حضور نيافتن كيانوش رستمي و سهراب مرادي در اردوهاي تيم ملي و انتقاد اخير بهداد سليمي به دليل پرداخت نشدن حقوق ها در كنار شرايط نامناسب اردوهاي تيم ملي به دليل مشكلات مالي فدراسيون و برخي انتقادات كه به نظر مي رسد بيشتر جنبه شخصي پيدا كرده، سبب شده كه اين روزها، ورزشي كه در المپيك ريو با كسب دو مدال طلا بيشترين و موثرترين سهم را در ورزش كشور داشت با چالش هايي روبرو شود كه چنانچه چاره اي براي آن انديشيده نشود، دودش به چشم ورزش كشور خواهد رفت.
اين حاشيه زماني اهميت پيدا مي كند كه رشته وزنه برداري در خرداد ماه سال جاري درگير يكي از مهمترين نشست هاي خود و برگزاري انتخابات فدراسيون بين المللي وزنه برداري در كشور تايلند است و ايران نيز در پست هاي مختلف نهاد بين المللي وزنه برداري داراي نامزد است.
علي مرادي رئيس فدراسيون وزنه برداري براي پست رياست، دبير كلي، نائب رئيسي اول و هيات اجرايي فدراسيون بين المللي وزنه برداري نامزد است و ساير نمايندگان كشورمان براي عضويت در كميته هاي فني، آموزش و پزشكي نيز نامزد شده اند.
هر چند علي مرادي 12 سال دبير كلي فدراسيون وزنه برداري آسيا را در كارنامه دارد كه اين پست نيز به دليل مشكلات داخلي از دستمان رفت، اما به نظر مي رسد يك بار ديگر همين اختلاف داخلي، سبب خواهد شد نمايندگان كشورمان در انتخابات پيش روي فدراسيون بين المللي كار سختي را داشته باشند.
اختلافاتي كه به نظر مي رسد در آستانه انتخابات فدراسيون بين المللي بايد كنار گذاشته شود تا تابوي حضور يك ايراني در يكي از پست هاي مهم فدراسيون بين المللي پس از سال ها شكسته شود و راه براي حضور ساير نمايندگان كشورمان در سال هاي آينده هموار شود.
در انتخابات كنفدراسيون وزنه برداري آسيا كه در اوايل سال ميلادي 2014 در دوحه قطر برگزار شد، اختلافات حسين رضازاده رئيس وفت فدراسيون وزنه برداري با علي مرادي سبب شد كه ايران نتواند نماينده اي تمام قد و با حمايت كامل از سوي كشورمان معرفي كند و «جلود» عراقي صاحب پست دبير كلي شد و در بازي هاي المپيك ريو همين شخص زهر خود را به وزنه برداري ايران زد و در زمان برگزاري رقابت هاي دسته به اضافه 105 كيلوگرم كه بهداد سليمي در حركات دو ضرب وزنه 245 كيلوگرم را بالاي سر برد و از داوران چراغ سفيد گرفت، هيات ژوري راي داوران را قبول نكرد تا ايران از يك مدال مسلم دور بماند.
سليمي كه مدال طلاي بازي هاي المپيك 2012 لندن را در كارنامه داشت بعد از پشت سر گذاشتن يك دوره مصدوميت شديد از ناحيه زانو گام به ميدان المپيك ريو گذاشته بود و حتي ركورد حركت يك ضرب جهان را كه متعلق به خود بود را نيز جابجا كرد.
سليمي كه به هركول ايراني معروف است، عقيده داشت كه در حركت دوم خود در حركات دو ضرب با موفقيت وزنه 245 كيلوگرمي را مهار كرده است، اما هيات ژوري راي داد كه بازوي چپ او صاف نبوده است.
اين اختلافات داخلي كه به نظر مي رسد بيشتر جنبه شخصي داشته باشد، وزنه برداري را در آستانه رقابت هاي قهرماني آسيا و بازي هاي همبستگي كشورهاي اسلامي با حاشيه هايي همراه كرده و در كنار آن فدراسيون با مشكلات عديده مالي، پرداخت نشدن حقوق ملي پوشان، ترك اردو توسط سهراب مرادي و حضور نيافتن كيانوش رستمي در اردوي تيم ملي مواجه هست.
وزنه برداري سال گذشته را با موفقيت پشت سر گذاشت، قهرماني و نايب قهرماني جوانان و نوجوانان ايران در مسابقات قهرماني جهان، قهرماني هر دو رده سني در آسيا، نائب قهرماني بزرگسالان ايران در آسيا و از همه مهمتر كسب دو مدال طلا توسط كيانوش رستمي و سهراب مرادي در بازي هاي المپيك خود گوياي اين موضوع است.
در خرداد ماه انتخابات كميته بين المللي المپيك و در آبان ماه نيز تيم ملي بايد در رقابت هاي قهرماني سال 2017 بزرگسالان جهان در آمريكا حضور يابد، دو رويداد مهمي كه تاثير زيادي بر وزنه برداري كشورمان خواهد داشت به طوري كه نتيجه نگرفتن در هر كدام از اين دو رويداد، سرنوشت وزنه برداري را تحت تاثير قرار خواهد داد و به طور حتم موجب خوشحالي منتقدان سرسخت فعلي فدراسيون وزنه برداري نيز نخواهد شد.
به نظر مي رسد كه وزارت ورزش و جوانان و كميته ملي المپيك در اين شرايط حساس بايد عصاي دست فدارسيون در بخش مالي باشند.
از سوي ديگر فدراسيون وزنه برداري نيز بايد در يك جلسه هم انديشي كه بهتر است با حضور وزير ورزش و جوانان و يا يكي از معاونين وي برگزار شود و همچنين ريش سفيدان اين رشته در مقابل منتقدين نشسته و مسايل و مشكلات را به صورت رودرو و بدون واسطه حل و فصل كنند.
براي آگاهي از آخرين اخبار ورزش ايران و جهان با كانال ورزشي ايرنا در تلگرام irnavarzesh@ همراه شويد.
* خبرنگار ايرنا
تهران - ايرنا - وزنه برداري ايران بعد از موفقيت چشمگير در المپيك ريو، روزهاي پر حاشيه اي را سپري مي كند كه به نظر مي رسد سرچشمه اصلي بيشتر آنها اختلافات داخلي است كه بلاي جان اين رشته شده است.