به گزارش ایرنا، پرتاب های مختلف موشك توسط كره شمالی با واكنش های بسیار تند و منفی دونالد ترامپ و سایر مقام های دولت جدید آمریكا روبه رو شده است به گونه ای كه دو آزمایش اخیر این كشور با واكنش های سیاسی واشنگتن روبه رو شد. پیونگ یانگ روز 16 فروردین ماه جاری یك فروند موشك بالستیك و 12 اسفند ماه سال 95 به طور همزمان 4 فروند موشك بالستیك با بردهای مختلف به سمت دریای ژاپن شلیك كرد .
منازعه دیپلماتیك آمریكا با كره شمالی پس از سفر شی جین پینگ به آمریكا و درخواست ترامپ از همتای چینی خود برای اعمال نفوذ پكن بر كره شمالی و جلوگیری از تكرار آزمایش های موشكی پیونگ یانگ بالا گرفت.
آمریكا تهدید كرد در صورت آزمایش موشك های برد بلند توسط كره شمالی، آنها را توسط ناوهای خود در منطقه ساقط می كند كه این موضع گیری، سبب شعله ور كردن تنش ها در شبه جزیره كره شد. همزمان واشنگتن اعلام كرد كه به كره جنوبی در استقرار سامانه موشكی پیشرفته «تاد» كمك می كند و به ژاپن هم سامانه های «پاتریوت» می فروشد تا سامانه دفاعی و سپر موشكی گسترده ای را در منطقه شرق آسیا علیه كره شمالی داشته باشد.
ناو غول پیكر «یو.اس.اس كارل وینسون» و چند ناو هدایت كننده موشك نیز به دستور ترامپ به ابهای همجوار كره شمالی به ویژه فیلیپین گسیل شدند كه كره شمالی در واكنش به این اقدام اعلام كرد كه آماده جنگ و نبرد بی امان با آمریكاست.
اگرچه ترامپ در اظهاراتی اعلام كرد كه هیچكس نمی داند آمریكا دست به چه اقدامی خواهد زد اما برخی ناظران، سفرهای ركس تیلرسون وزیر خارجه ترامپ و مایك پنس معاونش به آسیا را ، حاكی از تلاش این كشور برای عملی ساختن سیاست 'محاصره كره شمالی در منطقه ' تحلیل كردند.
'كیم جونگ اون' رهبر كره شمالی پس از به قدرت رسیدن در سال 2011 مهمترین سیاست خود را توسعه برنامه تسلیحات هسته ای این كشور اعلام كرد. برخی منابع خبری از آزمایش بیش از دهها موشك توسط كره شمالی، در سال های اخیر،خبر دادند.
'دیوید تئود و آدریان لئونگ' كارشناسان ارشد بلومبرگ روز یكشنبه در تحلیلی با طرح این سوال كه آیا موشك های كره شمالی به واشنگتن و كاخ سفید می رسد،نوشتند: به نظر می رسد ، كره شمالی دارای موشك هایی با قدرت 20 بمب اتمی است كه می تواند كره جنوبی و ژاپن را هدف قرار دهد و این كشور اكنون بر روی ساخت موشك های دوربردی كه قادر به هدف گیری واشنگتن دی سی با كلاهك هسته ای است، تمركز كرده است.
این تحلیلگران آمریكایی با ارائه نمودارهای مختلف برد پرتاب موشك های كره شمالی ' منطقه ای و بین قاره ای ' نوشتند: ركس تیلرسون وزیر خارجه آمریكا روز نهم آوریل (یكشنبه هفته جاری20 فروردین) گفت كه آمریكا نگرانی عمیقی نسبت به 'پیشرفت چشمگیر كره شمالی در سیستم های حمل كلاهك ' موشكی اش دارد.
' در حالیكه كره شمالی موشك های نوع تائپودانگ- دو را در اختیار دارد كه گفته می شود قدرت برد آن می تواند به تمام بخش های آمریكا برسد اما برخی ناظران معتقدند كه این موشك صرفا برای پرتاب ماهواره ها به مدارهای مختلف زمین در فضا مورد استفاده قرار می گیرد و برای حمل كلاهك هسته ای مناسب نیستند.'
رئیس جمهوری كره شمالی در آغاز سال جاری گفت كه این كشور در آخرین مرحله از آمادگی برای آزمایش موشك بالستیك' آی سی بی ام' است.
این كشور سرانجام روز گذشته در جریان رژه بزرگ نظامی ، به مناسبت یكصد و پنجمین سالگرد تولد «كیم ایل سونگ» اولین رهبر و بنیانگذار این كشور، از یك فروند موشك جدید بالستیك قاره پیما موسوم به «آی سی بی ام» رونمایی كرد و همزمان آزمایش موشكی دیگری داشت كه البته ناموفق بود.
خبرگزاری كره جنوبی (یونهاپ) كه تمام حركات نظامی نیمه شمالی جدا شده را رصد می كند ،با اشاره به پرتاب ناموفق موشك توسط كره شمالی در روز گذشته نوشت : اگرچه هنوز مشخص نیست كه موشك بالستیك پرتاب شده از چه نوعی بوده ،اما پیونگ یانگ در سالگرد تولد «كیم ایل سونگ» بنیانگذار كره شمالی، 60 موشك را كه به نظر می رسید یكی از آنها موشك بالستیك قاره پیما باشد، به نمایش گذاشته بود.'
طبق این گزارش ، كره شمالی دارای موشك های قاره پیمای بالستیك «كی ان ـ 08» و «كی ان ـ 14» است اما موشك مذكور از نوع جدید و بزرگتر از موشك های قبلی قاره پیمای این كشور است.
یك فروند موشك میان برد بالستیك «آی آر بی ام» كه كره شمالی آن را «پوك گوك سونگ ـ 2» می نامد و نام دیگرش «كی ان ـ 15» است نیز از جمله این 60 موشك بود .
موشك های زمین به زمین «كی ان ـ 06»، موشك های «اسكاد یی آر» و همچنین موشك های پرتابی از روی كشتی و «راكت های 300 میلیمتری» از دیگر موشك های پرقدرتی بود كه در این نمایش بزرگ نظامی در معرض دید جهانیان گذاشته شد.
بسیاری رسانه های آمریكایی كه اقدامات نظامی كره شمالی را كاملا رصد می كنند با توجه به اظهارات رهبر این كشور می گویند كره شمالی كه تاكنون 5 آزمایش هسته ای را طی سال های 2006-2016 انجام داده ، احتمالا در تدارك ششمین آزمایش هسته ای خود است.
به نوشته بلومبرگ ؛ 'بیشترین نگرانی آمریكا از آزمایش موشك نوع KN-08 توسط كره شمالی است. این نوع موشك بالستیك قاره پیما با برد حدود 11 هزار و 500 كیلومتر ( هفت هزار و 100 مایل) قادر به تهدید شهرهای مهم آمریكا است.'
آساق **1599** انتشاردهنده: 1577** حسن حسین زاده
تهران- ایرنا- كره شمالی روز 15 آوریل (26 فروردین)درسالروز تولد بنیانگذار این كشور موسوم به 'روز خورشید' آزمایش موشكی ناموفقی داشت،اما با این وجود منازعه واشنگتن –پیونگ یانگ به گونه ای بالا گرفته كه رسانه های آمریكایی 'نگرانی واشنگتن را از احتمال رسیدن موشك های كره شمالی به آمریكا ' مطرح می كنند.