به گزارش روزيكشنبه ايرنا ازدبيرخانه سمينار دانشجويان داروسازي كشور، محمد عبداللهي افزود: براي رفع كمبود آموزشي در اين زمينه واحدهاي جديدي ازجمله واحد آرايشي بهداشتي و داروسازي بيمارستاني به كوريكولوم داروسازي اضافه شد.
وي اظهاركرد: براي مشاهده نتايج تغييرات اعمال شده در كوريكولوم داروسازي، بايد صبر كرده و در چند سال آينده نظارهگر آن باشيم.
دبيرشوراي آموزش داروسازي و تخصصي ادامه داد: بايد به اين نكته توجه داشت كه قرار نيست همه چيز در دانشگاه آموزش داده شود؛ از نقش كسب تجربه در هر دو جنبه صنعت و داروخانه نيز نبايد غافل شد.
**علت بازنگري در آموزش داروسازي
قائممقام معاونت آموزشي وزارت بهداشت نيزدرباره علت بازنگري درآموزش داروسازي در اين پنل گفت: درابتدا براي بلوكه كردن دروس داروسازي اقداماتي انجام شد اما پاسخي گرفته نشد، به همين دليل تصميم برآن شد كه آزمون علوم پايه حذف شده و به جاي آن آزمون مهارت حرفهاي از دانشجويان گرفته شود.
حميد اكبري افزود: وجود علوم پايه موجب ميشد، دانشجوي داروسازي دو سال وقت خود را صرف خواندن دروسي كند كه درآينده دارويي آن تاثيري نداشت و همچنين دانشجو با گذراندن 140واحد، درحالي كه هنوز هيچگونه واحد كارآموزي و كارورزي را نگذرانده بود در داروخانه مشغول به كار ميشد.
وي ادامه داد: به همين دليل تصميم برآن شد كه آزمون علوم پايه حذف تا بتوان بعد از ترم دوم براي دانشجو دروس مربوط به داروسازي ارائه كرد و بعد از قبولي در آزمون مهارت حرفهاي و گذراندن 180 واحد بتواند در داروخانه مشغول به كار شود.
** ضعف آموزش داروسازي در كشور
رئيس مركز توسعه دانشگاه علوم پزشكي تهران نيز گفت: متاسفانه ما يكي از ضعيفترين كشورها در حوزه آموزش هستيم.
ميرزاده با بيان اينكه قرار نيست هرآنچه كه درهر كجاي دنيا انجام ميشود، در اينجا نيز با موفقيت به انجام برسد زيرا فرآيند اجرا بحثي سختتر و فراتر از برنامهريزي است، افزود: اجراي مناسب برنامهها نياز به صبر و همكاري همهي گروههاي درگير در بحث آموزش دارد.
وي با اشاره به اينكه بايد بپذيريم كه بهعنوان دانشجو وظايفي داريم و حتي اگر هيچيك از موارد ديگر اصلاح نشود، ما نبايد دست از تلاش برداريم گفت: دانشجويان بايد با اساتيد همكاري كنند و آنان را مقابل خود نبينند زيرا دانشجويان فقط بخشي از اين پازل هستند و نميتوانند به تنهايي كارها را پيش ببرند.
ميرزاده يادآورشد: اين موضوع در ارتباط با مديران و هيئت علمي نيز صادق است. مديران بايد به اين نكته توجه كنند.
**بخشي از بيانيه پاياني بيستمين دوره از سمينار دانشجويان داروسازي سراسر كشور
بيستمين دوره سمينار دانشجويان داروسازي سراسر كشور با صدور بيانيه اي به كار خود پايان داد.
همچنين دربخشي از اين بيانيه آمده است كه براساس اصول قانون اساسي، دولت موظف است وسايل و امكانات آموزش عالي اين رشته را بصورت رايگان در اختيار دانشجويان قرار دهد. متاسفانه در سال هاي اخير شاهد اقداماتي ناصحيح و برخلاف اين اصول بوده ايم.
اين بيانيه اضافه كرده است: راهكار درآمدزايي دانشگاه، توليد و عرضه علم و فناوري است نه پولي سازي آموزش چنين اقداماتي لطمات جبران ناپذيري را به آموزش داروسازي و به تبع آن به سلامت جامعه تحميل خواهد نمود و مسووليت آن در وهله اول برعهده متوليان چنين اقدامات غيركارشناسانه اي خواهد بود.
دانشجويان در اين بيانيه از شنيده شدن زمزمه هاي واگذاري بر واگذاري امكانات آموزشي دانشكده هاي داروسازي از جمله داروخانه هاي آموزشي شهري و بيمارستاني خبر دادند و آورده اند: اين مساله به نام خصوصي سازي مطرح شده است.
اين بيانيه تاكيدكرده است: ما دانشجويان ضمن تقبيح كارشكني اين عده درتخصيص امكانات به دانشكده هاي داروسازي به اين فرصت طلبان كه سوداي تصاحب اموال و امكانات دانشجويان داروسازي دارند اعلام مي كنيم اجازه چنين دستبردي را به ايشان نخواهيم داد.
براساس اين بيانيه، اصلاح قانون مربوط به مقررات امور پزشكي و دارويي و مواد خوراكي و آشاميدني مصوب سال 1334 همواره از دغدغه هاي بزرگ جامعه داروسازي كشور بوده است و ضرورت آن برهيچ كس پوشيده نيست.
لازم است در بازنگري اين قانون دو نكته اساسي مدنظر قرار گيرد: اولا نقش درماني داروساز در داروخانه و نقش وي در زنجيره سلامت بصورت شفاف مورد تصريح قرار گيرد و دوم آنكه اين اصلاح به نحوي صورت پذيرد كه تاسيس، بهره برداري و اداره داروخانه ها تنها در صلاحيت دكتر داروساز باشد.
اين بيانيه اضافه كرده است: بديهي است با چنين قانون شفافي ديگر شاهد اقدامات تاسف برانگيزي مانند واگذاري داروخانه به افراد غيرداروساز و به ارث رسيدن داروخانه نخواهيم بود.
اين بيانيه ادامه داده است: مساله ديگري كه متاسفانه باعث سرخوردگي دانشجويان داروسازي كشور شده است ايجاد شبه رشته هايي مانند نظارت بر امور دارو و داروياري است. ما دانشجويان داروسازي ضمن ابراز مخالفت شديد خود با اين اقدامات از مسئولين محترم وزارت بهداشت مي خواهيم تا اين روند ناصواب را هرچه سريعتر اصلاح كنند.
سمينار دانشجويان داروسازي كشور از 22 تا 25 فروردين درمحل هتل المپيك برگزار شد.
اجتمام**9185*1724*
دريافت كننده : سادات حسيني خواه * انتشار: حسين فتح الهي
مقام مسوول در وزارت بهداشت: حضوردانشجويان داروسازي محدود به داروخانه شده است
۲۷ فروردین ۱۳۹۶، ۱۵:۴۶
کد خبر:
82494977
تهران-ايرنا- دبيرشوراي آموزش داروسازي و تخصصي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: حضور دانشجويان داروسازي محدود به داروخانه شده درحاليكه حوزههاي مختلفي مانند حوزه هاي آرايشي بهداشتي و تجهيزات پزشكي از حضور داروسازان محروم مانده است.