۲۸ فروردین ۱۳۹۶، ۸:۰۰
کد خبر: 82495432
T T
۰ نفر

ساخت اولین پهپاد عمود پرواز هیبریدی كشور

۲۸ فروردین ۱۳۹۶، ۸:۰۰
کد خبر: 82495432
ساخت اولین پهپاد عمود پرواز هیبریدی كشور

تهران- ایرنا- اعضای تیم دانشجویی 'برآیند علم و صنعت' اولین پهپاد عمودپرواز هیبریدی كشور را طراحی و تولید كردند.

به گزارش روز خبرنگار علمی ایرنا، محسن خدادادی، محمدمهدی اختری، محمد حمید سكاد فكر، هادی افشاری، علیرضا اختری و محمدجواد مربوبی، دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران و اعضای تیم برآیند علم و صنعت هستند كه اولین پهپاد عمود پرواز هیبریدی ایرانی را با عنوان BA10 در مدت 6 ماه طراحی كرده و ساختند.
این پهپاد كه در چهارمین مسابقه و نمایشگاه هواپیماهای بدون سرنشین به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف ارایه شده است، به تنهایی (بدون محموله و سوخت) 2.5 كیلوگرم وزن دارد و طول آن یك متر و 27 سانتیمتر و طول بال آن یك متر و 76 سانتیمتر است.
مسوول تیم برآیند علم و صنعت روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا به بیان ویژگی های این پرنده عمود پرواز پرداخت و گفت: این پهپاد برای عملیات اوج گرفتن و فرود، نیازی به باند ندارد و این كار را با استفاده از چهار موتور الكتریكی انجام می دهد.
محسن خدادادی هیبریدی بودن را از ویژگی های منحصر به فرد این پهپاد ذكر كرد و توضیح داد: این پهپاد دارای دو موتور بنزینی و الكتریكی است. به این ترتیب، هرگاه یكی از موتورها به هر دلیلی از كار بیفتد منبع دیگر، جایگزین می شود و پرنده می تواند به پرواز و عملیات خود ادامه دهد.
دانشجوی دكتری مكانیك دانشگاه علم و صنعت افزود: مكانیزم این پهپاد به گونه ای است كه هنگام رسیدن به یك ارتفاع مشخص، موتور بنزینی كه قبلا روشن شده است وارد مدار می شود و پرواز را تحویل می گیرد و پرواز وارد فاز حركت رو به جلو با سرعت ثابت (كروز) می شود.
وی خاطرنشان كرد: علاوه بر این، پهپاد به مكانیزم (ساز و كار) برگشت به خانه نیز مجهز است تا اگر از رادار خارج شد بتواند به مبدا بازگردد.
به گفته خدادادی، ساختار این پهپاد، تلفیقی از بال ثابت و كوادكوپتر است و می تواند بالای سر سوژه، ثابت بایستد و از آن عكاسی و فیلمبرداری كند یا وسایل امدادی را به محل تعیین شده، تحویل دهد.
این پرنده در اجرای عملیات شناسایی، امداد و نجات كاربرد دارد و اعضای تیم برآیند علم و صنعت، ساخت نمونه های تكمیلی آن را با شعاع علمیاتی وسیع تر، مداومت پروازی طولانی تر و قدرت حمل بار بیشتری، در دست اقدام دارند.
نمونه فعلی این پهپاد عمود پرواز، با سرعت 50 كیلومتر بر ساعت و مداومت پروازی 45 دقیقه پرواز می كند.
چهارمین نمایشگاه هواپیماهای بدون سرنشین غیرنظامی با حضور 18 تیم دانشجویی از سراسر كشور 26 فروردین ماه در محل دانشگاه صنعتی شریف آغاز به كار كرد و دیروز به كار خود پایان داد.
علمی**1055**1440
خبرنگار : زینب كارگر **انتشار:گلشن
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر