به گزارش ایرنا، مهمترین دغدغه كارگزاران نظام های سیاسی از جمله نظام جمهوری اسلامی ایران كه اركان حاكمیتی آن متكی به رای مردم است، افزایش مشاركت و حضور حداكثری در انتخابات است كه به هر میزان این مشاركت از گستردگی بیشتر و فراگیری بالاتر برخوردار باشد نشان از مشروعیت و مقبولیت نظام سیاسی در حوزه داخلی و خارجی دارد.
داده های آماری انتخابات و بررسی های كمی در این زمینه بیانگر آن است كه انتخابات در نظام جمهوری اسلامی همواره با مشاركت پرشور و حضور حداكثری مردم همراه است و با توجه به توسعه سیاسی كشور بویژه در دو دهه گذشته مردم به شكل گسترده از این امكان برای تعیین حق سرنوشت خویش بهره برده اند.
برپایی بیش از 30 انتخابات از آغاز شكل گیری نظام جمهوری اسلامی ایران در 38 سال گذشته تاكنون خود گویای اهمیت این پدیده و ارزش بالای مشاركت سیاسی ملت ایران نزد كارگزاران نظام است حتی بیشتر و گسترده تر از كشورهای دیگر كه خود را یكه تاز و مدعی مردمسالاری معرفی می كنند.
انتخابات همچنان به عنوان آشكارترین و قابل اندازهگیری ترین گونه مشاركت مردم در حوزه اجتماعی و سیاسی و از یك سو، ستون های اجتماعی قدرت سیاسی را نشان می دهد و از طرف دیگر وسیله ای سنجشی برای ارزیابی توزیع قدرت در جامعه است.
انتخابات سراسری ریاست جمهوری دوازدهم كه همزمان با پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در روز جمعه 29 اردیبهشت امسال برگزار می شود مهمترین رخداد سیاسی و اجتماعی سال 96 در ایران است كه سرنوشت و جهت گیری چهار سال كشور را تعیین می كند به همین علت مردم از مدت ها پیش از آغاز فرآیند انتخابات برای شناخت و آگاهی بیشتر با شور و اشتیاق اخبار و رخدادهای مربوط به آن را دنبال و پیگیری می كنند.
انتخابات این دوره با توجه به تحولات عرصه داخلی و خارجی بویژه اوضاع و احوال منطقه حساس خاورمیانه، اروپا و ایالات متحده به یقین این بار از حساسیت و اهمیت بیشتری برخوردار است بنابراین مشاركت گسترده سیاسی و حضور حداكثری مردم در این رویداد و در شرایطی كه چشم دوستان و دشمنان نظام اسلامی به این موضوع دوخته شده حاوی پیام های مهمی خواهد بود.
خبرگزاری جمهوری اسلامی مركز ایلام در دور تازه برگزاری میزگردهای خود با توجه به اهمیت مقوله انتخابات و با هدف تشویق مردم به مشاركت حداكثری در انتخابات پیش رو، میزگردی با حضور فعالان سیاسی و نمایندگان احزاب این استان ترتیب داد.
مهمانان این میزگرد سید خلیل سجادی دبیر جامعه اسلامی كارمندان و عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری، رحمان نبوی نژاد رئیس و سخنگوی شورای مركزی حزب وحدت و همكاری ملی، خدابخش داودی نصر دبیر جامعه اسلامی مهندسان و عضو شورای استانی جبهه پیروان خط امام و رهبری استان و پروین خانمحمدی مسئول مجمع زنان اصلاح طلب استان ایلام هستند.
** تشكل ها و احزاب سیاسی نقش بی بدیلی در توسعه مشاركت سیاسی در انتخابات دارند
دبیر جامعه اسلامی كارمندان و عضو جبهه پیروان خط امام (ره) و رهبری استان ایلام در این میزگرد تاكید كرد و گفت: نقش احزاب و گروه های سیاسی در برگزاری هر چه با شكوه تر این انتخابات سرنوشت ساز و مشاركت حداكثری بسیار مهم است از این رو مشاركت مردم، تشكل های سیاسی و احزاب بر تثبیت و اقتدار بیشتر نظام مقدس جمهوری اسلامی كمك كند.
سید خلیل سجادی گفت: همه ما به این امر واقف هستیم كه احزاب و گروه ها می توانند در ایجاد وحدت و انسجام در مردم تاثیرگذار باشند كه این موضوع در وصیت نامه الهی - سیاسی امام خمینی (ره) مورد تاكید قرار گرفته و ایشان همواره بر حضور پرشور مردم و احزاب در انتخابات تاكید داشتند.
