به گزارش روز پنجشنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، اشعه خورشيد داراي امواج مختلف با طولموجهاي متفاوت از قبيل پرتوهاي فرابنفش تا امواج فروسرخ است. يكي از عوامل مهم بيماريهاي پوستي اشعه فرابنفش خورشيد است كه مقادير زياد آن موجب بروز ابتلا به سرطان پوست ميشود. با توجه به اينكه بسياري از مردم بيشتر وقت خود را در معرض اشعه خورشيد سپري مي كنند، محافظت از پوست در برابر اين اشعه مضر بسيار ضروري است.
سمانه آشناگر محقق دانشگاه تربيت مدرس در خصوص اين طرح گفت: در طرح حاضر تلاش كرديم با اضافه كردن نانوذرات نانوكامپوزيتي به كرم ضدآفتاب، كارايي جذب اشعه فرابنفش اين كرمها را افزايش دهيم. همچنين حضور و رهايش تدريجي ماده ضدسرطان منجر به افزايش قابليت آنتي اكسيداني اين كرم ضدآفتاب مي شود.
وي در مورد ضرورت انجام اين طرح افزود: با توجه به اينكه كرم ضدآفتاب يكي از پرمصرفترين محصولات آرايشي بهداشتي در سراسر دنيا است، بهبود كيفيت آن ميتواند به ميزان قابل توجهي خطر ابتلا به سرطان را كاهش دهد؛ بنابراين كيفيت محصولات آرايشي بهداشتي يكي از اصليترين اهداف طرح حاضر است.
ساختار نانويي اين كرم به رهايش تدريجي تركيب ضدسرطان كمك ميكند و از سوي ديگر پس از استفاده از اين كرم، اثرات سفيدي آن روي پوست باقي نخواهد ماند.
اين طرح در قالب رساله مقطع دكتراي سمانه آشناگر با راهنمايي دكتر محمدزمان كسايي از دانشگاه تربيت مدرس و با همكاري شركت بينالمللي توسعه فناوري بارمان انجام شده و تحت عنوان رساله مورد نياز صنعت به تأييد داوران ستاد ويژه توسعه فناوري نانو رسيده است.
آييننامه حمايت از پاياننامههاي مورد نياز صنعت در سايت www.nano.ir/hrdc موجود است.
علمي**1023**1834
تنظيم كننده: ابوالقاسم تيموري ** انتشار: ناهيد شفيعي
تهران- ايرنا- محقق دانشگاه تربيت مدرس با استفاده از فناوري نانو موفق به توليد كرمهاي ضدآفتاب با قابليت رهايش ماده ضدسرطان به منظور افزايش كارايي اين كرمها شده است.