به گزارش ایرنا، مریم بیدخام یكشنبه شب در آئین آغاز این طرح كه در استانداری برگزار شد،افزود: طرح تاب آوری زنان نه تنها موجب افزایش قدرت تحمل و سازگاری فرد در برخورد با مشكلات می شود بلكه مهم تر از آن منجر به حفظ و ارتقای سلامت روانی فرد دارای مشكل خواهد شد.
وی اظهار كرد: از آنجایی كه بانوان از جمله اقشار آسیب پذیر جامعه محسوب می شوند، توانمند سازی آنان از طریق مداخلات آموزشی و مشاوره ای می تواند راهكار مناسبی در راستای ارتقای تاب آوری اجتماعی باشد.
بیدخام یادآور شد: طرح تاب آوری بر اساس ماده ٢٣٠ قانون برنامه پنجم توسعه ذیل برنامه سلامت بر مبنای اطلس زنان و خانواده در حال اجرا است.
این مسئول، كاهش خشونت ها و اختلافات در خانواده ها و اجتماع را از مهم ترین رویكردهای این طرح عنوان كرد و افزود: یكی از معضلات و چالش های موجود كه زمینه بسیاری از آسیب هاست، كاهش تحمل مردم در مواجهه با مشكلات است.
وی اضافه كرد: تاب آور شدن افراد به این معنا نیست كه آنها آزار و رنج كمتر را نسبت به سایر مردم تجربه كنند، بلكه آنها می توانند با فراگیری آموزش های لازم مشكلات خود را مدیریت كرده و در رویارویی با مسائل قوی ظاهر شوند.
این مسئول با بیان اینكه تاب آوری اجتماعی از مولفههای سلامت اجتماعی است،افزود: تاب آوری اجتماعی جامعه ما به دلایل مختلف پایین آمده و افراد در شرایط عصبی، عصبیت خود را از خانه به جامعه و از جامعه به خانه منتقل میكنند.
مشاور استاندار قزوین در امور بانوان و خانواده، كاهش خشونت و نزاع در خانواده و جامعه را از جمله اهداف این طرح عنوان كرد و گفت: مفهوم تاب آوری از سه بعد قابل بررسی می باشد كه شامل افزایش ظرفیت چیره شدن بر ناملایمات، پذیرش واقعیت موجود و منطبق شدن به معنای درس آموختن از تجربیات گذشته و تنطیم كردن خود با چالشهای آینده در زندگی است و توانایی ایجاد توانمندی برای مقابله با بحرانهای آتی را نیز شامل می شود.
بیدخام با بیان اینكه افراد تاب آور قادر هستند مهارتها و تواناییهای خود را برای فائق آمدن بر مسائل به كار گیرند و خود را پس از رویارویی با چالشها بازیابی كنند،افزود: افراد تاب آور به جای ناامید شدن یا پنهان كردن مشكلات و یا اتخاذ استراتژیهای ناسالم مقابله، با مشكلات پیش رو به درستی مقابله میكنند.
وی تاكید كرد: برای رسیدن به جامعه تاب آور باید افراد، خانوادهها و سازمان های تاب آور داشت و به همین منظور نیز ما طرح ارتقای تاب آوری زنان و خانواده ها را در سطح استان در دست اجرا داریم.
بیدخام تصریح كرد: این طرح در قالب كارگاههای آموزشی برگزار میشود كه در مرحله اول، جمعی از نمایندگان سازمانهای مردم نهاد درباره مفاهیم و روشهای ارتقای تاب آوری آموزش میبینند و سپس این آموزشها با شیوههای مختلف از جمله بروشورهای آموزشی و كلیپهای آموزشی گستره بیشتری پیدا میكند.
مدیركل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین در پایان افزود: در مرحله اول این طرح، 20 تسهیل گر برای برگزاری كارگاههای آموزشی به مدت 36 ساعت آموزش می بینند و در مرحله بعد این كارشناسان با حضور در جوامع در معرض آسیب، آموزش های مورد نیاز و لازم را به زنان و خانواده های در معرض خطر ارائه می كنند.
7389* 3013
خبرنگار: نسرین رحیمی**انتشار دهنده: رضا اولادی
قزوین- ایرنا- مدیركل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین از آغاز اجرای طرح ملی تاب آوری اجتماعی زنان در معرض آسیب های اجتماعی با مشاركت معاونت امور زنان ریاست جمهوری و همكاری 20 سازمان مردم نهاد در قزوین خبر داد.