** جناح ها و تشكل های سیاسی از اتمام زنی و تخریب یكدیگر در انتخابات خودداری كنند
وی با بیان اینكه طبق بیانات مقام معظم رهبری كه با حفظ وحدت حتی مخالفان نظام نیز در انتخابات شركت كنند، افزود: همه اقشار جامعه، احزاب، گروه های سیاسی و اصحاب رسانه با یك حركت گسترده مردم را به حضور بیشتر در این رویداد ترغیب و از تخریب و تهمت زنی به جناح های سیاسی دوری كنند.
سجادی یادآور شد: همه جناح های سیاسی كشور با هر سلیقه و نگاهی باید با ساز و كارهای اجرایی زمینه مشاركت حداكثری مردم در انتخابات را فراهم كنند و از وحدت شكنی در جامعه پرهیز كنند.
این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینكه در سال های گذشته با گسترش فضای مجازی گروه هایی با سوء استفاده از جناح ها اقدام به تخریب و نشر مطالب نادرست می كنند، گفت: باید این بستر و فضا تحت كنترل قرار گیرد و افراد از تخریب گروه ها و جناح ها بپرهیزند.
سجادی تاكید كرد: هر دولتی كه مستقر شود مربوط به نظام است و باید در درجه نخست منافع جامعه را در نظر بگیرد و به دور از جناح بندی به مشكلات مردم و كشور رسیدگی كند و در چارچوب سیاست های مقام معظم رهبری حركت كند.
دبیر جامعه اسلامی كارمندان و عضو جبهه پیروان خط امام (ره) و رهبری استان ایلام افزود: نامزدها باید كوشش كنند این انسجام را بیشتر كنند و احزاب، گروه ها و رسانه ها بخصوص رسانه ملی باید از یك جانبه نگری سیاسی بپرهیزند و آن گونه كه شایسته است مردم را به مشاركت در این انتخابات سرنوشت ساز تشویق كنند.
** گزینش نامزدهای اصلح نیازمند حضور آگاهانه مردم در انتخابات است
رئیس و سخنگوی شورای مركزی حزب وحدت و همكاری ملی استان ایلام از طیف اصلاح طلبان نیز گفت: برگزاری انتخابات سالم و گزینش نامزد یا نامزدهای توانمند، كارآمد و هوشمند نیازمند حضور آگاهانه و انتخابی منطقی مردم است.
رحمان نبوی نژاد افزود: ایران اسلامی امسال دو انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در سطح محلی و ریاست جمهوری در حوزه كلان و ملی برگزار می كند كه در هر دو انتخابات باید نامزدی پویا، جامعه نگر، دارای پیشینه و عملكرد اجرایی درست و شفاف و آشنا به مشكلات و نیازهای جامعه برگزیده شود.
وی تاكید كرد: مردم با انتخاب افرادی لایق برای شوراهای اسلامی شهر و روستا و ریاست جمهوری سرنوشت جامعه را به دست افرادی شایسته بسپارند تا كشور به سمت زندگی و آینده ای سالم همراه با كرامت و عزت سوق پیدا كند.
** عملكرد دولت ها در حضور پرشور مردم در انتخابات موثر است
رئیس شورای مركزی حزب وحدت و همكاری ملی استان ایلام در مورد چگونگی افزایش سطح مشاركت حداكثری مردم در انتخابات یادآور شد: در مشاركت مطلوب یا اندك اقشار مختلف جامعه در انتخابات عوامل متعددی دخیل است كه یكی از مهمترین آنها عملكرد درست یا غلط دولت های پیشین است.
وی توضیح داد: نوع نگاه مردم به عملكرد و مدیریت دولتمردان در انتخابات دخیل و موثر است و اقشار مختلف جامعه با بررسی و موشكافی فعالیت های دولت ها در انتخابات و گزینش نامزدها شركت می كنند و این عملكرد می تواند موجب دلسردی یا دلگرمی مردم باشد.
نبوی نژاد با بیان اینكه مشاركت حداكثری عامه مردم، احزاب و گروه ها در انتخابات ضامن بقای انقلاب و نظام است، گفت: مشاركت همگانی در صحنه های مهم و حساسی چون انتخابات موجب اقتدار و ارزشمندی كشور در عرصه جهانی می شود.
وی با بیان اینكه تلاش برای برگزاری انتخاباتی پرشور و حداكثری است، اظهار كرد: یكی از راه های افزایش حضور مردم در صحنه انتخابات پرهیز نامزدها و حامیان آنها از سردادن شعارها و مطالب غیرمنطقی و غیر عملی است و پاسخگویی مستمر و شفاف به افكار عمومی از سوی آنها نیز تاثیرگذار است.
