۱ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۹:۲۴
کد خبر: 82500567
T T
۰ نفر

افزایش تنش بین هند و چین بر سر ایالت آرناچال پرادش

۱ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۹:۲۴
کد خبر: 82500567
افزایش تنش بین هند و چین بر سر ایالت آرناچال پرادش

دهلی نو-ایرنا- هند و چین با گذشت حدود دو هفته از سفر'دالایی لاما' رهبر معنوی تبت به ایالت مورد مناقشه آرناچال پرادش در شمال شرق هند همچنان به حمله های لفظی و تهدیدات علیه یكدیگر ادامه می دهند.

به گزارش ایرنا،پكن دو هفته پیش در خصوص سفر 'دالایی لاما'رهبر معنوی بودائیان تبت به منطقه مورد منازعه دو كشور هشدار داده بود.
'دالایی لاما' به رغم مخالفت هند از مناطق مورد اختلاف آرناچال پرادش دیدار كرد.
رهبر معنوی جدایی طلبان تبت از سال 1959 پس از شكست قیام ناموفق مردم تبت علیه حاكمیت چین در هند زندگی می كند.
'دالایی لاما' پس از این سركوب حكومت در تبعید را در هند تشكیل داد.
چین ایالت 'آرناچال پرادش' را به عنوان تبت جنوبی و بخشی از خاك خود می داند و از صدور روادید برای مردم این ایالت خودداری می كند.
هند با رد ادعاهای چین، منطقه 'توانگ'،ایالت آرناچال پرادش را بخش جدایی ناپذیر خاك خود می داند و اعلام كرده از سال 1950 میلادی تاكنون این منطقه در پارلمان ایالتی و مركزی نماینده داشته است .
هند نیز مدعی است كه چین هم 38 هزار كیلومتر مربع از فلات 'اكسای' چین را به تصرف خود درآورده است.
هند در ایالت آرناچال پرادش دارای یك هزار و 126 كیلومتر مرز مشترك با چین است.
چین ایالت 'آرناچال پرادش' را به عنوان تبت جنوبی و بخشی از خاك خود می داند و از صدور روادید برای مردم این ایالت خودداری می كند.
چین روز گذشته در ادامه اقدامات تحریك آمیز و تلافی جویانه خود در اعتراض به سفر 'دالایی لاما' با تكرار ادعاهای ارضی خود در ایالت ارناچال پرادش اقدام به انتخاب نام های جدید برای برخی از مناطق این ایالت كرد كه با اعتراض هند مواجه شد.
چین روز گذشته اعلام كرد كه نام های استاندارد و رسمی برای شش منطقه ارناچال پرادش انتخاب كرده است .
سخنگوی وزارت امور خارجه هند ایالت آرناچال پرداش را بخش جدایی ناپذیر خاك هند دانست و تصریح كرد تغییر نام برخی از مناطق نمی تواند اشغال بخش هایی از خاك كشور دیگر را توجیه كند.
' گوپال باگلای' روز جمعه در سخنانی، ادعاهای چین در خصوص بخش هایی از ایالت آرناچال پرادش را بی مورد دانست .
اختلافات ارضی ،حضور دالایی لاما' رهبر معنوی تبت در هند ، عبور كریدور اقتصادی چین و پاكستان از كشمیر ،عضویت هند در گروه تامین كنندگان هسته ای و مخالفت چین با تحریم 'مسعود اظهر' سركرده جیش محمد از مهمترین اختلافات دو كشور است .
آساق**267*انتشار دهنده:احمدعلی خلیل نژاد