياز است مساعدت جدي براي رفع مشكلات آنها در دستور كار قرار گيرد.
وي اظهار كرد: بسياري از فعالان اقتصادي توان پرداخت بدهي هاي تقسيطي مالياتي را ندارند كه اين امر نيازمند اتخاذ سياست هاي حمايتي مجموعه دولت است.
نماينده مردم اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: روند خصوصي سازي در سال هاي گذشته مخاطراتي را در اين استان ايجاد كرده كه انتظار است براي حل مشكلات اين بخش نيز تدابير لازم انديشيده شود و پايش و نظارت مستمر و حمايت از اين واحدها در دستور كار باشد.
عضو كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: اميد است مصالح عمومي مردم، فعالان اقتصادي، توليد كنندگان با اتخاذ سياست هاي منطقي و كارشناسانه بررسي شود.
وي بيان كرد: چهار گمرك در شهرستان هاي اراك و ساوه در استان مركزي وجود دارد كه محوطه بارانداز گمرك اراك مناسب نيست.
نماينده مردم اراك، كميجان و خنداب در خانه ملت تاكيد كرد: استقرار گمرك در شهر محلات به دليل ظرفيت هاي صادرات سنگ، گل و عايق ها رطوبتي امري ضروري است.
كريمي يادآور شد: استان مركزي در سال هاي گذشته در جي دي پي (توليد ناخالص داخلي) 2 درصد بيشتر ازنرخ كشوري سهم داشته است.
وي بيان كرد: آمارها بيانگر آن است كه استان مركزي از سال 83 تا 90 كمتر از ميانگين كشوري در حوزه توليد رشد داشته كه اين امر به عقب ماندگي هايي منجر شده است.
نماينده مردم اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: در سال 91جي دي پي استان نسبت به سال 90 هفت درصد رشد منفي داشته است.
كريمي بيان كرد: سهم بخش صنعت و معدن در ارزش افزوده صنعت و معدن كشور از 6 درصد در سال 82 به سه و 37 صدم درصد در سال 91 كاهش يافت.
وي اظهار كرد: در بخش كشاورزي هم اين كاهش وجود داشته و ارزش افزوده اين بخش از 2 و 51 صدم درصد در سال 82 به 2 و 21 صدم درصد در سال 91 رسيده است.
نماينده مردم اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي افزود: وضعيت درآمدهاي استان در سال هاي 84 تا 94، 22 برابر شده است كه اين آمار بيانگر آن است كه ظرفيت هاي مناسبي در اين استان براي درآمد زايي وجود دارد.
كريمي گفت: اگر اعتبارات تملك دارايي و سرمايه اي در اين دوره مقايسه شود، رشد كمتر از 2 برابري مشاهده مي شود.
وي بيان كرد: درآمدهاي اين استان در سال 95، در حوزه عملكرد 46 و نيم درصد افزايش داشته است و در مجلس شوراي اسلامي نيز در بودجه پيشنهادي حدود 30 درصد افزايش براي درآمدهاي استان در نظر گرفته شده است.
وزير امور اقتصادي و دارايي امروز در سفر يك روزه خود به استان مركزي با نماينده ولي فقيه در استان مركزي ديدار و ضمن اداي احترام به مقام شامخ شهدا در نشست راهبري اقتصاد مقاومتي حضور يافت.
نشست خبري با اصحاب رسانه، ديدار با كارآفرينان و تشكل هاي بخش خصوصي و بررسي مسائل و مشكلات توليدكنندگان و صنايع اين استان در حوزه اقتصاد و داريي، امور مالياتي، گمرك و حوزه بانكي از ديگر برنامه هاي وزير اقتصاد و دارايي است.
در اين سفر با حضور وزير امور اقتصادي و دارايي بهره برداري از مركز سرمايه گذاري استان مركزي نيز آغاز مي شود.
استان مركزي به عنوان دومين قطب صنايع مادر تخصصي، چهارمين قطب صنعت كشور است و در زمينه تنوع توليدات صنعتي رتبه نخست كشور را به خود اختصاص داده است.
اين استان با وجود صنعتي بودن جزء 10 استان نخست كشور در بخش كشاورزي است كه 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در اين حوزه فعالند.
670 هزار هكتار اراضي باغي و كشاورزي در استان مركزي وجود دارد كه يك و دو دهم درصد توليدات كشاورزي مازاد بر نياز استان به ساير مناطق ارسال مي شود.
استان مركزي با توليد حدود 54 هزار تن گوشت سفيد، 53 هزار تن توليد گوشت قرمز، 320 هزار تن شير، حدود 41 هزار تن توليد تخم مرغ از جايگاه ويژه اي در توليدهاي بخش كشاورزي و دامداري در سطح كشور برخوردار است.
استان مركزي رتبه اول صادرات ماهيان زينتي را به خود اختصاص داده و حدود 90 درصد صادرات اين ماهيان از اين استان انجام مي شود.
اين استان رتبه چهارم توليد بچه ماهي قزل آلا، رتبه اول در تنوع توليد گل و گياهان زينتي، رتبه دوم توليد گل ها شاخه بريده، رتبه سوم در توليد گل و گياهان زينتي، رتبه دوم سطح زير كشت و توليد انار كشور، رتبه ششم توليد پسته، مقام هشتم توليد گل محمدي، مقام نهم در توليد انگور، رتبه سوم در توليد لوبيا و رتبه پنجم در توليد جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ايستگاه انار ساوه، پژوهشكده گل و گياهان زينتي محلات، ايستگاه ملي تحقيقات لوبياي خمين، وجود شعبه ششم تحقيقات واكسن و سرم سازي رازي، وجود ايستگاه تحقيقات ماهيان زينتي و مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي نيز از ديگر ظرفيت هاي علمي و تحقيقاتي استان مركزي است.
3005/3075/خبرنگار: معصومه صفري***انتشار دهنده: حسين مهدي زاده
نماينده مردم اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي
تسهيل در رفع تنگناهاي اقتصادي مطالبه كارآفرينان و صنعتگران است
۲۴ فروردین ۱۳۹۶، ۱۴:۵۶
کد خبر:
82491617
اراك - ايرنا - نماينده مردم اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي گفت: تسهيل در رفع مشكلات فعالان اقتصادي استان مركزي امري ضروري است.