** نامزد منتخب مردم باید كرامت ایران اسلامی در عرصه های جهانی را بالا ببرد
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاكید كرد: دولتمردان نیز با توجه به اهمیت فراوان حضور مردم در انتخابات باید زمینه های حفظ كرامت جامعه را فراهم كنند و تمام تلاش خود را برای حفاظت و افزایش این كرامت ملی و اجتماعی بكار گیرند.
نبوی نژاد با بیان اینكه توانایی نامزدها در انگیزش مشاركت مردم در انتخابات موثر است، یادآور شد: مردم ایران باید فردی را به عنوان رئیس جمهوری انتخاب كنند كه با بهره مندی از ویژگی هایی چون تقوا، علم و تدبیر در سطح جهان و در عرصه روابط بین الملل دین، فرهنگ و تمدن ملت ایران اسلامی را به خوبی معرفی كند.
** احزاب و جناح های سیاسی با روشنگری مسیر انتخاب درست رای اولی ها را هموار كنند
سخنگوی شورای مركزی حزب وحدت و همكاری ملی در استان ایلام به موضوع حساس و مهم حضور جوانان به ویژه رای اولی ها در عرصه انتخابات اشاره كرد و افزود: این گروه از جامعه دارای اندیشه و منطقی قوی هستند و انتخابات یعنی فرصتی مناسب برای این قشر كه عقل و اندیشه خود را در عرصه سیاسی محك بزنند.
نبوی نژاد اضافه كرد: جناح ها و احزاب سیاسی باید در تبلیغات برای نامزد مورد نظر خود با شفاف سازی و روشنگری های صحیح در مورد پیشینه، توانمندی، اهداف و برنامه های نامزد انتخاباتی خود به جوانان و به خصوص رای اولی ها برای انتخابی درست و اصولی آگاهی بخشی كنند.
** دبیر جامعه اسلامی مهندسان: انتخابات یك نماد دموكراتیك است
دبیر جامعه اسلامی مهندسان و عضو شورای جبهه پیروان خط امام و رهبری استان ایلام نیز در این نشست گفت: انتخابات یك نماد دموكراتیك است و در دنیای امروز با وجود ضدیت مجامع حقوق بشری با نظام اسلامی، تنها كشوری هستیم كه باید جهانیان دموكراسی را از ما یاد بگیرند.
خدابخش داودی نصر افزود: در بحث انتخابات آنچه كه ما بر روی آن تاكید داریم مشاركت حداكثری مردم در تعیین سرنوشت خود است كه این حضور جدا از مشكلات و مسائل مدیریتی كه در كشور وجود دارد به منزله دفاع از اسلام خواهد بود.
وی یادآور شد: حضور حداكثری مردم نكته و هدف اصلی است و مردم در هر شرایطی در انتخابات دوره های گذشته حضور داشتند كه این حضور از 51 درصد تا 85 درصد نوسان داشته است بنابراین باید مورد توجه قرار گرفته و چرایی آن مشخص شود.
داودی نصر با بیان اینكه كاهش آمار شركت كنندگان در انتخابات تلنگری به عملكرد دولت هاست، تاكید كرد: بخشی از این عملكرد مربوط به رسانه ها است و بخش دیگر آن مربوط به احزاب است كه متاسفانه فرهنگ حزبی ما هنوز به مرحله لیستی عمل كردن و لیستی رای دادن نرسیده كه امیدواریم به این سمت پیش رویم.
** توانمندی نامزدها در جلب و افزایش مشاركت حداكثری بسیار موثر است
وی یادآور شد: بخش دیگر این نوسان های حضور و شركت مردم در انتخابات مربوط به عملكرد و توانمندی خود نامزدها و همچنین تصمیم های هیات های اجرایی و نظارت در تایید یا رد صلاحیت افراد است.
داودی نصر با اشاره به حساسیت كار هیات های اجرایی و نظارت در حوزه انتخابات ریاست جمهوری گفت: رئیس جمهوری بعد از رهبری شخص دوم مملكت است و حساسیت ویژه ای باید بر این موضوع اعمال شود و در مسیر انتخاب وی باید به صورت جامع و مانع حركت كنیم.
وی تاكید كرد: كسی كه وارد عرصه می شود باید شرایط خاصی از جمله تحصیلات، سوابق، شایستگی و توانایی این مسئولیت را داشته باشد و با توجه به اینكه متاسفانه ثبت نام ریاست جمهوری طبق قانون شرایط سنی ندارد شاهد حضور افرادی هستیم كه صلاحیت ثبت نام در این حوزه مهم را ندارند و حضور چنین افرادی در مجامع بین المللی تبعات خوبی برای كشور به همراه نخواهد داشت.
