۲۴ فروردین ۱۳۹۶، ۱۸:۲۵
کد خبر: 82491807
T T
۰ نفر
آیت الله هاشمی رفسنجانی به خوبی اقتصاد دچار توقف را به یك اقتصاد متحرك تغییر داد

تهران- ایرنا- مشاور رئیس جمهوری در اموراقتصادی با بیان این كه كشوری مانند ایران كه با تعدد مسائل اقتصادی و اجتماعی مواجه است، نیاز به سیاست مدارانه دارای جسارت و شجاعت در تصمیم گیری دارد، گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی به خوبی اقتصاد دچار توقف را به یك اقتصاد متحرك تغییر داد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا،‌ مسعود نیلی عصر امروز -پنجشنبه- طی سخنانی در همایش دیدبان اعتدال گفت: آقای هاشمی نقطه قعر سال 1367 را شناسایی كرد و با مدیریت تحولات، موفق شد اقتصاد را در مسیری رو به بهبود قرار دهد.
نیلی با بیان اینكه رمزگشایی از پیام تشییع جنازه میلیونی آیت الله هاشمی نشان می‌دهد كه مردم قدردان سیاست مدارانی چون وی هستند، گفت: كشوری مانند ایران كه با تعدد مسائل اقتصادی و اجتماعی مواجه است، نیاز به سیاست مدارانی دارد كه دارای جسارت و شجاعت در تصمیم گیری باشند.
وی با تبیین شرایط اقتصادی دهه 60 و چگونگی مدیریت اقتصاد كشور در آن دوره، اظهار كرد: به جرات می توان گفت دهه 60، دهه ای تكرارناشدنی در تاریخ ایران به شمار می‌رود كه در آن، شرایط جنگی به مدت هشت سال به طول انجامید و مشكلات اقتصادی نیز در كشور موجود بود.
وی ادامه داد: دولت آیت الله هاشمی زمانی آغاز به كار كرد كه نبود توازن های عمیق در سطح اقتصاد كلان وجود داشت و در سطح اقتصاد خرد هم نظام های چند قیمتی وجود داشت كه شكاف 2 هزار درصدی میان نرخ آزاد و رسمی ارز از جمله آن است.
رئیس مؤسسه آموزش و پژوهش مدیرت و برنامه ریزی با اشاره به وضعیت نامناسب تجارت خارجی در آن دوران به دلیل شرایط بازار ارز و روابط نه چندان مطلوب بین المللی، اظهار كرد: صادرات سرانه حقیقی نفت و گاز در سال 1367 با كاهش چشمگیر به حدود 447 دلار رسید و درآمد سرانه خانوار شهری نیز به پایین ترین حد رسید و دولت با كسری بودجه بیش از 50 درصد مواجه بود.
نیلی با طرح این پرسش كه علت بازیابی روند صعودی در اقتصاد ایران در سال های بعد چه بود، ادامه داد: در دولت پنجم اصلاحاتی مورد توجه قرار گرفت كه با محوریت منافع بلندمدت كشور و با اجتناب از هرگونه منافع شخصی و حزبی اعمال شد كه هزینه قابل توجهی را بر شخص رئیس دولت اعمال می كرد.
وی با اشاره به سیاست های بازسازی زیر ساخت های اقتصادی و صنعتی، آزادسازی قیمت‌ها، توسعه روابط خارجی و اصلاح ساختار مدیریتی كشور در دولت پنجم اظهار كرد: دولت پنجم در ابتدای كار خود به منظور ترمیم اقتصاد، با دو دسته چالش نظری و اجرایی مواجه بود كه نبود تجربه داخلی در اجرای اصلاحات اقتصادی و سازگار نبودن نظام فكری در سطح سیاست گذاری با اصلاحاتی در این مقیاس از جمله چالش های نظری آن به شمار می رفت.
مشاور ارشد رئیس جمهوری در امور اقتصادی افزود: سرعت اجرای اصلاحات، میزان پوشش كالا و خدمات و چگونگی شكل‌گیری قیمت های تعادلی با ملاحظه قیمت های آزاد از چالش های اجرایی آن اصلاحات به شمار می رفت.
نیلی با بررسی عملكرد اصلاحات اقتصادی دولت پنجم، گفت: در مقام بررسی عملكرد اصلاحات اقتصادی دولت پنجم باید گفت كه تورم با افزایش همراه شد و درسال 1374 به اوج خود یعنی حدود 50 درصد رسید، تولید ناخالص داخلی سرانه در فاصله سال های 1367 تا 1371 رشد 28 درصدی را تجربه كرد و نرخ بیكاری از 14 درصد به 9 درصد در دولت پنجم رسید و رشد اقتصادی غیرنفتی سرانه از رشد صادرات نفت، فاصله گرفت.
سیام**1058
خبرنگار: محمد افضلی* انتشار: زهره محتشمی
۰ نفر