۲۶ فروردین ۱۳۹۶، ۱۷:۳۵
کد خبر: 82493862
T T
۰ نفر

استخراج آب از هواي خشك با استفاده از نور خورشيد

۲۶ فروردین ۱۳۹۶، ۱۷:۳۵
کد خبر: 82493862
استخراج آب از هواي خشك با استفاده از نور خورشيد

تهران - ايرنا - بر اساس آخرين گزارش سازمان جهاني بهداشت حدود دو ميليارد نفر از ساكنين زمين به آب آشاميدني دسترسي ندارند. محققان دانشگاه ام آي تي به منظور حل اين مشكل، دستگاهي ساخته‌اند كه توان مورد نياز خود را با استفاده از نور خورشيد تامين مي‌كند و در مناطق خشكي مانند صحرا امكان تهيه آب آشاميدني از هواي خشك را فراهم مي‌كند.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس، البته ايده تهيه آب از هوا پيش از اين نيز مطرح شد و ابزارهايي براي اين كار ساخته شده است؛ اما اين ابزارها نيازمند بهره‌مندي از شرايط محيطي خاص يا دسترسي به منبع تامين توان الكتريكي هستند.
هدف محققان ام آي تي از ساخت اين ابزار، توليد وسيله اي بود كه توسط ساكنين مناطق دورافتاده و خشك قابل استفاده باشد و نيازي به منبع توان و ساير شرايط خاص نداشته باشد. آن‌ها براي اين منظور از نوعي مواد استفاده كردند كه حدود 20 سال قبل ساخته شدند و با عنوان metal organic frameworks يا MOFs شناخته مي‌شوند. اين مواد تركيبي از مولكول‌هاي فلزي هستند كه در يك ساختار ويژه با مولكول‌هاي ارگانيك پيوند دارند. اين مواد قادرند مولكول‌هاي مورد نظر را در حالت گاز و مايع به دام بياندازند.
محققان اين مواد را بين لايه‌اي از يك جاذب خورشيدي و يك چگالنده قرار دادند. بدين ترتيب مولكول‌هاي آب موجود در هوا توسط MOF جذب شده و صفحه جاذب نور خورشيد موجب افزايش دماي اين مولكول ها و حركت آن ها به سمت چگالنده مي‌شود. مولكول‌هاي آب پس از متراكم شدن در چگالنده به صورت آب مايع در دستگاه جمع مي‌شوند.
در آزمايشات اوليه معلوم شد اين دستگاه با استفاده از 2.1 كيلوگرم MFO قادر است در يك دوره زماني 12 ساعته حدود 2.8 ليتر آب را از هواي كه داراي 20 درصد رطوبت است، استخراج كند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Science منتشر شده است
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني**انتشار: گلشن
۰ نفر