این فعال سیاسی اصولگرا افزود: امیدواریم با معرفی افراد شایسته توسط رسانه ها بخصوص رسانه ملی كه نقش مهمی در معرفی افراد شایسته دارند مردم به مواضع و برنامه رای دهند نه به شخص، افراد تعیین صلاحیت شده نیز از هزینه های ناصواب و وعده های توخالی پرهیز كنند و مردم نیز با حضور حداكثری نقش خود را در تعیین سرنوشت كشور به نمایش بگذارند.
داودی نصر با اشاره به نقش تاثیرگذار رای اولی ها هم گفت: جوانان رای اولی با رای خود استقلال را تمرین می كنند و با الگوبرداری از بزرگترها شخص شایسته را انتخاب می كنند.
** مسئول مجمع زنان اصلاح طلب: باید انتخاب و حمایت عقلانی از نامزدها جایگزین افراطی گری شود
مسئول مجمع زنان اصلاح طلب استان ایلام نیز در این نشست گفت: در جوامع مردم سالار از جمله ایران اسلامی انتخابات وجود دارد اما نكته مهم حضور همه اقشار و تفكرهای سیاسی در انتخابات است كه به فرموده مقام معظم رهبری همه احزاب، گروه ها و جناح ها حتی مخالفان نظام و انقلاب نیز باید در انتخابات حضور داشته باشند.
پروین خان محمدی افزود: برای دستیابی به كشوری موفق و قدرتمند باید در صحنه انتخاباتی چون ریاست جمهوری عقلانیت، انتخابی منطقی و شایسته را جایگزین افراطی گری و طرفداری غیرمنطقی از افراد یا جناح های هم سو یا تخریب مخالفان كرد.
** توجه به توانمندی و اهداف نامزدهای مد نظر از سوی مردم اهمیت بسیاری دارد
وی به عموم مردم و فعالان سیاسی توصیه كرد كه در انتخاب نامزد مورد نظر خود برای ریاست جمهوری یا شوراهای اسلامی شهر و روستا به خصیصه هایی چون پیشینه اجرایی شفاف، میزان تحصیلات، سطح آگاهی و بینش، توانمندی، شعارها و اهداف فرد مورد نظر توجه كنند.
به پیشنهاد این فعال سیاسی، 2 جبهه اصلاح طلب و اصولگرا فهرستی از نامزدهای مورد نظر خود را تهیه و با اجماع بر روی آن افراد آنها را به طور صریح به مردم معرفی و برای این نامزدها تبلیغات كنند تا مردم نیز به جای سردرگمی انتخابی درست و شایسته داشته باشند.
** رای اولی ها بینش دقیقی نسبت به مسائل كشور و جامعه دارند
خان محمدی با اشاره به حضور جوانان رای اولی در صحنه انتخابات گفت: این افراد به مدد انواع فناوری های ارتباطی دارای دید و بینشی باز هستند و به خوبی از وضعیت جامعه آگاه و به آینده خود و كشور حساس شده اند.
مسئول مجمع زنان اصلاح طلب استان ایلام تاكید كرد: رای اولی ها سرمایه های تاثیرگذار و ارزشمندی هستند كه باید روی آنها بیشتر كار شود و این افراد با توجه به رصد شرایط جامعه و بررسی عملكرد مسئولان پیشین به دنبال انتخابی اصلح و شایسته هستند و احزاب و گروه ها برای سوق دادن جوانان به سمت انتخاب درست نقشی حساس و تعیین كننده دارند.
به گزارش ایرنا، استان ایلام براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسكن سال گذشته 580 هزار و 158 نفر جمعیت دارد كه در 25 شهر و بیش از 600 روستا سكونت دارند.
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با سراسر كشور روز جمعه 29 اردیبهشت در مناطق مختلف استان ایلام برگزار می شود.
انتخابات شوراهای اسلامی در 25 شهر و 375 روستای تابعه استان ایلام برگزار می شود.
خبرنگاران: جلال اسكندری، زهرا موسوی و لیلی خاكی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
6033/7172/7180/9102
در میزگرد ایرنا مطرح شد:
مشاركت در انتخابات از حق تا تكلیف / تراز توسعه با ابزار مشاركت
۲۸ فروردین ۱۳۹۶، ۱۰:۴۱
کد خبر:
82495664
ایلام - ایرنا - انتخابات یكی از ابزارها و روش های مهم مشاركت سیاسی افراد در تعیین سرنوشت جامعه و از عوامل و بسترهای اصلی نظام های مردم سالار است.